şişli eskort - izmir eskort

>

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233-234-235. Sayfa Cevapları

cevaplar

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233-234-235. Sayfa Cevapları

2020-2021 Eğitim Senesi 6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230, 231, 232, 233, 234, 235 “7. TEMA SAĞLIK VE SPOR” “Vazgeçmeyenlerin Hikayesi” Etkinlik Cevapları

VAZGEÇMEYENLERİN HİKÂYESİ

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İlgi duyduğunuz spor dalı ile ilgili araştırdığınız haber metnini arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: MERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 2’nci Geleneksel Okçuluk Festivali bitti. Okçuluğu tanıtmak ve yaşatmak amacı ile Mersinli Ahmet Stadyumu’nda orgenize edilen festivale; Türkiye’nin değişik illerinden 14 ekip ve 150 sporcu katıldı. 7-11 yaş, 12-17 yaş, büyük bayanlar, büyük erkekler ve takımlar kategorilerinde savaşım eden sporcular, hedefi 12’den vurmak için çaba sarfetti. (Kaynak: Özgürlük)

2. Dinleyeceğiniz metnin başlığı ve görsellerinden hareketle konusunu tahmin ediniz.

CEVAP: Metnin mevzusu engelli futbolu olabilir.

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

A) Metni dinlerken not aldığınız sözcük ve sözcük gruplarının anlamlarını TDK Türkçe Lügat’ten bulunuz.

AMPUTE: kolu ya da bacağı kesilmiş kişiler için kullanılmakta olan bir tabirdir.

PAS: Kimi top oyunlarında, oyunculardan birinin topu kendi takımından bir başka oyuncuya yollaması.

UZATMA: Eşit sayılarla biten bir karşılaşmada, kazananın belli olması için, oyunu kurallara uygun bir halde sürdürme.

TEZAHÜRAT: Alkış, gosteri.

MAYIN: Toprak altına, üzerine ya da su içine yerleştirilebilen, direkt doğruya ya da tazyik etkisiyle patlayarak büyük zarara neden olan patlayıcı madde.

B) Anlamlarını öğrendiğiniz sözcük ve sözcük gruplarından üç tanesini birer cümlede kullanınız.

  1. Ampute futbol takımımız bu mücadeleyi kazanmıştır.
  2. Maçın sonucunu uzatmalar belirledi.
  3. Seyirciler tezahüratlarını aralıksız sürdürdü.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

A) Dinlediğiniz metne değişik başlıklar öneriniz.

CEVAP: Başarılı Futbol, Engelsiz Engeller, Başarının Öyküsü…

B) Dinlediğiniz metnin anne fikrini yazınız.

CEVAP: Bir engeli olsa bile çalışan ve isteyen hepimiz hedefine ulaşır.

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. “Ampute Futbol Şampiyonası Finali’nde, A Millî Takım’ımız, İngiltere’yi 2-1 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.” cümlesinin örtülü şekilde ihtiva ettiği bilgiyi açıklayınız.

CEVAP: A Milli Takımı’mız önceki yıl de şampiyon olmuştu.

2. Millîlerimize madalya ve kupalarını veren şahıs kimdir?

CEVAP: Madalya ve kupaları veren şahıs Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tır.

3. Ampute Millî Futbol Takımı’mızın oyuncuları ile ilgili verilen bilgilerin sizde uyandırdığı his ve düşünceler nedir? Anlatınız.

CEVAP: Ilk olarak onların yaşadıkları fena günleri düşünerek fazla üzüldüm. Daha sonrasında buna karşın elde ettikleri başarıları düşününce ne kadar kuvvetli insanoğlu olduklarını ayrım ettim.

4. Ampute Millî Futbol Takımı’mız milletimize hangi özellikleriyle misal olmaktadır?

CEVAP: Milletimize inanç, özgüven, çalışkanlık, isteklilik ve birlik olma mevzularında misal olmaktadır.

5. Warren Bennis ( Vorın Benis)’in “Büyük başarılar, sadece başarabileceklerine inanan insanoğlu tarafınca elde edilmiştir.” sözünün sizde uyandırdığı his ve düşünceler nedir? Açıklayınız.

CEVAP: Bir insan bir işi yapabileceği mevzusunda kendisine inanırsa o işi yapabilmeye adım atar. Şu sebeple insanoğlu kendilerini ikna ettiklerinde değişik bir motivasyona haiz olurlar. Bu talep onları daha özgüvenli ve çalışkan hale getirir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki haber metinlerini bir haber sunucusu olduğunuzu düş ederek sesli okuyun.

B) Yaşadığınız, şahit olduğunuz yada medya vasıtasıyla öğrendiğiniz bir dürüst oyun (fair play) örneğini arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızda gövde dilinizi etkili bir halde kullanınız.

CEVAP: Okulumuzun satranç turnuvasında final karşılaşması yapılmış oldu. Bu karşı karşıya gelme sona erdiğinde normalde birbiriyle asla konuşmayan iki rakip el sıkışarak birbirini kutlama etti. Güzel bir davranıştı.

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Okulunuzun spor faaliyetlerindeki başarıları ile ilgili gerçek yada kurgusal bir haber metni yazınız. Haber metninizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

BASKETBOLDA GALİBİYET

Okulumuzun 6. derslik basketbol ekibi rakip okulun takımına karşı 71-58 şeklinde bir skorla galip oldu. Yaklaşık olarak iki senedir bir arada olan ve tertipli olarak çalışan takımımız final karşılaşması esnasında taktiklerle ve doğru oyunla başarıya ulaştı. Takım kaptanı Oğuzhan Özbey her insanın uyumlu bir çalışma gösterdiğini belirtirken Takım Koçu olan okulumuzun gövde eğitimi öğretmenlerinden Şahin Doru “Takımımız bu işi gönüllü yapıyor. Hem basketbolu seviyorlar hem de bir arada olmayı. Başarılı olmak için asla durmadan çalıştılar. Bu yengi hepimizi mutlu etti.” açıklamalarında bulunmuş oldu.

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki yönergelerden hareketle soruları cevaplayınız. 

1. Bu turnuvada şampiyon olan bir ekip, kaç maç yaparak şampiyon olmuştur?

CEVAP: Üç Maç yaparak şampiyon olmuştur.

2. Yarı finalde H takımının F takımını elediği bir durumda E ekibi yarı finalde hangi ekibi elemiş olur?

CEVAP: E Takımı G Takımını yarı finalde elemiş olur.

3. E takımının finalde elendiği durumda hangi ekip şampiyon olmuştur?

CEVAP: H Takımı şampiyon olmuştur.

takım

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

A) Aşağıdaki metni, altı çizili sözcük ve sözcük gruplarına dikkat ederek okuyun. Bu kelimelerin metnin başlığı ile ilişkisini açıklayınız.

CEVAP: Turp şeklinde olmak fazla sıhhatli olmak anlamına gelmektedir. Metindeki hekim, hastane, ambulans ve taburcu kelimeleri sıhhat kavramıyla ilişkili kelimelerdir.

B) Anlamını bildiğiniz bir deyim ile ilgili hikâye edici bir metin yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.

RUHU DUYMAMAK

Geçenlerde annemin güzel yüzüğünü annemden habersiz takıp kütüphaneye gitmiştim. Eve geldiğimde aniden yüzüğün parmağımda olmadığı ayrım ettim. Bu vaziyet beni fazla telaşlandırdı. Bu yüzük annem için fazla değerliydi. Ne yapacağımı bilemedim. Bütün odamı aradım fakat bir türlü yüzüğü bulamadım. Annem bendeki bu garipliği ayrım etti, zira garip davranıyordum. Yüzüğü kaybettiğim için hem korku hem de utanç duyuyordum. Annem yüzüğünün yokluğunu ayrım etmedi. Sonraki gün tekrardan kütüphaneye gittiğimde görevli bana herhangi bir eşyamı kaybedip kaybetmediğimi sordu. Ben de yüzük kaybettiğimi söyledim. Yüzüğü çıkarıp verdi. Meğer orada düşürmüşüm. Sevine sevine eve geldim. Annemin ruhu duymadan yüzüğü takı kutusuna koydum. Bir daha izin almadan kimsenin eşyalarına dokunmadım.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Hacivat ve Karagöz ile ilgili bir araştırma yapınız.

Diğer ismiyle gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat halk tiyatrolarında mühim bir yere haizdir. Oyunu oynatan kişiye hayalci adı verilir , kafa karakterler Hacivat ve Karagöz olmak suretiyle kahramanların ak bir perdenin arkasından yansıma usulü ile oynatılmasından dolayı gölge oyunu denmektedir. Diğer geleneksel halk tiyatrolarında olduğu şeklinde bu da doğaçlama bir oyundur. Karagöz karakteri eğitimsiz , parlak zeka ve nüktedan bir tiptir, Hacivat ise birazcık daha eğitimli ve yarı aydın tipi temsil etmektedir. Oyunun esas vakası Hacivat ve Karagöz arasındaki yanlış anlaşılmalar üzerinedir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 222-223-224-225-226-227-228-229. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat