şişli eskort - izmir eskort

>

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 98-99-100. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 4. Birim HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI Sayfa 98, 99, 100 “Ünitemizi Değerlendirelim” Etkinlik Cevapları

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 98. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) evlatlarının isimlerini yazınız.

CEVAP: Evlatlarının adları doğuş sırasıyla Kasım, Zeyneb, Rukayye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma, Abdullah, İbrahim’dir.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesinin güzel davranışlarına örnekler veriniz.

CEVAP: Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesi insanların sevincini paylaşır, kederli günlerinde destek olurlardı.. Akraba ve komşularıyla ilgilenirlerdi. Yetim ve fakir insanlara yardımda bulunurlardı. Misafiri güzel söz ve ikramla ağırlarlardı. Her türlü israftan kaçınırlardı.

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) nasıl ne şekilde bir eş, baba ve dede bulunduğunu özetlemek gerekirse yazınız.

CEVAP: Hz. Muhammed (s.a.v.), saygılı ve anlayışlı bir eş, merhametli, ilgili, evlatları içinde fark yapmayan bir baba, torunlarıyla şakalaşan ve onlarlarla oyunlar oynayan bir dede olmuştur.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bir sahabiye “…Allah’tan korkun, çocuklarınız hususunda adaletli olun” (Müslim, Hibe, 13.) buyurması, onun küçüklere nasıl ne şekilde davranılmasını istediğini gösterir?

A) Çocuklarla şakalaşılmasını
B) Küçüklere hediyeler alınmasını
C) Küçüklere eşit davranılmasını
D) Evlatların sevilmesini

CEVAP: C

2. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) evliliklerinden kaç evlatları dünyaya gelmiştir?

A) 3      B) 4      C) 5      D) 6

CEVAP: D

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v) soyu hangi evladı ile devam etmiştir?

A) Fatıma      B) Ümmü Gülsüm      C) Rukiye      D) Zeynep

CEVAP: A

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 99. Sayfa Cevapları

4. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin, ailesi içindeki güzel davranışlarına misal olarak gösterilemez?

A) Hz. Peygamber aile bireylerine yardım ederdi.
B) Hz. Peygamber aile fertleri içinde fark yapmazdı.
C) Hz. Peygamber ailesini ilgilendiren mevzularda kendi karar verirdi.
D) Hz. Peygamber ailesine sevgi ve merhametle yaklaşırdı.

CEVAP: C

5. – Hz. Peygamberin ilk kız evladıdır.
– İlk Müslümanlardandır.
– Ali ve Ümame isminde iki adet evladı vardır.
– Hz. Muhammed’den (s.a.v.) evvel vefat etmiştir.

Yukarıda bahsedilen şahıs aşağıdakilerden hangisidir?

A) Zeynep      B) Fatıma      C) Ümmü Gülsüm      D) Rukiye

CEVAP: A

6. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) dedesinin vefatından sonrasında koruyup gözeten, evini paylaşan ve bununla beraber Hz. Peygamberin akrabası olan şahıs aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sütannesi Halime
B) Amcası Hz. Hamza
C) Dedesi Vehb
D) Amcası Ebu Talip

CEVAP: B

7. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kızı Hz. Fatıma’nın (r.a.) düğününün fazla yalın bir törenle gerçekleşmesi, çeyizinin de fazla yalın olması, Hz. Peygamberin ailesinin hangi misal davranışının bir göstergesidir?

A) Yoksulların gözetilmesi
B) Misafirlere ikramda bulunulması
C) İsraftan kaçınılması
D) Mutlulukların paylaşılması

CEVAP: C

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 100. Sayfa Cevapları

8. Hz. Hatice (r.a.) Mekke’nin asil kadınlarındandı. Üstün ahlakından dolayı kendisine …………. lakabı verilmişti.

Yukarıdaki boşluğa yazılması ihtiyaç duyulan sözcük aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Kübra      B) Tahire      C) Hanife      D) Hafsa

CEVAP: B

9. Hz. Muhammed (s.a.v.) bigün torunlarından birini kucağına almış öpüyordu. Hz. Peygamberin bu davranışını gören sahabeden biri şu şekilde dedi; “Benim on adet çocuğum var fakat şimdiye kadar onların hiçbirisini öpmedim.” Hz. Muhammed (s.a.v.) ona şu şekilde buyurdu; “Merhamet etmeyene acıma edilmez.” (Buhârî, Edeb, 18.)

Bu vaka Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi hususi durumunu ön plana çıkarmaktadır?

A) Kalp kırıcı söz ve davranışlardan sakınma
B) Çocuklar içinde eşit davranma
C) Küçüklere sevgisini göstermekten çekinmeme
D) Evlatların düşüncelerine ehemmiyet verme

CEVAP: C

10. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin aile bireylerine karşı davranışı ile ilgili doğru bir bilgidir?

A) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) aile dayanışmasından ders almamız gerekmez.
B) Aileyi ilgilendiren durumlarda ailesinin görüşlerini almaya gerek duymazdı .
C) Hz. Muhammed (s.a.v.), eşi ve çocuklarına karşı saygılı davranmamıştır.
D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesi kararlarında birbirlerine danışırdı.

CEVAP: D

C. Aşağıdaki sorular doğruysa başına (D), yanlışsa başına (Y) yazınız.

1. ( Y ) Hz. Muhammed’e (s.a.v.) cömertliğinden dolayı el-Emin lakabı verilmiştir.
2. ( D ) Hz. Peygamber evlatları görünce onlara slm verirdi.
3. ( D ) Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.), aden gençlerinin efendileridir.
4. ( Y ) Hz. Peygamber torunlarını fazla severdi lakin namaz kılarken kendisini rahatsız etmelerinden hoşlanmazdı.
5. ( Y ) Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) dört evladı vardır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 94-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat