şişli eskort - izmir eskort

>

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 74-75-76. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

cevaplar

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 74-75-76. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 2. Tema MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK Sayfa 74, 75, 76 “Tema Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 74. Sayfa Cevapları

1 – 6. soruları metne gore cevaplayınız.

1. Atatürk’ün yeşertmek için fazla çalmış olduğu kent metne gore aşağıdakilerden hangisidir?

A. İzmir      B. İstanbul     C. Ankara      D. Bursa

CEVAP: C

2. Ankara’nın oksijen deposu neresidir?

A. Söğütözü      B. Cebeci      C. Orman Çiftliği      D. İğde Çiftliği

CEVAP: C

3. Orman Çiftliği’ne doğru giderken Atatürk’ün gözleri yol süresince neyi arıyor?

A. Kavak ağacını      B. İğde ağacını
C. Söğüt ağacını       D. Ormanlık alanı

CEVAP: B

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 75. Sayfa Cevapları

4. Atatürk’ün neşesi sebep kaçıyor?

A. İğde ağacını göremediği için
B. Bahçıvanlardan istediği cevabı alamadığı için
C. Hasta olduğundan
D. Emrinde çalışanlar ona itaat etmediği için

CEVAP: A

5. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün aramış olduğu iğde ağacına ilişkin bir özelliktir?

A. Sıska      B. Geniş yapraklı      C. Büyük      D. Kalın

CEVAP: A

6. Atatürk ülkesini nasıl ne şekilde görmek isteyen bir liderdir?

A. Fazla sayıda binayla      B. Yeşillikler içinde
C. Teknolojiyle dahil içe       D. Askerî tesislerle dolu

CEVAP: B

7. Aşağıda verilen noktalama işaretlerini kullanarak birer tümce yazınız.

  • virgül (,) —————–> Yanımda defter, kalem, kitap ve silgi var.
  • tırnak işareti (” “) —–> Bana “Okuldan sonrasında görüşürüz.” demişti.
  • kesme işareti (‘) ——-> Bayramda Ankara’ya gideceğiz.
  • nokta (.) —————–> Ödevimi dün bitirdim.
  • üç nokta (…) ———–> Beni duyuyordu sanki…

8. “Millî Savaşım ve Atatürk” temasında en fazla hangi metni ya da etkinliği beğendiniz? Nedenleriyle beraber aşağıya yazınız.

CEVAP: En fazla “Müstecip Onbaşı” metnini beğendim. Zira bu metin oldukça coşku verici ve akıcıydı. Okurken neler olacağını devamlı merak ettim.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları 76. Sayfa Cevapları

9. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları verilen ifadelerden en uygun olanları kullanarak tamamlayınız.

  • Atatürk’ün babasının adı Ali Rıza Efendi’dir.
  • Atatürk’ün içinde büyük bir çocuk ve tabiat  sevgisi bulunmaktaydı.
  • Atatürk’ün eserlerinden biri de Nutuk’tur.
  • Atatürk 1881 senesinde Selanik’te dünyaya geldi.
  • Mustafa Kemal evvel Mahalle Mektebi‘ne hemen sonra Şemsi Efendi ilkokuluna gitti.
  • Mustafa Kemal ortaokulu Selanik Askerî Rüştiyesi’nde tamamladı.

10. “Millî Savaşım ve Atatürk” temasında okuma ve yazma süreçleriyle ilgili yaptığınız çalışmalarda kendinizi nasıl ne şekilde değerlendiriyorsunuz? Eksik bulduğunuz yönlerinizle ilgili yapmanız ihtiyaç duyulan emekleri açıklayınız.

CEVAP: Yazma mevzusunda arasıra doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Kelime bilgimin artması için daha çok kitap okumalıyım.

11. Ali, Esra’ya sevmiş olarak oynadığı bir oyunun kurallarını konu alıyor. Ali’nin konuşurken dikkat etmesi ihtiyaç duyulan kuralların sonuna doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.

[ D ] Konuşmasında seviyesine uygun cümleler kurmalıdır.
[ Y ] Konuşmasını olabildiğince uzatmalıdır.
[ D ] Konuşurken Esra’yla göz teması kurmalıdır.
[ Y ] Esra’nın oyun ile ilgili kafi informasyon sahibi olması için bağırarak konuşmalıdır.
[ D ] Konu dışına çıkmadan konuşmalıdır.
[ D ] Esra’yla konuşurken nezaket kurallarına uygun davranmalıdır.
[ Y ] Esra’nın oyunla ilgili sorularına yanıt vermemelidir.
[ D ] Konuşmasında kelimeleri doğru söyleniş etmelidir.
[ D ] Oyunun kurallarını açık ve net şekilde açıklamalıdır.

SONRAKİ DERSE HAZIRLIK

Ön yargının sebep olabileceği problemler ile ilgili aile büyüklerinizle konuşunuz. Onların deneyimlerinden mühim bulduklarınızı not ediniz.

CEVAP: Ön yargı insanoğlunun birini tanımasına ve bir mevzuda yeni bilgiler öğrenmesine engel olur. Ön yargılarımız bilgimiz olmayan bir mevzuda yargılarımız olması, onu tanımaktan kaçınmamız anlamına gelir. Eğer bir şahıs ile ilgili menfi bir ön yargımız var ise ve o şahıs sandığımız benzer biçimde değilse o vakit onu boşuna üzmüş oluruz. Ayrıca bu vaziyet kendimize de ziyan verir. Zira ön yargı sahibiyken öğrenmeye açık olmayız.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Koza Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat