şişli eskort - izmir eskort

>

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

cevaplar

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

2020-2021 Öğretim Senesi 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 3. Tema DOĞA VE EVREN Sayfa 100, 101, 102 “3. Tema Değerlendirme Soruları” Etkinlik Cevapları

 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 100. Sayfa Cevapları

A. 1,2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa nazaran cevaplayınız.
1. Paragrafın mevzusu nedir?

CEVAP: Paragrafın mevzusu, çay hasadıdır.

2. Katılımcılar bu turda neler yapıyor?

CEVAP: Katılımcılar Rize’deki tesislerde çay üretimine şahit oluyor, uzmanlar eşliğinde çayın tadına bakıp değerlendirmede bulunuyorlar.
3. Katılımcılar geceleri nasıl ne şekilde zaman geçiriyorlar?

CEVAP: Katılımcılar gece ateş başlangıcında toplanıyor ve horon tepiyor.

4. “Geceyi horonlar ısıtıyor.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?

CEVAP: Serin havada katılımcılar horon oynayarak eğlenip güzel vakit geçiriyorlar.

5. Paragraftaki altı çizili söz öbeğinin cümleye katmış olduğu anlamı yazınız.

CEVAP: Bir vakası görmek ve duymak anlamı katmıştır.

6. Paragrafta koyu renkle verilen kelimelerin karşıt anlamlılarını yazınız.
Kelime ———– Karşıt Anlamlıları

var —————–> yok
taze —————-> bayat
sonrasında ————–> evvel
serin —————> ılık

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

( D ) Tamamlanmamış cümlelerin sonuna üç nokta konur.
( D ) Ünlem işareti yay parantez içinde verilirse cümleye küçümseme, alay anlamı katar.
( D ) ”İstanbul, dünyanın en güzel şehridir.” cümlesine kişisel görüş anlamı katan kelime öbeği “en güzel” dir.
( Y ) Kişisel görüş içeren cümleler nesneldir.
( D ) ”Sivas, en fazla yağış alan şehrimizdir.” cümlesi kanıtlanabilir niteliktedir.
5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 101. Sayfa Cevapları

C. Aşağıda verilen cümleleri sebep–netice ilişkisine nazaran eşleştiriniz.

1. Bu soğuk havada kalınca giyinmediği için
2. Plüton artık gezegen olarak kabul edilmiyor.
3. Doğayı kendimiz için tekrardan düzenlemeye kalktık.
4. Fethiye’de yıldızlar öylesine yakın ki!
5. Tatlı su kaynakları giderek azalıyor.

a. Tüm denge alt üst oldu.
b. Artık su üstüne kurulu kavgalar başlıyor devletler içinde.
c. Gökyüzüne elimi uzatsam sanki yıldızlara dokunacak gibiyim.
ç. Fena hastalığa yakalandı.
d. Gezegen sayısı artık dokuz değil, sekizdir.
CEVAP: 1 – ç || 2 – d || 3 – a || 4 – c || 5 – b

Ç. 1 ve 2. suali aşağıda verilen paragrafa nazaran cevaplayınız.

1. Paragrafın mevzusu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Su enstitüsü ve yapacağı emek harcamalar
B) Su enstitüsünün ne zorluklarla kurulduğu
C) Su enstitüsünü kuran kişiler
D) Dünyadaki su enstitüleri

CEVAP: A
2.
I. Olay yazısından alınmıştır.
II. Bilgilendirici bir yazıdan alınmıştır.
III. Cümleler nesneldir.
IV. Kişisel görüş beyan eden cümleler çoğunluktadır.

Bu paragraf için yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenemez?

A) Yalnız I      B) I ve II      C) II ve III      D) I ve IV

CEVAP: D

 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 102. Sayfa Cevapları

3. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisi sebep–netice bildirir?
A) Televizyon seyretmek çocuklarda pek fazla menfi davranışa neden oluyor.
B) Güneş, dağdan dağa koşan kızıl bir attır.
C) Ege insanının kültürünü incelemek için köyleri dolaşıyor.
D) Komşuları aylar sonrasında Almanya’dan dönmüştü.

CEVAP: A

4. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisi erek–netice bildirir?

A) Kendi başının çaresine bakmalıydı.
B) Hasta olduğundan devamlı uyuyordu.
C) Terlemek için üstüme kalınca yorganlar örttüm.
D) Kar fazla yağınca yollar kapanmış oldu.

CEVAP: C

5. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisinin sonuna üç nokta getirilemez?
A) O tenha sokaklarda
B) Bu coğrafyada güneş daha erken
C) Ne kadar şendik çocukken
D) Sertliğini artıran rüzgâr her yeri

CEVAP: C

6. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisinde ünlem işareti ötekilerden değişik amaçla kullanılmıştır?

A) Beyefendi tekrar hepimizi güldürdü (!)
B) Eyvah, evrakları otomobilde unuttuk!
C) Ah, canım fazla acıyor!
D) Tüh! Onun bu şekilde davranacağını bilemedik.
CEVAP: A

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama hatası vardır?

A) Buralar ilkbaharda yemyeşil olur.
B) Sen de dağdaki çiğdemlerden topladın mı.
C) Vah, hanım yapayalnız kaldı!
D) Sonra bu konut, erik ağacı…

CEVAP: B

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat