şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 177-178-179. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

cevaplar

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 177-178-179. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2019-2020 Öğretim Senesi 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 5. Birim EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT Sayfa 177, 178, 179 “Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum” Etkinlik Cevapları

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 177. Sayfa Cevapları

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı bulunduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak emareniz. Yanlış bulunduğunu düşündüğünüz yargıların doğrularını cümlelerin altlarındaki boşluklara yazınız.

( D ) 1. Sanayileşmeden önceki dönemlerde ekonomik faaliyetlerin başlangıcında ziraat gelmekteydi.

( Y ) 2. Sanayileşmenin artmasına ilgili olarak el işi üretim artmıştır.
⇒ Sanayileşmenin artmasıyla fabrikalarda üretim artmış, buna ilgili olarak el işi üretim azalmıştır.

( Y ) 3. Kızılay, erozyonla savaşım etmek amacıyla kurulmuş bir sivil cemiyet kuruluşudur.
⇒ Kızılay, tabii afetlerde ve olağan dönemlerde desteğe muhtaçlara yardım eden bir kurulmuş bir sivil cemiyet kuruluşudur.

( D ) 4. Günümüzdeki iş odaları ve birlikleri geçmiş dönemlerdeki Ahi ve Lonca Teşkilatına benzer vazife ve sorumluluklar üstlenmişlerdir.

( Y ) 5. Doktor olmak için en mühim şey el becerisidir.
⇒ Doktor olmak için eğitim, alaka, kabiliyet ve çalışkanlık şeklinde özellikler gerekmektedir.

( D ) 6. E-ticaret, günümüzde hızla artış gösteren bir alışveriş yöntemi olmuştur.

B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız.

devlet, üretim, Ahilik, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, e-ticaret, iş, tımar sistemi, robot, senyör

7. Osmanlı Devleti’nde ———tımar sistemi————— ile devlet bazı memurlarına ve askerlerine maaş vermezdi. Bunun yerine toprakların gelirlerini hizmetlerine karşılık olarak bu görevlilere verirdi.
8. Orta Devir Avrupası’nda geniş topraklara haiz olan bir —————senyör———— diyar yönetiminde söz sahibi olurdu.
9. Geçmiş zamanlarda toprağın işlenmesinde kullanılan sabanlar en mühim ————üretim————— araçlarındandır.
10. Tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mevzusunda ————Türkiye Yeşilay Cemiyeti——— halk yararına emekler meydana getiren bir kuruluştur.
11. Esnaflar için bir dayanışma teşkilatı olan ————Ahilik————— Teşkilatının kurucusu Ahi Evran’dır.
12. Dünyadaki gelişimleri, yeni ortaya çıkan meslekleri saptamak ve ——————— tercihi ile ilgili plan yapmak önemlidir.
13. Bulunduğunuz yerden —————E-ticaret———— yöntemi ile umumi ağ üstünden alışveriş yapılabilmektedir.

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 178. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki şeklinde eşleştiriniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 178. Sayfa

Ç. Doğru cevabın bulunmuş olduğu seçeneği işaretleyiniz.

15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde toprağın yönetimi ile ilgili meydana getirilen eşleştirme doğrudur?

A) İkta sistemi-Osmanlı Devleti             B) Tımar sistemi-Büyük Selçuklu Devleti
C) Feodal sistem-Orta Devir Avrupası      D) Ziraatçiyi destekleme sistemi-Türkiye Selçuklu Devleti

CEVAP: C

16. Devletimiz topraktan daha iyi yararlanmak için çeşitli emekler yapmaktadır.

Aşağıdakilerden hangisi bu çalışmalardan biri değildir?

A) Sulama kanalları yapmak      B) Dışarıdan ziraat ürünleri satın almak
C) Modern yöntemlerle ziraat yapılmasını yardımcı olmak      D) Ekilebilir alanlarını korumak ve çoğaltmak

CEVAP: B

17. Üretim teknolojisindeki gelişmeler insanların yaşamlarında mühim değişikliklere sebep olmuştur. Geçmiş dönemlerde bir ilgili kişinin bir günde el tezgâhında ürettiği kumaş günümüzde fabrikalarda fazla daha süratli üretilmektedir.Bu vaziyet işlerin daha fazla makinelerce yapılmasını ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasını bununla beraber getirmiştir.

Yukarıdaki metne bakılırsa hangi seçenekte verilen data doğrudur?

A) El işi üretim tamamen sona erecektir.
B) İnsanların iş yapmasına gerek kalmayacaktır.
C) İnsanların yaptıkları bütün işleri makineler yapmış olacaktır.
D) İnsanlar değişik iş arayışlarına gireceklerdir.

CEVAP: D

18. “Ne zamandır gidip aza olmak ve gönüllü olarak çalışmalara katılmak istiyordum. Nihayet aza oldum. Kimsesiz ufaklıklara yalnızlıklarını unutturmak ve onlara destek olmak için meydana getirilen çalışmalara katıldım.”

Bu sözü söyleyen şahıs hangi sivil cemiyet kuruluşuna iştirak etmiştir?

A) Darülaceze      B) Kızılay      C) TEMA      D) Yeşilay

CEVAP: A

 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 179. Sayfa Cevapları

19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi iş liselerinin amaçlarından biri değildir?

A) Üniversitelere öğretim görevlisi yetiştirmek.
B) İş yaşamını yakından tanıtmak.
C) Meslek edindirmek.
D) Yaparak ve yaşayarak eğitim vermek.

CEVAP: A

20. Meslek seçerken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?

A) Fazla vakit ve emek gerektirmemesine      B) Geçmiş zamanlarda yaygın olmasına
C) İhtiyaç duyulmayan bir iş olmasına      D) Kişilik özelliklerinize ve yeteneklerinize uygunluğuna

CEVAP: D

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

21. Dijital teknoloji nedir?

CEVAP: Dijital teknoloji, teknolojik ürünlerin programlanması sonucunda insan eli değmeden kendi kendine çalmış olduğu bir teknoloji türüdür.

22. Dijital teknoloji üretim, dağıtım ve tüketim ağında ne şeklinde değişikliklere neden olmuştur

CEVAP: Dijital teknoloji üretim, dağıtım ve tüketimi kolaylaştırmış ve hızlandırmıştır. Ürünler makinelerde üretilmekte, umumi ağ vesilesiyle dağıtılmakta ve tüketilmektedir. İnsanlar mağazalara gitmeden ürünlere haiz olmaktadır.

23. Tımar sisteminin Osmanlı Devleti’ne sağlamış olduğu yararlar nedir?

CEVAP: Üretimde süreklilik sağlanmıştır. Vergiler tertipli olarak toplanmıştır. Bölgenin güvenliği sağlanmıştır. Devamlı olarak hazır bir ordunun bulunması sağlanmıştır. Bu vaziyet merkezi otoritenin artmasına katkı elde etmiştir. Devletin maaş yükü azalmış ve diyar mamur hale gelmiştir.

24. Geçmişte mühim olan bir mesleğin günümüzde önemini yitirmesinin sebepleri nedir?

CEVAP: Son yıllarda teknoloji büyük gelişme göstermiştir. Makineler insanların işlerini halletmeye adım atmıştır. Böylece makinelerin yapmış olduğu işi insanların yapmasına gerek kalmamıştır. Bu vaziyet bazı mesleklerin önemini kaybetmesine sebep olmuştur. Bu sebeple, makine insandan daha hızlıdır.

25. Meslek tercihine yönelik iyi bir planlama nasıl ne şekilde olmalıdır? Açıklayınız.

CEVAP: Kişi alaka ve kabiliyetlerini bilmeli, zekasının nelere yatkın bulunduğunu anlamalıdır. Bir iş tercih ederken kendi özelliklerinin haricinde seçeceği mesleğin özelliklerini de bilmelidir. Bu mesleğin çalışma ortamı, kazanç durumu ve mesleğe olan talep mevzusunda bilgilenmelidir. Kişisel talep ve hedefleri iş ile uyuşuyorsa ve bu mevzuda başarı gösteriyorsa bu mesleği seçebilir.

E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Âşık Veysel Şatıroğlu’nun toprak ile ilgili şiiri.
2. Günümüzde insanoğlunun yapacağı işleri halletmeye başlamış olan gelişmiş makinelerin umumi adı.
3. Buğday, mısır, arpa, yulaf şeklinde ziraat ürünlerinin un hâline getirilmiş olduğu yer.
4. Tarım sektöründe çalışanlara devletin sağlamış olduğu imkânlar.
5. Çalışanların haklarını korumak suretiyle kurulan teşkilat.
6. Güvenli kan teminini karşılayan, tabii afetlerde afetzedelerin gereksinimlerini karşılayan müessese.
7. Osmanlı Devleti’ndeki toprak sistemi.
8. Osmanlı Devleti’nde iş teşkilatı.
9. Kas gücüyle meydana getirilen üretimin makinelerle yapılmaya başlaması.
10. Doğal varlıkları koruyarak erozyonla savaşım etmeyi erek edinmiş bir sivil cemiyet kuruluşu.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 179. Sayfa Cevapları

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 174-175. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat