şişli eskort - izmir eskort

>

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 37-38-39-40. Sayfa Cevapları

cevaplar

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 37-38-39-40. Sayfa Cevapları

2020-2021Öğretim Senesi 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 1. Tema DOĞA VE EVREN Sayfa 37, 38, 39, 40 “Tema Değerlendirme” Etkinlik Cevapları

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 38. Sayfa Cevapları

A) 1 – 8. soruları 37. sayfadaki broşüre bakılırsa cevaplayınız.

1. Sizce bu broşür niçin hazırlanmıştır?

CEVAP: Bu broşür sarı, al ve kara alarmın anlamını insanlara öğretmek, onların can güvenliğine katkı sağlamak için hazırlanmıştır.

2. İkaz ve alarmlardan hangisi diğerlerden daha ağırbaşlı bir tehlikeyi ifade ediyor? Niçin?

CEVAP: Siyah alarm daha ağırbaşlı bir tehlikeyi ifade ediyor. Zira radyoaktif serpinti ve kimyasal hücum insana başka hücum türlerinden daha çok ziyan verir. Bunun sebebi bu hücum türünün tesir alanının daha çok olmasıdır.

3. İkazların ortak noktaları nedir?

CEVAP: İkazların ortak noktaları üç dakika süresince çalmaları ve bir hücum tehlikesini bildirmesidir.

4. Sarı ikazda kapalı alanda yapılması gerekenler kısmında yer edinen “perdeleri çekin” uyarısının amacı nedir?

CEVAP: Bu uyarının amacı insanları patlamaların ışıklarından yada flaş bombalarından korumak olabilir.

5. Al alarmın sarı ikazdan farkı nedir?

CEVAP: Sarı ikazda siren düz çalarken, al alarmda yükselip alçalarak çalmaktadır. Bunun sebebi sarı ikazın olasılık, al alarmın ise çekince bildirmesidir.

6. Radyo, tv ve kitle yazışma araçlarının bu uyarı ve alarmlarla ne ilgisi vardır?

CEVAP: Bu ikazları duyan birisi sığındığı yerde ne yapması icap ettiğini yada ne vakit çıkması icap ettiğini bilmesi imkansız. Gerçekleşen saldırılar ve dışarıdaki güvenlik durumu mevzusunda informasyon almak, bilirkişilerin söyleyeceklerini yapabilmek durumundadır. Bu nedenle kitle yazışma araçlarından faydalanır.

7. Siyah alarm çaldığında kapalı alandaysak sebep kapıları, pencereleri, havalandırmayı ve klimayı kapatmalıyız?

CEVAP: Dışarıdaki havanın ışınım taşıma ihtimaline karşı içeri dolmasını engellememiz gerekir.

8. Sizce “Tehlike geçti.” uyarısı hangi yolla ve nasıl ne şekilde yapılır?

CEVAP: Tehlike geçti ikazının işareti, radyo, tv, hoparlör, megafon benzer biçimde araçlarla duyurulur. Bu haber duyulunca sığınılan yerden çıkarak düzgüsel yaşanılan bölgelere dönülür.

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 39. Sayfa Cevapları

B) Aşağıda verilen deyimleri anlamlarıyla eşleştiriniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 39. Sayfa Cevapları

C) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölgelere doğru ifadeleri yazınız.

1. Tümce her vakit ——————büyük—————— harfle adım atar.
2. Sayılardan sonrasında sıra bildirmek için ————nokta————— kullanılır.
3. Birbirini ardınca sıralanan eş görevli sözcük ve sözcük gruplarının arasına ———virgül——— konur.
4. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna —————üç nokta—————— konur.
5. Soru eki yada sözü içeren tümce yada sözlerin sonuna —————sual işareti———— konur.

Ç) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi name türünde yazılmış bir metnin nihayet cümlesidir?

A) Teyzeme merhaba eder, senin de ellerinden öperim.
B) Gökten bir elma düşmüş Keloğlan’ın kabak başına!
C) Ertesi gün okula gitmek istemedi.
D) Bu güzel bir ders olmalı nankörlük edenlere.

CEVAP: A

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 40. Sayfa Cevapları

2. Aşağıdaki haber başlıklarından hangisi verilen fotoğrafla ilgili değildir?

A) Fırtınayla İmtihanımız
B) Fırtına Yıkıp Geçti
C) Fırtına Şiddetleniyor
D) Fırtına Öncesi Sessizlik

CEVAP: D

3. Yeryüzünde nüfusu en çok artan ilk elli şehirden kırkı fay hatları üstünde bulunuyor. (1) Zira bu bölgeler hem ziraat hem endüstri açısından verimli. (2) İnsanoğlu bu işte; çıkar uğruna tehlikeyi göze alıyor. (3) Bunu öğrenince insanoğlunun dudakları uçukluyor. (4) Tedbiri dikkatsizlik ediyor. Şehirleşmenin çarpık görüntüsü, çürük zeminlere fazla kattan oluşan binaların dikilmesi ile bir orman hâlinde genişleyip gidiyor.

Yukarıdaki parçada mana bütünlüğünü bozan tümce hangisidir?

A) 1.    B) 2.    C) 3.    D) 4.

CEVAP: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ağır” sözcüğü ötekilerden değişik bir anlamda kullanılmıştır?

A) Ağır kumaş toplarını kucakladı.
B) Bana fazla ağır sözler söylemiş oldu.
C) Ağır çuvallar gaşgasını çökertti.
D) Bunlar ağır değilmiş sen de taşıyabilirsin.

CEVAP: B

5. Birkaç çocuk beni işaret edip fısıldaştı. Mahmut Hoca, bir yığın plastik dosyayla aceleyle sınıfa girdi. Kimlerin geldiğini görmek için sınıfı şu şekilde bir süzdü. Beni görünce hafifçe kaşları çatıldı fakat imtihan kâğıtlarını masasına bırakıp hepimizi selamladı.

Bu parçada aşağıdaki hikâye unsurlarından hangisine yer verilmemiştir?

A) vaka    B) yer    C) vakit    D) kişi

CEVAP: C

6. I. Otobüs şirketinden arayacaklar diye kendimizi öyleki bir hazırlamıştık ki ahizeden annemin sesi ulaşınca tamamımız düş kırıklığına uğradık.
II. Bir iki saat sonrasında telefon çaldı.
III. Hepimiz telefona saldırdık.
IV. Bekledik, bekledik, haber gelmedi.

Yukarıdaki cümlelerle anlamlı bir paragraf oluşturulursa sıralama nasıl ne şekilde olur?

A) I – II – III – IV    B) IV – III – II – I    C) II – I – III – IV    D) IV – II – III – I

CEVAP: D

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 32-33-34. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat