şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 225-226-227. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

cevaplar

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 225-226-227. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

2019-2020 Öğretim Senesi 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 7. Birim ÜLKELER ARASI KÖPRÜLER Sayfa 225, 226, 227 “Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum” Etkinlik Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 225. Sayfa Cevapları

ÖĞRENDİKLERİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı bulunduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak emareniz. Yanlış bulunduğunu düşündüğünüz yargıların doğrularını cümlelerin altlarındaki boşluklara yazınız.

( D ) 1. Türkiye global sorunlara çözüm arayan birçok internasyonal kuruluşa üyedir.

( Y ) 2. Birleşmiş Milletler, kendisine bağlı bir müessese olan FAO ile ülkelere kredi vermektedir.
⇒ Birleşmiş Milletler, kendisine bağlı bir müessese olan FAO açlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacındadır.

( D ) 3. Kalıp yargı bir şahıs ile ilgili zihinde evvelde oluşturulmuş bazı izlenimlerdir.

( Y ) 4. Global ısınma, dünyada ısınma için kullanılan yakıt miktarını azaltmıştır.
⇒ Global ısınma, yakıt miktarının azalması ile direkt ilişkili değildir.

( Y ) 5. Tsunaminin önlenmesi için ağaç dikilmelidir.
⇒ Tsunamiyi ağaç dikerek önlemek mümkün değildir.

B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız.

NATO, mecburi göç, ön yargı, rol, UNICEF, sulh, UNESCO

6. Bir şahıs ya da vaka ile ilgili kafi informasyon edinmeden karara varmaya ——————ön yargı—————— denir.
7. Uyum, karşılıklı hoşgörü ile oluşturulan ortama ——————sulh—————— denir.
8. —————UNICEF————— Birleşmiş Milletler Ufaklıklara Yardım Fonunun kısa adıdır.
9. Üyesi olunan grupta üstlenilmesi ihtiyaç duyulan sorumluluklara ——————rol————— denir.
10. İnsanların yaşadıkları yerden kendi iradeleri haricinde ayrılmalarına ———————mecburi göç————— denir.
11. Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü şu demek oluyor ki kısa adıyla ———————NATO————— internasyonal bir askerî kuruluştur.

C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki benzer biçimde eşleştiriniz.

sosyal 265

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 226. Sayfa Cevapları

Ç. Doğru cevabın bulunmuş olduğu seçeneği işaretleyiniz.

13. Aşağıdakilerden hangisi kalıp yargıya misal olarak verilebilir?

A) Karanfil güzel kokan bir çiçektir.
B) Japonlar fazla çalışkandır.
C) Yılan sürüngen bir hayvandır.
D) Hoşgörü iletişime katkı sağlar.

CEVAP: B

14. I. Açlık II. Terör III. Savaş IV. Yangın

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri global mesele değildir?

A) I-II B) II-III C) III-IV D) IV

CEVAP: D

15. “Bu şekilde olacağını biliyordum.”

Bu sözü söyleyen kişiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A) Ayrımcı B) Bencil C) Çalışkan D) Ön yargılı

CEVAP: D

16. “Bu probleminin çözümü için orman varlığımızı korumalı hatta artırmalıyız.”

Bu sözü söyleyen şahıs hangi global sorunlara çözüm önermektedir?

A) Bulaşıcı hastalıklar B) Göç C) Global ısınma D) Savaş

CEVAP: C

17. I. Terör II. Savaş III. Deprem IV. Çığ V. Açlık

Yukarıdakilerden hangileri tabii afettir?

A) I-II-III B) II-III-IV C) IV-V D) III-IV

CEVAP: D

18. “Kalıp yargı ve ön yargı” mevzusunda duyarlı bireyler hangi kıymet ve becerileri benimsemişlerdir?

A) Saygı – Problem çözme becerisi
B) Problem çözme becerisi – Düşünme becerisi
C) Saygı – Tablo çizme becerisi
D) Özgürlük – Değişim ve sürekliliği idrak etme becerisi

CEVAP: A

19. Bir ülkenin internasyonal ekonomik kuruluşlarla olan ilişkilerinin diyar ekonomisine katkısı mevzusuna aşağıdakilerden hangisi misal gösterilebilir?

A) Diyar bilimsel gelişmelerden haberdar olur.
B) Diyar ürünlerini satmak için pazar bulabilir.
C) Diyar, halkı başka ülkelerin kültürünü tanır.
D) Başka ülkelerden eğitim desteği sağlanır.

CEVAP: B

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 227. Sayfa Cevapları

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

20. Kalıp yargıların ortaya çıkış sebepleri nedir?

CEVAP: Kalıp yargılar toplumsal yaşama, anane ve göreneklere ya da kişisel eğilimlere dayalı olarak meydana gelir.

21. Üç adet global mesele belirleyerek bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerinizi yazınız.

CEVAP: Göç, bölgenin ekonomik olarak kalkınmasıyla; açlık ülkeler arası ortaklaşa iş ile; terör ise silahlanmanın sona ermesiyle sona erebilir.

22. BM’ye bağlı kuruluşların hangileri global sorunların çözümüne yönelik emekler yapmaktadır?

CEVAP: WMO (Dünya Meteoroloji Örgütü) meteorolojiyi standart hale getirmek amacıyla emekler yapmaktadır.

23. Türkiye’nin ilişkide bulunmuş olduğu ekonomik bölgelere ve kuruluşlara katkıları nedir? Örneklerle açıklayınız.

CEVAP: Türkiye ekonomik bölgelere bir geçiş noktası olarak katkı sağlamaktadır. Mesele; Asya ve Avrupa ülkeleri içinde ulaşım yollarını sağlayarak ekonomik ve siyasal gelişmelere yararlı olmaktadır.

24. Kalıp yargılar kültürler arası ilişkileri nasıl ne şekilde etkisinde bırakır?

CEVAP: Bu vaziyet kültürlerin birbirini doğru tanımasına engeldir. Bazı kültürlerin daha derin incelenmesinde problemler meydana gelebilir. Aynı zamanda insanların birbirinden uzaklaşmasına yada iletişimsizliğe yol açabilir.

25. Türkiye’nin aza olduğu internasyonal kuruluşlardan birini seçiniz. Bu kuruluşun çalışmalarını özetlemek gerekirse açıklayınız.

CEVAP: Birleşmiş Milletler kendini “hak ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve toplumsal eşitliği uluslararasında bütün ülkelere sağlamayı erek edinmiş global bir müessese” olarak tanımlamaktadır.

E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Atmosferde bulunan metan, su buharı ve karbondioksit benzer biçimde gazların güneşten gelen ve yansıyan ışınları tutarak dünyanın ısınması.
2. BM’ye bağlı ülkelere kredi vermesiyle tanınan bir internasyonal müessese.
3. Bir kişiye, bir düşünüşe, bir eyleme, bir başarıya yüksek kıymet vermekten doğan özel bir his.
4. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin kısa adı.
5. Dünya genelinde etkili olan.
6. BM’ye bağlı internasyonal eğitim ilim ve kültür örgütünün kısa adı.
7. Amaçları ve çıkarları bir olanların bu yolda çalışmalarını birleştirmeleri durumu.
8. Bir şeyi yeterince bilmeden varılmış kanı, evvelde verilmiş yargı.
9. Ekonomik, toplumsal, siyasal sebeplerle bireylerin yada toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma.
10. Belli bir vaziyet çerçevesinde düşünebilme, ne yapılacağına ve nasıl ne şekilde yapılacağına karar verebilme, eldeki imkânları kullanabilme ve bu yolla çözüme erişme.

bulmaca

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 218-219-220-221-222-223. Sayfa Cevapları Ekoyay Yayıncılık

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat