şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 31-32-33. Sayfa Cevapları

cevaplar

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 31-32-33. Sayfa Cevapları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 1. Birim İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Sayfa 31, 32, 33 “Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum” Etkinlik Cevapları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 31. Sayfa Cevapları

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı bulunduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak emareniz. Yanlış bulunduğunu düşündüğünüz yargıların doğrularını cümlelerin altlarındaki boşluklara yazınız.

(..D..) 1. İletişim; his, fikir yada bilgilerin çeşitli yollarla başkalarına aktarılmasıdır.


(..Y..) 2. Beden dili işitme engellilerin kullandığı sözsüz kontakt şeklidir.
– Beden dili her insanın kullanabileceği bir kontakt şeklidir.
(..Y..) 3. Devletimizde umumi ağ eğlence amaçlı kullanılmakta, informasyon edinmek için kitaplardan yararlanılmaktadır.
– Devletimizde umumi ağ hem eğlence hem de informasyon amaçlı kullanılmaktadır.
(..D..) 4. Kitle kontakt özgürlüğünden yararlanırken özel yaşamın gizliliğine saygı göstermeliyiz.


(..Y..) 5. Basın mensuplarının sokaktaki insanların izinsiz olarak fotoğraflarını çekme özgürlükleri vardır.
– Basın mensuplarının sokaktaki insanların fotoğraflarını izinsiz olarak çekme özgürlükleri yoktur.

B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız.

mimik, kitle iletişimi, yazılı kontakt, ben dili, toplumsal medya, düzeltme ve yanıt hakkı, sözlü kontakt

6. Mektupla iletişim bir —————yazılı kontakt————— türüdür.
7. Kişinin, başkalarının kabul edemeyeceği davranışlarına ——————ben dili————— ile başlamış olan cümlelerle
tepkisini göstermesi iletişimin müspet devam etmesine katkı sağlar.
8. Jest ve —————mimik—————— iletişimin gövde dilini destekleyen ögelerindendir.
9. Kişilerin paylaşım yapabildiği başka kullanıcılarla kontakt kurduğu platformlara —————toplumsal medya————— denir.
10. Kişiler ya da kuruluşlar kendi haklarında izinsiz ve gerçek dışı gösterim meydana getiren medyadan ——————düzeltme ve yanıt hakkı——————
yayınlamasını isteyebilirler.
11. Mesajın kitle kontakt araçlarını kullanarak fazla sayıda kişiye ulaşmasına —————kitle iletişimi————— denir.

C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki şeklinde eşleştiriniz.

12. I. grup

a) Empati
b) Radyo
c) Sözlü kontakt
ç) Medya
d) Fikir ve ifade özgürlüğü
e) Medya okuryazarlığı

II. grup

1. [ c ] Sohbet etme
2. [ a ] Başkasının yerine kendini koyma
3. [ ç ] Kitle kontakt araçlarının tümü
5. [ b ] Medyanın mesajlarını anlayıp değerlendirebilme
4. [ e ] Kitle kontakt araçlarından biri
6. [ d ] Fikirlerini açıkça ifade etme
7. [     ] Kitap okuma

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 32. Sayfa Cevapları

Ç. Doğru cevabın bulunmuş olduğu seçeneği işaretleyiniz.

13. 7. derslik öğrencisi olan Oğuzhan dostlarıyla iletişimde arasıra problemler yaşamaktadır. Oğuzhan’ın kontakt kurarken tercih etmiş olduğu davranışlar maddeler hâlinde aşağıda verilmiştir. Oğuzhan’ın müspet kontakt kurabilmesi için hangi davranışlarını değiştirmesi gerekir?

I. Empati kurma
II. Lakap takma
III. Nasihat verme
IV. Göz teması kurma
V. Emir cümlesi kurma

A) II-III-IV          B) II-III-V          C) I-II-V          D) I-II-III

CEVAP: B

14. “Senelerce insanların sevinçlerine ve üzüntülerine şahit oldum. O günleri özlemle hatırlıyorum. Son yıllarda bayram tebriği gönderen bile kalmadı. Artık insanoğlu telefonlarla yazılı, sözlü ve görüntülü olarak istedikleri vakit iletişime geçmektedirler. Sevinçlerine ve üzüntülerine bu şekilde paylaşmaktadırlar.” Bu cümleler bir posta dağıtıcısına aittir. Posta dağıtıcısının konuşmasında aşağıdakilerden hangisine değinilmektedir?

A) Sosyal medyanın toplumsal değişimde etkili olması.
B) Mektubun devir dışı bir kontakt aracı olması.
C) Sosyal medyada iletişimin süratli olması.
D) Bayramlarda cep telefonundan bildiri gönderilmesi.

CEVAP: A

15. “Söz ola kese savaşı, söz ola bitire başı,
Söz ola ağılı aşı, bal ile yağ ede bir söz.”
Yunus Emre

Aşağıdakilerden hangisi Yunus Emre’nin dizelerini doğrulamaktadır?

A) Söz söyleyenin, kılıç kuşananındır.
B) Söz gümüşse sükût altındır.
C) Söz ağızdan bir defa çıkar.
D) Tatlı lisan, yılanı deliğinden çıkarır.

CEVAP: D

16. “Fazla çaresizdik. Genel ağ olmasa ne yapardık biz?”

Bu sözü söyleyen bir anne aşağıdaki durumlardan hangisiyle karşı karşıya kalmış olabilir?

A) Evladına toplumsal medya vesilesiyle kan bulmuştur.
B) Sokaktaki yavru kedilere haiz bulmuştur.
C) İkinci el ürünlerini umumi ağda satmaktadır.
D) Genel ağı informasyon edinme amacıyla kullanmaktadır.

CEVAP: A

17. “Bireysel ve toplumsal ilişkilerimde müspet kontakt kuruyorum.” diyen ilgili kişinin tercihi aşağıdakilerden hangisi olması imkansız?

A) Alay etmek      B) Ben dilini kullanmak   C) Dikkatle dinlemek      D) Gülümsemek

CEVAP: A

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 33. Sayfa Cevapları

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

18. Genel ağın sizin hayatınızdaki yeri nedir? Açıklayınız.

CEVAP: Genel ağ benim için bir informasyon edinme ve eğlenme amacı taşımaktadır. Genel ağ yardımıyla merak ettiğim bir mevzuda fazla acele informasyon sahibi olabiliyor ve ödevlerimi yapabiliyorum. Bunun haricinde film seyretmek ve oyun oynamak için de kullanıyorum.

19. İletişimde empati kurmanın önemi nedir? Açıklayınız.

CEVAP: Empati oluşturmak karşımızdaki insanı anlamamızı kolaylaştırır. Biriyle kontakt kurarken onun his ve düşüncelerini kavrarsak savunduğu düşünce mevzusunda daha anlayışlı olabiliriz.

20. Kitle kontakt özgürlüğünü kullanırken yerine getirilmesi ihtiyaç duyulan sorumluluklar nedir?

CEVAP: Kitle kontakt özgürlüğünü kullanırken insanların özel yaşamına saygı duymalıyız. Onların da hepimiz şeklinde hakları bulunduğunu unutmamalıyız. Kitle iletişimini birini küçümsemek için kullanmamalıyız. İnsanları doğru bilgilendirmeye çalışmalıyız.

21. Sosyal medyanın faydalarını örnekler vererek açıklayınız.

CEVAP: Sosyal medyada bazı yitik evcil hayvanların duyurusu yapılmaktadır. Bu sayede evcil hayvanlar sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bunun haricinde güncel mevzularda düşünce alışverişi yapılabilmektedir.

22. Kitle kontakt araçlarının kullanımının yaygınlaşması insan ilişkilerini nasıl ne şekilde etkilemektedir?

CEVAP: İnsanlar kitle kontakt araçlarıyla daha çok vakit geçirmektedir. Bu vaziyet insanların zamanının azalmasına sebep olmuştur. Dolayısıyla insanoğlu sevdiklerine daha azca vakit ayırabilmektedir. Sonuç olarak insanoğlu içinde bağlar azalmaktadır.

E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Suçlayıcı, eleştirici konuşma dili.
2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanoğlunun kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, özgürlük.
3. Kitle kontakt araçlarının fazla sayıda kişiyi etkileyecek biçime getirilmesi.
4. Genel ağ.
5. Kişinin bir kimse ya da bir vaka karşısında dışarıdan gözlemlenebilen tutumu.
6. Duygu ve düşüncelerini ifade etmek için çoğu zaman el, kol ve kafa ile meydana getirilen içgüdüsel yada iradeli devinim.
7. Bilgisayar ağında sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.
8. Vericiden iletilen dalgaların görüntü ve ses olarak görünmesini ve duyulmasını elde eden kitle kontakt aracı.
9. Karşılıklı iletişimde kişilerin etkisinde bırakır bütünlüğü içinde bulunması.
10. Kişinin kendi davranışlarını yada kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın neticelerini üstlenmesi.

bulmaca

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayınları 25-26-27-28-29. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat