şişli eskort - izmir eskort

>

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı MEB Yayınları 33-34-35. Sayfa Cevapları

cevaplar

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı MEB Yayınları 33-34-35. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Senesi 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 1. Birim ALLAH İNANCI Sayfa 33, 34, 35 “Ünitemizi Değerlendirelim” Soru Cevapları

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 33. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Allah’ın (c.c.) eşi ve benzeri olmaması ne anlama gelir? Özetlemek gerekirse açıklayınız.

CEVAP: Allah (c.c.) düşündüğümüz, görüp işittiğimiz hiçbir varlığa benzemez. Allah’ın (c.c.) varlığı, sıfatları ve yaptıkları hiçbir varlığa benzemez. O’nun yardımcısı, eşi ve benzeri yoktur. Bu evrende mevcud her şeyi O yaratmıştır.

2. Allah’ın (c.c.) her şeyi bilip görmesi insanların davranışlarını ve insan ilişkilerini nasıl ne şekilde etkisinde bırakır? Örneklerle açıklayınız.

CEVAP: Bu vaziyet bizi davranışlarımıza ve sözlerimize itina göstermeye yöneltir. Böylelikle Allah’ın (c.c.) her şeyi biliyor ve görüyor olması bizi kötülüklerden uzaklaştırır. İyi ve güzel ahlaklı olmamızı sağlar. Mesele; bir arkadaşımıza “Yaptığın fotoğraf fena olmuş.” dersek Allah’ın bunu göreceği kesindir. Bu durumda arkadaşımıza “Biraz daha çalışman lazım.” demeyi uygun buluruz. Bu durumda hem sözlerimiz güzelleşir, hem de insanlarla aramız iyi olur.

3. Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden bir ayet yazınız.

CEVAP: Her milletin yöneldiği bir kıblesi vardır. Siz hep hayırlı işler yapmada birbirinizle yarışın! Nerede olursanız olun, Allah hepinizi huzurunda bir araya getirecektir. Bu sebeple Allah’ın her şeye gücü yeter. (Bakara/148. Ayet)

4. Dua ederken nelere dikkat edilmelidir? Yazınız.

CEVAP: Dua hep sıkıntılı hem de neşeli günlerde edilmelidir. Dua, yalnızca Allah’a edilmelidir. Dua ederken avuç içi havaya dönük olmalıdır. Duada şükretmeyi unutmamak gerekir. Dua içtenlikle edilmelidir. Allah’tan her vakit yardım ve bağışlanma dilenmelidir. Allah’ı güzel isimlerle anmak ve Hz. Peygamber’e salavat getirmek önemlidir. Bütün inananlar için yakarma edilmelidir.

5. Hz. İbrahim’i (a.s.) tanıtan iki tümce yazınız.

CEVAP: Hz. İbrahim’in (a.s.) soyundan birçok peygamber geldiği için ona peygamberlerin atası denilmektedir. Onun Allah’a (c.c.) samimiyetle inanması, cömertliği ve Allah’a (c.c.) teslimiyeti bütün inananlar için güzel örneklerdir.

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 34. Sayfa Cevapları

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Hümeyra: Allah’ın (c.c.) güzel isimleriyle yakarma etmeliyiz.
Erdem: Temiz ve güzel olan şeylerden istemeliyiz.
Dilek: Sadece kendimiz için yakarma etmeliyiz.
İbrahim: Gönülden ve gizlice yakarma etmeliyiz.

Öğretmen sınıfa “Nasıl yakarma etmeliyiz?” sorusunu yöneltmiştir. Öğrencilerden hangisi bu soruya yanlış yanıt vermiştir?

A) Hümeyra      B) Erdem      C) Dilek      D) İbrahim

CEVAP: C

2. – Güneş, ısı ve ışık deposudur.
– Gece-gündüz devamlı ardı ardına gelir.
– Allah (c.c.) yarattığı her varlığa çeşitli görevler vermiştir.
– Bunlar görevlerini devamlı olarak ve aksatmadan yaparlar.

Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verilen cümle gruplarından çıkarılabilecek en doğru sonuçtur?

A) Son yıllarda güneş daha fazla ısıtıyor.
B) Evrende her şey seviye içerisindedir.
C) Yaz mevsiminde geceler daha kısadır.
D) Kışları güneş daha azca ısıtıyor.

CEVAP: B

3.Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilahlar olsaydı kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu…” (Enbiyâ Suresi 22. ayet.)

Bu ayette verilmek istenen anne ileti nedir?

A) Evrenin kendiliğinden var olmadığı
B) Allah’tan (c.c.) başka ilah olmadığı
C) Allah’ın (c.c.) dualarımızı işittiği
D) Allah’ın (c.c.) her şeyi bilmiş olduğu

CEVAP: B

 

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı MEB Yayınları 35. Sayfa Cevapları

4. Dua ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Dua Allah’tan (c.c.) istekte bulunmaktır.
B) Sevinçleri ve üzüntüleri Allah (c.c.) ile paylaşmaktır.
C) Allah’ın (c.c.) verdiği nimetlere şükretmektir.
D) Dua bir tek namazlardan sonrasında edilir.

CEVAP: D

5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Evrendeki varlıklar tesadüfen oluşmuştur.
B) Allah (c.c.) her şeyin yaratıcısıdır.
C) Allah (c.c.) yaptığımız her şeyi bilir.
D) Allah’ın (c.c.) her şeye gücü yeter.

CEVAP: A

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgeleri verilen kelimelerden uygun olanlarla doldurunuz.

(ihlâs, semi, basar, seviye, tevhid, bağlantı, kıssa)

1. ……Semi…….. Allah’ın (c.c.) her şeyi işitmesi anlamına gelir.
2. Evrendeki her şey belirli bir ……seviye…. içinde yaratılmıştır.
3. ……Kıssa………. peygamberlerin hayatlarının Kur’an-ı Kerim’de anlatılmasıdır.
4. ……İhlas……… içten olmak dine içtenlikle bağlanmaktır.
5. Dua etmek Allah (c.c.) ile ………bağlantı…………. kurmaktır.

D. Aşağıdaki cümleler doğruysa başına (D), yanlışsa (Y) yazınız.

1. ( D ) Her şeyi yaratan Allah (c.c.), canlıları da yaşatandır.
2. ( D ) Allah (c.c.) her şeyi bir seviye içinde yaratmıştır.
3. ( Y ) İhlâs suresinde Hz. İbrahim’den (a.s.) bahsedilir.
4. ( D ) Besmelenin anlamı; Rahman ve Rahîm olan Allah’ın (c.c.) adıyladır.
5. ( D ) Dua yalnızca Allah’a (c.c.) edilir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı MEB Yayınları 29-30-31-32. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat