şişli eskort

>

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları

cevaplar

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi Anadol Yayıncılık 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196, 197, 198 “ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI” Etkinlik Cevap Anahtarı

196. Sayfa

A. Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış bulunduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.

Cevap:

1. (Y) Ülkeler üretim yaparak kendi ihtiyaçlarının hepsini karşılamaktadır.
2. (D) Ülkemizin, ulaşım yolları üstünde bulunması başka ülkelerle olan ekonomik ilişkilerimizin
gelişmesini elde etmiştir.
3. (Y) Bir toplumun geliştirdiği ürünleri başka toplumlar kullanamaz.
4. (Y) Tayyare, vapur ve şimendifer yardımıyla kontakt faaliyetleri daha basit yapılmaktadır.
5. (D) Turizm faaliyetleri, değişik diyar toplumlarının birbirini daha yakından tanımasını sağlar.
6. (Y) Ülkemize gelen turistlere ön yargıyla yaklaşmalıyız.
7. (D) Ticari faaliyetlerin gerçekleşmesi için alıcı ve satıcının kontakt kurması gerekir.
8. (Y) Bizden sonrasında istikbal nesillerin ortak mirastan yararlanmasını engellemeliyiz.

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları, kutucuklarda verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız. İfadelere uygun ekler getirebilirsiniz.
ulaşım
etkileşim
telefon
bacasız endüstri
fikir
ortak miras
sanat
Victoria Şelalesi

Cevap:

1. Çin Seddi ve Tac Mahal insanlığın SANAT mirasına örnektir.
2. VİCTORİA ŞELALESİ insanlığa ilişik olan tabii bir ortak mirastır.
3. Günümüzde mahsul satın almak isteyen insanoğlu TELEFON ile görüntülü yada sesli konuşarak üreticiyle kolaylıkla iletişime geçebilir.
4. ULAŞIM teknolojileri yardımıyla insanların gereksinim duydukları ürünler bir ülkeden başka bir ülkeye kısa zamanda taşınabilmektedir.
5. Turizm, ülkeler açısından mühim bir ekonomik etkinlik olduğundan BACASIZ SANAYİ olarak da adlandırılır.
6. Turizm faaliyetleri, kültürler arası ETKİLEŞİM artırır.
7. İnsanlığın tarih süresince sonraki kuşaklara bıraktığı maddi ve tinsel değerlerin tümüne ORTAK MİRAS adı verilir.
8. Yunus Emre’nin insan sevgisine ilişik görüşleri DÜŞÜNCE mirasına örnektir.

197. Sayfa

Aşağıda verilen ortak miras öğelerinin hangi ülkede bulunduğunu araştırarak noktalı bölgelere yazınız.

Cevap:

Keops Piramidi: MISIR
Pisa Kulesi: İTALYA
Tac Mahal: HİNDİSTAN
Machu Picchu Antik Kenti: PERU
Büyük Kanyon: AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Artemis Tapınağı: TÜRKİYE
Eyfel Kulesi: FRANSA
Kapadokya: TÜRKİYE
Rodos Heykeli: YUNANSİTAN

198. Sayfa

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. İletişim araçlarındaki teknolojik gelişmelerle aşağıdaki durumlardan hangisi yaşanmamıştır?
A) İnsanlar üreticilerle daha basit bağlantı kurdu.
B) Ticari yaşam canlandı.
C) Diyar ekonomileri yavaşladı.
D) Satıcılar ürünlerini daha basit tanıtma imkânı buldu.

Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi ülkemize vatan dışından gelen turistlere karşı gösterilmesi ihtiyaç duyulan davranışlardan olması imkansız?
A) Güler yüzlü hareket etmek
B) Misafirperver olmak
C) Bilmedikleri mevzularda muavin olmak
D) Kültürümüzü öğrenmelerine engel olmak

Cevap: D

3. Aşağıdakilerden hangisi turizmin bir ülkeye kazandırdıkları içinde yer almaz?
A) Ülkeler arası ilişkilerini zayıflatır.
B) Kültürel etkileşimini artırır.
C) Ülkenin tabii ve tarihî güzelliklerinin tanınmasını sağlar.
D) Ülkenin ekonomisine katkı sağlar.

Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi insanlığın sanat mirası içinde yer alır?
A) Suç ve Ceza romanı
B) Aspendos Antik tiyatrosu
C) Telefon
D) Yunus Emre’nin insan sevgisi

Cevap: B

5. Ortak mirasla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ortak mirası korumak bir tek bulunmuş olduğu ülkedeki insanların görevidir.
B) Tek bir millete değil tüm insanlığa aittir.
C) Tüm insanoğlu ortak mirastan yararlanma hakkına haizdir.
D) Ortak mirasın oluşmasında fazla sayıda insanoğlunun katkısı olmuştur.

Cevap: A

6. Aşağıda kontakt ve ulaşım teknolojisi alanında geliştirilen araçlar eşleştirilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) İletişim-Televizyon
B) Ulaşım-Tren
C) İletişim-Genel Ağ
D) Ulaşım-Gazete

Cevap: D

D- Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yaşadığınız yer ve çevresinin ülkemiz ve başka ülkeler içinde meydana getirilen ekonomik ilişkilerdeki görevi nedir?

Cevap: Yaşadığım yerde tarımsal ürünler fazlaca ve çeşitli olarak yetiştirilmektedir.Bu nedenle bir kısmı direk bir kısmı işlenerek ihraç edilmektedir.Bu da ülkemize ve çevremize gelir sağlamaktadır.Bu gelirler yeni yatırımların yapılmasına imkan sağlamaktadır.

2. İletişim ve ulaşım teknolojisinde meydana gelen gelişmeler ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri nasıl ne şekilde etkilemiştir?

Cevap: Ekonomik gelişmelerin artmasına ve hız kazanmasına imkan elde etmiştir.

3. Turizmin bir ülkeye olan katkıları nedir?

Cevap: Turizm bacasız endüstri olarak adlandırılır.Ülkemize döviz kazandırmakta ve yeni yatırımlar yapılmaktadır.Kültürel katkıları da oldukça fazladır.Ülkeler arasındaki dostluklar artmaktadır.

4. Ortak mirasa ilişik eserleri korumak için bizlere düşen görevler nedir?

Cevap: Ortak mirası korumak için daha çok itina göstermeli, bu mevzuda görsel ve yazılı medyada tanıtım ve bilgilendirme yapılmalıdır.Bizde bunu her insana anlatarak toplumsal medyada farkındalık yaratarak yapabiliriz.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 191-192-193-194-195. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat