>

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

cevaplar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 3. Tema ÇOCUK DÜNYASI Sayfa 106, 107, 108 “Tema Değerlendirme” Etkinlik Cevapları

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 106. Sayfa Cevapları

A) 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları şiire bakılırsa cevaplayınız.

1. Şiirin anne duygusu nedir?

CEVAP: Evlatların evlerinde değil doğada oynamaları gerekmektedir.

2. Ozan kime, niçin seslenmektedir?

CEVAP: Ozan evlatların ailelerine seslenmektedir. Zira aileler evlatlarının evden başka yerde olmasını istememektedir.

3. “Ellerinde ufalansın toprak…” dizesinde ne anlatılmak istenmektedir?

CEVAP: Evlatların dışarıda toprakla, kumla oynaması icap ettiğini anlatmak istemiştir.

4. Çocuklar neye benzetilmiştir?

CEVAP: Çocuklar kuşa benzetilmiştir.

5. Şiirde kafese benzetilen nedir? Niçin?

CEVAP: Evin balkonu kafese benzetilmiştir. Zira evlatların oradan başka bir yerde olmasına izin verilmemiştir.

6. Şiirin başlığı ne olabilir? Yazınız.

CEVAP: Şiirin başlığı “Balkondaki Çocuklar” olabilir.

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 107. Sayfa Cevapları

B) Aşağıda numaralarla verilen kelimeleri harflerle verilen anlamlarla ve şekillerle verilen cümlelerle (rakam-harf-şekil) eşleştiriniz. Noktalı bölgelere yazınız.

CEVAP:

1 – a – ■

2 – c – ▲

3 – b – ✶

4 – d – ❖

5 – ç – Ϲ⋆

C) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgelere doğru ifadeleri yazınız.

1. Tek bir kişiyi, varlığı ya da nesneyi karşılayan kelimelere ———tekil———— ad denir.
2. Varlıklara verilişine bakılırsa “sıra, kuş, insan” benzer biçimde kelimeler —————tür———— isimdir.
3. İsimler, varlıkların oluşuna bakılırsa ———somut——— ve soyut adlar olarak ikiye ayrılır.
4. İsimleri sual, sayı, gösterme ya da belirsizlik bakımından belirtilen kelimeler ———— —belirtme————— sıfatlarıdır.
5. “Kırık masayı onarım ettim.” cümlesindeki “kırık” kelimesi ————ödat———— , “masa” ise isimdir.

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “konut” sözcüğü “aile” anlamında kullanılmıştır?

A) Bu devirde evine bağlı insan bulmak zorlaştı.
B) O evde insanoğlunun içini ürperten bir şey vardı.
C) Bazen evimizdeki hesap çarşıya uymaz.
D) Eve yaklaştıkça heyecanı daha da arttı.

CEVAP: A

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 108. Sayfa Cevapları

2. I. www.tdk.gov.tr
II. www. tdk.com.tr
III. www.tdk.biz
IV. www.gazi.edu.tr

Yukarıdaki medya kaynaklarından hangileri öbürlerinden daha güvenilirdir?

A) I – II      B) I – IV      C ) II – III      D) II – IV

CEVAP: B

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “al” sözcüğü ödat olarak kullanılmamıştır?

A) Ağacın en al elmasını koparıp eteğiyle sildi.
B) Yine al atkını takmışsın, hayırdır inşallah!
C) Kırmızıyı görünce yine dayanamadın değil mi?
D) “Al Başlıklı Kız” masalını biliyor musun?

CEVAP: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “fakat” kelimesi “karşıtlık” ilgisi kurmuştur?

A) Seninle gelirim fakat dondurma alırsan.
B) Dondurma alırım fakat erken geleceksin.
C ) Erken gelirim fakat beni bekletmeyeceksin.
D) Erkenden kalktım fakat otobüsü kaçırdım.

CEVAP: D

5. Yaz akşamları da saklambaca dadanırdık. Daha gündüzden bilirdik saklambaç bulunduğunu.
Ya babam geç kalırsa diye güç ederdim akşamı. Çabucak yerdim gecikmemek
için. Saklambaca gideceğimi her insana duyurmuş olurdum böylece.

Yukarıdaki parça hangi metin türünden alınmıştır?

A) hikâye      B) fabl      C ) hatıra      D) masal

CEVAP: C

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi bir karpuzun durumunu belirtmek için kullanılmaz?

A) iki      B) olmamış      C) ezik      D) çürük

CEVAP: A

7. Aşağıdaki kelimelerden hangisi tür, soyut ve çoğul isimdir?

A) cücelere      B) kalemleri      C) umutsuzluğum      D) sevgilerle

CEVAP: D

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93-94-95-96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat