şişli eskort - izmir eskort

>

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 275-276-277. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

cevaplar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 275-276-277. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2020-2021 Öğretim Senesi 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 8. Tema VATANDAŞLIK Sayfa 275, 276, 277 “Tema Değerlendirme” Etkinlik Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 275. Sayfa Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME

A) 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne gore cevaplayınız.

1. Çiftçinin çocuklarına anlatmak istediği nedir?

CEVAP: Çalışmanın en kıymetli iş bulunduğunu anlatmak istemiştir.

2. Metinde çalışmak neye benzetilmiştir? Niçin?

CEVAP: Çalışmak hazineye benzetilmiştir. Herkes hazineye haiz olmak ister. Ancak çalışan şahıs hazineye haiz olur.

3. Çiftçinin yerinde siz olsaydınız çocuklarınıza çalışmakla ilgili nasıl ne şekilde bir ders vermeyi düşünürdünüz?

CEVAP: Onlara çalışmadığım vakit başıma gelenleri anlatırdım.

4. Bu metni siz yazsaydınız başlığı ne olurdu?

CEVAP: ÇALIŞMANIN DEĞERİ

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 276. Sayfa Cevapları

B) Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Yazım ve noktalama kurallarının doğru uygulanmış olduğu cümlelerin başına “D”, yanlış uygulanmış olduğu cümlelerin başına ise “Y” yazınız.

1. ( D ) Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.
2. ( Y ) İnsanın hedeflerine ulaşa bilmesi için sabır gerekir.
3. ( D ) Şimdi mayıs, haziran aylarında oralardan bir geçseniz…
4. ( Y ) Alış verişte önbilgi ve davranış; para kadar önemlidir.
5. ( Y ) Yanlız yiyen, felâket gününde de yanlızdır.

C) Aşağıda numaralarla verilen metinleri, harflerle verilen metin çeşitleriyle eşleştiriniz.

1 → ç

2 → b

3 → c

4 → d

5 → a

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 277. Sayfa Cevapları

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Ufak halam beni daha iyi anlardı.” cümlesinden mecburi olarak aşağıdaki anlamlardan hangisi çıkar?

A) Büyük halam da vardı.
B) Babam ufak halamdan büyüktü.
C) Büyük halamla anlaşamazdım.
D) Ufak halam beraberce iyi geçinirdi.

CEVAP: A

2. 1. tesadüfe 2. buluşlarım da 3. borçlu değilim
4. tesadüfün değil 5. hiçbir başarımı 6. çalışmalarımın eseridir

Yukarıdaki sözcük ve sözcük grupları kurallı bir tümce oluşturacak şekilde sıralandığında sondan ikinci sözcük ya da sözcük grubu aşağıdakilerden hangisi olur?

A) 5 B) 4 C) 3 D) 2

CEVAP: B

3. La Fontaine’in balıkçısı benzer biçimde
Bir martıydı o, kibirli.
Karabatağa,
“Barbunya dururken” derdi.
“İstavrit, hamsi yenir mi?

Yukarıdaki parçada hangi söz sanatı yoktur?

A) konuşturma (intak) B) karşıtlık
C) kişileştirme D) benzetme

CEVAP: B

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farkı türde bir zamir kullanılmıştır?

A) Şunu kapıya koyuver. B) Onu da mı dikmişler?
C) Bana baksana sen! D) Bunlar daha iyi günlerin!

CEVAP: C

5. Türkiye’de tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemelerin geçmişi, Osmanlı dönemine dek uzanır. Bu dönemde, ihtisap isminde olan üretici, dağıtıcı ile tüketici arasındaki kuvvet dengesini sağlamaya yönelik üçlü sistem oluşmuştu. Bu sistem, kent temizliği benzer biçimde işlerin yanı sıra esnafın malları noksan tartmaması, yiyecek maddelerine hile katılmaması benzer biçimde mevzularda da işlevsel olmuştu. Ahilik sistemi de uzun süre piyasaları denetim işlevi görmüş oldu.

Bu parçanın mevzusu aşağıdakilerden hangisidir?

A) tüketici hakları B) Ahilik C) tutumluluk D) üretim

CEVAP: A

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 270-271-272-273. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat