şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

2020-2021 Eğitim senesi 7. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132, 133 “Tema Değerlendirme Soruları” Etkinlik Cevap Anahtarı

132. Sayfa

GÜLER YÜZ
Asık suratlı insanlardan hoşlanır mısınız, desem doğal bana gülersiniz. Zaten ben de birazcık gülmeniz için söze bu şekilde başladım. Güler yüze ve gülmeye dair olan bu konuşmayı asık suratla dinlemenizi istemem doğal. Konuşurken söze başladığınız sırada karşınızdakinin kaşlarını çattığını, asık bir suratla sizi dinlediğini görürseniz konuşmak hevesiniz kırılır. Lafı kısa kesip bu tatsız sohbeti bir an evvel bitirmeye bakarsınız. Bir de karşınızdakinin sizi güler yüzle dinlediğini hatta araya birazcık da tatlı söz karışmasını sağlayarak sohbete renk verdiğini görecek olsanız konuştukça konuşacağınız gelir. Benim için buradan, siz değerli üyelerimizin yüzlerinizi görmek her ne kadar mümkün değilse de sözlerimi güler yüzle dinlediğinizi imgelemek bana cesaret veriyor. Zaten öyledir. Güler yüz her şeyden önce insana cesaret verir. Zira güler yüzlü insanoğlu her kusuru hoş gören, affeden insanlardır. Dünyada ilk adımlarını yeni atmaya başlamış bir çocuğa hepimiz güler yüzle bakar. Onun her kusuru yapabileceğini ve tüm bu kusurların affedilmeye layık bulunduğunu evvelde kabul ettiğimiz için çocuk karşısında gülümser bir yüz takınınız.

Şevket RADO
(Kısaltılmıştır.)

1. Yazara bakılırsa, insanoğlunun konuşma hevesi sebep kırılır?

Cevap: Asık suratlı insanların sizi dinlediğini görmesi.

2. Metne bakılırsa, güler yüzlü insanların özellikleri nedir?

Cevap: Güler yüzlü insanoğlu her kusuru hoş gören, affeden insanlardır.

3. Dünyada ilk adımlarını yeni atmaya başlamış olan bir çocuğa hepimiz sebep güler yüzle bakar?

Cevap: Zira Onun her kusuru yapabileceğini ve tüm bu kusurların affedilmeye layık bulunduğunu evvelde kabul ettiğimiz için çocuk karşısında gülümser bir yüz takınırız.

4. Sizce güler yüzlü olmanın yararları nedir?

Cevap: Güler yüzlü olmak insanların size güvenmesine ve kontakt kurmasına sebep olur.Güler yüzlü olmak insanlara müspet bir tesir bırakır ve pozitif enerji verir.İnsanlar kendini daha iyi hisseder.

5. “Güler Yüz” metninden yalın, türemiş ve birleşik fiillere örnekler bularak yazınız.

Cevap:

132. Sayfa

133. Sayfa

6. Aşağıdakilerden hangisi “Arkadaşımla çocukluğumuzdan beri içtiğimiz su ayrı gitmez.” cümlesindeki altı çizili deyimin anlamına uygun değildir?
A) Birbirine fazla yakın ve bağlı olmak
B) Güzel bir dostluk oluşturmak
C) Hoşgörülü ve açık yürekli olmak
D) İçten arkadaşlık oluşturmak

Cevap: C

7. “Ey! Başkasının yüzünde çirkin bir ben gören,Yazık ki o ben senin yüzünden yansır.”
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Yukarıdaki dizelerde aslolan anlatılmak istenen nedir? Yazınız.

Cevap: İnsan nasıl ne şekilde bakarsa o şekilde görür.Güzel bakarsa güzel görür, fena bakarsa fena görür.

8. Aşağıdaki cümlelerde yer edinen fiillerden hangisi türemiş fiildir?
A) Seni görünce fazla mutlu oldum.
B) Seneler sonrasında ilköğretim öğretmenimi gördüm.
C) Babasına yeni bir pantolon aldırdı.
D) Yemekleri ben hazırlayabilirim.

Cevap: C

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde koyu harfle yazılmış sözcük zarf görevinde kullanılmamıştır?
A) Kaç kişilik sınıflarda eğitim görüyorsunuz?
B) Dünden beri asla dışarı çıkmadım.
C) Basketbolu futboldan daha fazla severim.
D) Anlattığı hikâyeyi heyecanla dinledim.

Cevap: A

10. “Elmas nasıl ne şekilde yontulmadan kusursuz olamazsa insan da acı çekmeden olgunlaşamaz.”
Verilen sözle aşağıdaki cümle gruplarından hangisi yakın anlamlıdır?
A) Madenlerin kusursuz olması için fazla çaba harcanması gerekir.
B) İnsanların olgunlaşması sadece acı çekmeleri ile mümkündür.
C) Yaşanılan menfi vakalar kişiliğimizde silinmez izler bırakır.
D) Çektiğimiz acılar kişilik oluşumunda müspet ve menfi sonuçlar doğurur.

Cevap: D


Etiket: 8 sinif türkçe ders kitabı cevapları meb

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe 126-127-128-129. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat