şişli eskort - izmir eskort

>

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

cevaplar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 210-211-212. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2019-2020 Öğretim Senesi 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 6. Tema BİLİM VE TEKNOLOJİ Sayfa 210, 211, 212 “Tema Değerlendirme” Etkinlik Cevapları

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 210. Sayfa Cevapları

A) 1, 2 ve 3. soruları yukarıdaki metne gore cevaplayınız.

1. Metnin anne fikri nedir?

CEVAP: Teknoloji kullanım yaşı her geçen gün düşmektedir.

2. Metne gore teknoloji ve çocuklar arasındaki münasebet nasıldır?

CEVAP: Çocuklar teknolojik ürünleri yetişkinlerden daha iyi kullanmaya başlamışlardır. Hatta artık onların çözemediği sorunları bile çözebilmektedirler.

3. Yazar, teknoloji ve insan mevzusuna hangi açıdan bakmaktadır?

CEVAP: Yazar değişen teknolojinin insanların yaşamında nasıl ne şekilde bir yer kapladığını ve evlatların teknolojiden fazla iyi anladığını ifade etmektedir.

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 211. Sayfa Cevapları

B) Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Noktalama işaretlerinin doğru kullanıldığı cümlelerin başına “D”, yanlış kullanıldığı cümlelerin başına ise “Y” yazınız.

1. ( D ) Bir yerde şunları okumuştum: “Dostların daha ilk tanıştığın dakikada seni fazla iyi anlarlar. Diğer tanıştığın kimselerin seni anlamaları bin senesi alır.”
2. ( Y ) Londradan Parise döndükten sonrasında günlüklerini yazdı.
3. ( D ) Evvel görevimi söyleyeyim: TCDD’de memurum.
4. ( Y ) Türk’lerin çalışkanlığını hepimiz bilir.
5. ( D ) Bu yıl Cumhuriyet Ortaokulundan mezun olacak.

C) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgelere doğru ifadeleri yazınız.

1. Basit kelimeler ———yapım———— eki almayan tek kök durumundaki kelimelerdir.
2. Yapı bakımından kelimeleri yalın kelimeler, —————türemiş————— kelimeler ve birleşik kelimeler olmak suretiyle üçe ayırırız.
3. “Yeni bir pabuç aldım.” cümlesindeki “pabuç” kelimesi yapı bakımından bir ———birleşik———— kelimedir.
4. ———Türemiş———— kelimeler minimum bir adet yapım eki alır.
5. “Sabretmek” kelimesi, “sabır” ismiyle “etmek” fiilinin bir araya gelmesiyle oluşan ————birleşik———– bir kelimedir.

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Ben eserlerimi okunmalarından fazla sahnede oynamaları için yazarım. Olaylar ve kişiler benim için fazla önemlidir. Karşılıklı konuşmalar eserimin bel kemiğidir.” diyen bir yazar hangi {yazı} türünde yapıt veriyordur?

A) tiyatro      B) hikâye      C) hatıra      D) masal

CEVAP: A

2. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi birleşik kelime değildir?

A) Gökkuşağının altından geçmeyi asla denedin mi?
B) Ankara Kalesi’nin içindeki gecekonduları yıkmaya başlamışlar.
C) Dinleyenlerin şaşkın bakışları içinde sözlerine devam etti.
D) Bu yıl ekinleri biçmek için biçerdöver kiralamayacakmış.

CEVAP: C

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 212. Sayfa Cevapları

3. Yandaki grafik yaş ve cinsiyetlerine gore bütün dünyada dijital oyun oynayanların sayılarını 2016 ve 2020 yıllarına gore vermektedir. Bu grafik için aşağıdaki yorumlardan hangisi yanlıştır?

A) Oyuncu profilinin yaş ve cinsiyete gore dağılımına bakıldığında toplam kitlenin çoğunlukla erkeklerden oluştuğu görülür.
B) Bu grafik gelecekle ilgili öngörülerde bulunulmasını sağlar.
C) Tüm yaş gruplarında adamların sayısı kadınlardan fazladır.
D) 16 – 24 yaş grubunda başka gruplardan daha çok sayıda insan dijital oyun oynamaktadır.

CEVAP: D

4. Pelin: Acaba dayımlar yemeğe bırakılırlar mı?
Aslı: Bu bayram acaba kaç lira harçlık verecek?
İlker: Sinirleri bozulmuştu, acaba hastaneye gittiler mi?
Göktuğ: Aklınızda bir acaba kalmasın diye söyledim.

Yukarıdaki cümleleri kuranlardan hangisi “acaba” sözcüğünü ötekilerden değişik anlamda kullanmıştır?

A) İlker      B) Göktuğ      C) Aslı      D) Pelin

CEVAP: B

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi yalın yapılıdır?

A) Nemli duvarın üzerine hiçbir şey koymayın, dedi.
B) Kadıncağız oğlundan gelen mektubu aldı, kokladı.
C) Samanlıktaki balyalar aniden üzerime yıkıldı.
D) Büyüklük taslayan insanları kimse sevmez.

CEVAP: B

6. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili ifade “gerçeği söylemek gerekirse” anlamında kullanılmıştır?

A) Açık pencerenin önünde ufak bir serçe bana bakıyordu.
B) Düşüncelerimi açık açık söyledim yüzüne.
C) Açıkçası, artık burada kalamazsınız.
D) Şahitlerin de söylediği her şey açık seçik ortada.

CEVAP: C


Etiket: 6 sinif turkce sayfa 210

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 191-192-193-194-195-196-197-198-199-200-201. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat