şişli eskort - izmir eskort

>

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

cevaplar

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

2020-2021 Öğretim Senesi 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 5. Tema VATANDAŞLIK Sayfa 160, 161, 162 “5. Tema Değerlendirme Soruları” Etkinlik Cevapları

 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 160. Sayfa Cevapları

A. Kimler doğru söylüyor?

Mustafa ve arkadaşları yukarıdaki paragraftan çıkardıkları neticeleri anlatmaktadır. Onların söylediklerini okuduktan sonrasında aşağıdaki boşluğu doldurunuz.

CEVAP: Yukarıdaki çocuklardan ………..Mustafa ve İrem………… paragraftan doğru sonuçlar çıkarmıştır. ………Ezgi ve Orhun……….. ise paragraftan çıkardığı sonuçlar doğru değildir bu sebeple ………insanoğlunun her işini kendisinin yapması mümkün değildir…….. .

B. Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

1. Aşağıdaki cümleleri okuyun. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise cümlenin başına “D”, yanlışsa ”Y” yazınız.

( D ) “Festival öylesine kalabalıktı ki iğne atsan yere düşmezdi.” cümlesinde abartma sanatına başvurulmuştur.
( Y ) ”Mezuniyet gecesi için al, uzun bir giysi giymişti.” cümlesindeki “al” kelimesinin eş anlamlısı “siyah”dır.
( D ) Eğik çizgi tarihlerde gün, ay ve senesi ayırmak için kullanılır.
( Y ) “Bu sene baharı memleketimde yaşamak için geldim .” cümlesinde karşılaştırma anlamı vardır.
( Y ) “Yine erkenden uyumuşsun.” cümlesindeki “uyumuşsun” kelimesinin karşıt anlamı “uyumamışsın” dır.

2. Duygusal anlatımın söz mevzusu olduğu cümlelerin başına “☺” , duygusal anlatımın olmadığı cümlelerin başına  ☹” koyunuz.

( ) Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü almasıyla bütün diyar mutluluk gözyaşlarına boğuldu.
( ) Elindeki kitabı üç günde tamamladı.
( ) Okul gezilerine katılmaya çalışıyordu.
( ) Emeğinin karşılığını bigün kesinlikle alacaktı.
( ) Göçmen ailelerin hâli hakkaten içler acısı.

 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 161. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim kullanılmamıştır?

A) Anlattıklarım kulağına küpe olsun.
B) Doktor, dinlenmesi için ona üç gün rapor verdi.
C) Arka sırada konuşanlara kulak kabartıyordu.
D) Bilgisayarın bozulması canıma tak etti.

CEVAP: B

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bakmak” kelimesi “seyretmek” anlamında kullanılmıştır?

A) Pencereden sokakta oynayan küçüklere bakıyoruz.
B) Öğretmen, yazılılara hemen hemen bakmamış.
C) Babaannesine senelerdir bir tek torunu bakıyordu.
D) Bu hastanede üç gündür hastalara bakılmıyor.

CEVAP: A

3. I. Oyun, evlatların en mühim eğitim aracıdır.
II. Oyunlar yardımıyla kendimizi geliştirebiliriz.
III.Oyun, evlatları yaşamın gerçekliğinden uzaklaştırır.
IV.Oyun kimi vakit öğretmenimiz olur.

Yukarıdaki cümle gruplarından hangisi anlamca ötekilerden farklıdır?

A) I      B) II      C) III      D) IV

CEVAP: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eğik çizgi yanlış kullanılmıştır?

A) “-lık/ -lik/ -luk/ -lük” isimden ad icra eden yapım ekidir.
B) Babaannemler Yenimahalle/ Ankara’da oturuyorlar.
C) Uzun ince bir yoldayım/ Gidiyorum gündüz gece/ Bilmiyorum ne haldayım, dizeleri Aşık Veysel’e aittir.
D) Ankara/ İstanbul arası süratli şimendifer yardımıyla artık 3 saatmiş.

CEVAP: D

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep–netice anlamı söz mevzusudur?

A) Aldığım mükafat en fazla annemi sevindirdi.
B) Bahar yağmurları aylardır sürdüğü için yaşam menfi etkilendi.
C) Derdine deva bulmak için hekim hekim gezdi.
D) Okumak, insanı olgunlaştırır elbet.

CEVAP: B

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yay ayraçla belirtilen yere tırnak işareti getirilmelidir?

A) ( ) Kendi Gökkubbemiz ( ) şarin en sevdiğim kitabıdır.
B) Ufak Prens ( ) i evvel büyükler okumalı.
C) Güzel ( ) akıllı ( ) çalışkan bir öğrenciydi.
D) Saat 8.30 ( ) da uyanmalısın.

CEVAP: A

 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayınları 162. Sayfa Cevapları

Ç. Aşağıdaki posteri inceleyiniz.

1. Afişte neler görüyorsunuz? Yazınız.

CEVAP: Afişte bir otobüste bastonlu ihtiyar bir adam ayakta durmaktadır. Yolcular ona birinin yer vereceğini düşünerek yer vermemektedir.

2. Afişte verilmek istenen ileti nedir?

CEVAP: Birilerinin yardım edeceğini düşünmek yerine kendimiz yardım etmeliyiz.

3. Afişi etkisinde bırakan buldunuz mu? Nedeniyle açıklayınız.

CEVAP: Etkileyici buldum. Şu sebeple gerçek yaşamda her gün yaşadığımız bir mevzuyu anlatmaktadır.

4. Vatandaş olarak toplumda birbirimize saygılı olmayı gerektiren bir poster hazırlamak isteseydiniz afişinizde nelere yer verirdiniz? Niçin?

CEVAP: Afişimde ihtiyar bir bayanı karşıdan karşıya geçiren ufak bir kız çocuğuna yer verirdim. Şu sebeple ihtiyar insanlara gösterilecek en güzel saygı onlara yardım etmektir. Onlar bizlerden saygı bekler. Bir gün yaşlanacağımızı ve başkalarından yardım isteyeceğimizi unutmamamız gerekir.

5. Tasarladığınız afişinizi aşağıya çiziniz.

afiş yardımlaşma


Etiket: 5sinif anittepe yayinlari turkce sayfa 155 156 157 158 159 160

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 155-156-157-158. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat