şişli eskort - izmir eskort

>

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

cevaplar

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 113-114-115-116. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

2020-2021 Eğitim senesi Anadol Yayıncılık 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113, 114, 115, 116 “Birim Değerlendirme Emekleri” Etkinlik Cevapları

113. Sayfa

A. Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış bulunduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.

Cevap:

1. (Y) Genel Ağ ve toplumsal medyaya aktarılan bilgilerin kontrol altına alınması oldukça kolaydır.
2. (D) Medya okuryazarlığı bilincine ulaşmış fert her türlü medya aracını kullanarak doğru ve güvenilir bilgiye ulaşabilir.
3. (Y) Genel Ağ’a bağlanırken adres çubuğu kısmında http:// yazması sayfanın güvenli olduğu anlamına gelir.
4. (D) Kredi kartı üstünde yer edinen detayları tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız.
5. (D) Vatanımızda yardım kampanyaları teknoloji kullanımı ile daha rahat şekilde yapılabilmektedir.
6. (D) İnsanların karşılaştıkları problemi çözme gayreti ve merak duygusu bununla beraber yeni buluşlar getirmiştir.
7. (Y) Yapılan araştırmaların kaynakçasında yalnızca süreli yayınlar yazılmalıdır.

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları, kutucuklarda verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız. İfadelere uygun ekler getirebilirsiniz.

teknoloji Genel Ağ güvenilirlik MHRS şüpheci icat eden bilimsel ahlâki doğruluk

Cevap:

1. Vatanımızda yaşayan insanoğlu bilgiye ulaşmak için en fazla GENEL AĞ tercih etmektedir.
2. Sanal ortam mühim bir data deposu olduğundan buraya yüklenen bilgilerin DOĞRULUK ve GÜVENİLİRLİĞİ mühim hâle gelmiştir.
3. MHRS üstünden buluşma alarak sıhhat müesseselerinde muayene olabilirsiniz.
4. Yeni bir buluş ortaya koyan kişiye MUCİT adı verilir.
5. Buluş meydana getiren kişiler ve ilim insanları hata yapmaktan korkmadığı benzer biçimde vakalara ŞÜPHECİ yaklaşır.
6. Araştırmalarımızda yararlandığımız kaynakları, kaynakçaya yazarak BİLİSEL ETİĞE uygun davranırız.
7. TEKNOLOJİNİN gelişmesi ile beraber insanoğlu istedikleri yerden alışveriş yapabilme olanağına kavuşmuştur.

114. Sayfa

C. Teknoloji kullanımının sosyalleşme ve toplumsal ilişkiler üstünde nasıl ne şekilde bir tesiri bulunduğunu aşağıdaki tabloda emareniz. (müspet – menfi)

Cevap:

Teknolojiyi kontrollü kullanmayan insanoğlu teknoloji bağımlısı hâline gelebilmektedir. OLUMSUZ
Sağlık alanında kullanılan teknolojik cihazlar yardımıyla hastalıklar kısa sürede teşhis ve tedavi edilebilmektedir. OLUMLU
Sosyal medya üstünden meydana getirilen paylaşımlar insanlarda sertlik ve saldırganlık duyguları uyandırabilmektedir.OLUMSUZ
Cep telefonları yardımıyla uzakta olan kişilerle konuşabilmekteyiz. OLUMLU
İnsanlar yaşadıkları sıkıntıları yetkili mercilere rahatça iletebilmektedir.OLUMLU
Bilinçsiz teknoloji kullanımı yüzünden insanoğlu içinde yüz yüze kontakt azalmaktadır.OLUMSUZ
Veliler okula gitmeden öğrenci notları ile ilgili data sahibi olabilmektedir.OLUMLU
Sosyal medya hesaplarını sık sık denetim eden bir öğrencinin ders çalışma verimi azalmaktadır.OLUMSUZ
Yardım kampanyalarına insanoğlu medya vesilesiyle daha rahat katılmaktadır.OLUMLU
Günümüzde insanoğlu bilgiye daha basit ulaşmaktadır.OLUMLU

115. Sayfa

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi insanların buluş yapmasını elde eden esas sebeplerden biri değildir?
A) İhtiyaç ve istekler
B) Merak duygusu
C) Karşılaştıkları problemleri çözme gayreti
D) Para kazanma isteği

Cevap: D

2. Buluş meydana getiren kişilerde ve ilim insanlarında bulunması ihtiyaç duyulan bazı özellikler vardır.
Aşağıdakilerden hangisi bu özelliklerden biri değildir?
A) Eleştiriye kapalı olma
B) Sabırlı ve kesin olma
C) Yeniliklere açık olma
D) Çalışkan olma

Cevap: A

3. Yaptığımız çalışmalarda yararlandığımız kaynakları göstermek ve kaynakların asıllarını korumak önemlidir. Bunu yapmaktaki aslolan hedefimiz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Emek harcamayı meydana getiren kişiye para kazandırmak
B) Bilimsel etiğe uygun hareket etmek
C) Eser sahibinin bizlere kızmasını engellemek
D) Öğretmenimizin takdirini kazanmak

Cevap: B

4. Aşağıdakilerden hangisi güvenli Genel Ağ kullanımı için dikkat etmemiz gerekenler içinde yer almaz?
A) Adres çubuğunda https:// ibaresinin olup olmadığına dikkat etmek
B) Genel Ağ tarayıcısının güncel olmasına itina göstermek
C) Bilgisayar virüslerine karşı lisanslı anti-virüs programı edinmek
D) e-posta hesabımıza gelen her gönderiyi açmak

Cevap: D

5. Sosyal ağları kullanırken güvenliğimiz açısından başkalarıyla paylaşmamamız ihtiyaç duyulan kişisel bilgiler vardır.
I. Anne kızlık soyadımız
II. Doğum yerimiz
III. T.C. kimlik numaramız
IV. Ev adresimiz
Verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
A) I ve II B) I ve III C) I, III ve IV D) I, II, III ve IV

Cevap: D

6. Aşağıda verilenlerden hangisi teknoloji kullanımının toplumsal ilişkiler üstündeki müspet etkisine örnektir?
A) İnsanların vakalar karşısında duyarsız kalması
B) İnsanların bir tek kendini düşünmesi
C) İnsanlar arasındaki yardımlaşma duygusunun çoğaltması
D) İnsanlar içinde devamlı gerginlik yaşanması

Cevap: C

116. Sayfa

7. Sanal ortamdaki bilgilerin doğru ve güvenilir bulunduğunu aşağıdakilerden hangisini yaparak anlayabiliriz?
A) Bilgileri eleştirel bir nazar açısıyla sorgulayarak
B) Bilgisayarımıza lisanslı anti-virüs programları yükleyerek
C) Sosyal ağlar üstünden detayları doğrulatarak
D) Tüm bilgilerin doğru ve güvenilir bulunduğunu kabul ederek

Cevap: C

8. Aşağıdakilerden hangisi Genel Ağ üstünden mesafeli alışveriş yaparken dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan durumlardan biri değildir?
A) Güvenilir ve her insanın bilmiş olduğu sitelerden alışveriş yapmak
B) Kredi kartının kaybolması durumunda bankaya data vermek
C) Kredi kartı bilgilerimizi tanımadıklarımızla paylaşmak
D) Güvenli ödeme sistemlerini kullanmak

Cevap: C

9. I. Süreli yayınlar
II. Mektup
III. Ansiklopediler
IV. Kişisel görüşlerimiz
Verilenlerden hangileri bilimsel bir çalışma yaparken kullanılabilecek data kaynaklarındandır?
A) I ve III B) I ve IV C) II ve III D) I, II ve IV

Cevap: A

10. Sosyal Bilgiler dersinde öğretmen öğrencilerine, “Kimlik hırsızlığı mevzusunda uymamız ihtiyaç duyulan güvenlik kuralları nedir?” diye sormuştur.
Buna gore aşağıdakilerden hangisi öğrencilerin vermesi ihtiyaç duyulan doğru cevaplardan biri olması imkansız?
A) Sanal ortamda parasız öneri edilen kıymetli ürünleri kazanmak için çaba göstermeliyiz.
B) Telefonla bizi arayan tanımadığımız kişilere kimlik bilgilerimizi söylememeliyiz.
C) Kolay tahmin edilemeyen şifreler kullanmalıyız.
D) Kredi kartımızı kaybettiğimizde derhal yetkilileri arayıp data vermeliyiz.

Cevap: A

D- Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sanal ortamda yer edinen bilgilerin her vakit doğru bulunduğunun düşünülmesi bizleri nasıl ne şekilde etkisinde bırakır?

Cevap: Yanlış bilgiler edinmemize sebep olur.

2. Sanal ortamı kullanan kişiler doğru ve güvenilir olmayan bilgilerden kendilerini nasıl ne şekilde koruyabilirler?

Cevap: Başka yerlerden bilgilerini doğrulatarak.

3. Sosyal ağları kullanırken başkalarıyla paylaşmamamız ihtiyaç duyulan bilgiler nedir?

Cevap: T.C no, anne kızlık soyadı, doğum yeri, konut adresi.

4. Güvenli Genel Ağ kullanımı için uyulması ihtiyaç duyulan kurallar nedir?

Cevap: https:// olması, kaynakça gösteren bölgeler olmalı, gov.tr uzantılar olmalı

5. Günümüzde değişen teknolojinin ilerlemesi buluş yapanlara ve ilim insanlarına hangi kolaylıkları sağlamaktadır?

Cevap: Daha basit çalışma ve bilgiye erişim imkanı sunmaktadır.

6. Buluş yapanların ve ilim insanlarının ortak özellikleri nedir?

Cevap: Meraklı olmaları, çalışkan olmaları, akıllı olmaları.

7. Yaptığınız çalışmalarda kaynakça göstermenin önemi nedir?

Cevap: Bilimsel ahlâki açısından önemlidir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 110-111-112. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat