şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe 136-137-138-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe 136-137-138-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

2020-2021 Eğitim senesi 7. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 “ADINI GÖKLERE YAZDIRAN ÇOCUK” Metni Etkinlik Cevap Anahtarı

ADINI GÖKLERE YAZDIRAN ÇOCUK

136. Sayfa

Hazırlık Emek harcamaları

• İnsanların başarı göstermiş olmalarında etkili olan faktörler nedir?

Cevap: İnsanların başarı göstermiş olmasındaki en büyük etken iş koşturmacasındadır.Tertipli ve disiplinli çalışma, kabiliyet ile birleşince başarı da gelmektedir.

• Sizce başarı, şansa mı yoksa çabaya mı bağlıdır? Açıklayınız.

Cevap: Çalışmaya bağlıdır.Talih eseri başarı olması imkansız.Emek vermeden hiçbir başarı elde edilemez, edilse bile gelip geçici olur.

• Kuyruklu yıldızlar ile ilgili neler biliyorsunuz ki? Anlatınız.

Cevap: Güneş sistemi oluştuğu sırada, gezegenlerde yoğunlaşamamış kozmik toz karışımlarına ‘kuyruklu yıldız’ denir. Ancak bir yıldız değildir.

139. Sayfa

1.Etkinlik

Aşağıda anlamları verilen sözcük ve sözcük gruplarını ipuçlarından hareketle bularak sarmal bulmacaya yerleştiriniz.

Cevap:
139. Sayfa

1. Gök. (1-8) GÖKKUBBE
2. Sonsuzdaki bir nesnenin gerçek görüntüsünü, içbükey bir aynadan yapılmış merceğinin odak düzleminde veren ve gök bilimiyle ilgili gözlemlerde kullanılan optik aygıt, gözlemci, ırakgörür. (9-16) TELESKOP
3. Fizik biliminin ışık vakalarını inceleyen kolu. (17-21) OPTİK
4. Parlatma, parlaklık verme. (22-27) PERDAH
5. Yüz rengi. (28-32) BENİZ
6. Bir işi iş yada alan uzmanı olmadan meydana getiren. (33-38) AMATÖR
7. Ustalaşmış, uzmanlaşmış. (39-49) PROFESYONEL
8. İlk kez yeni bir şey yaratma, buluş. (50-54) BULUŞ
9. Telgraf vesilesiyle haberleşmeyi elde eden resmî müessese. (55-65) TELGRAFHANE
10. Belirli bir iş için gerektikçe harcanmak suretiyle ayrılıp işletilen para, kaynak. (66-68) FON
11. Güneş çevresinde dolanan, ondan aldıkları ışığı yansıtan gök cisimlerinin ortak adı, seyyare, planet. (69-75) GEZEGEN

140. Sayfa

2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kaoru İkeya kimdir?

Cevap: Kaoru İkeya, Japonya’da yaşayan, ilk kuyruklu yıldızını 1963’te bulmuş bir gök bilimci.

2. Kaoru’nun gök bilimine merakı nasıl ne şekilde adım atmıştır?

Cevap: Daha altı yaşlarındayken gök kubbede neler olduğu sorularının cevabı ve merakıyla adım atmıştır.

3. İkeya’nın yaşamış olduğu zorluklara karşın hayallerinden vazgeçmeme sebepleri nedir?

Cevap: Bu sebeple sevilmiş olduğu ve merak etmiş olduğu bir iş yapması, araştırmacı olması.

4. Kuyruklu yıldızı keşfeden İkeya’nın hayatında ne benzer biçimde değişimler olmuştur?

Cevap: Bütün medyanın alaka odağı oldu, aniden tanınan bir insan oldu.

5. Kaoru İkeya benzer biçimde sizin de gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı ? Varsa hayalinizi gerçekleştimek için neler yaparsınız?

Cevap: Savaş pilotu olmak isterim.Sağlığıma dikkat edip derslerimi yapıyor, tertipli spor yapıyorum.

6. İkeya hayallerinden vazgeçmeyerek bizlere nasıl ne şekilde bir bildiri veriyor?

Cevap: İnsan azim ederse ve çalışırsa hayalleri gerçek olabilir.

7. İkeya’ya sual sorma fırsatınız olsaydı ona hangi soruları sorardınız? Neden?

Cevap: Gökyüzünden başka alaka alanınız var mı?
Teleskobu yapamasaydın neler hissederdin?

8. Sizce Kaoru, kuyruklu yıldızları keşfettikten sonrasında neler hissetmiştir?

Cevap: Gökyüzüne adını yazdırdığı için fazla mutlu olurdu.

3. Etkinlik

a) ” Bazen ufak şeylerden ne müthiş sonuçlar alındığını gördükçe içimden ‘ufak şey’ diye bir kavram olmadığını düşünüyorum.”Verilen sözdeki anne fikri müspet – menfi yönleriyle ve yansız bir nazar açısıyla yorumlayarak arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızı yapmadan evvel aşağıdaki formda yer edinen özelliklere göz gezdiriniz.

b) Konuşmanızı aşağıdaki formda verilen özelliklere nazaran değerlendiriniz.

Cevap:

140. Sayfa

141. Sayfa

4. Etkinlik

a) “Adını Göklere Yazdıran Çocuk” metninden alınan kısmı ve “Uzaydaki Çöplerimizi Toplama Zamanı” adlı haber yazısını okuyun.

b) Okuduğunuz metinleri nazar açısı ve verilmek istenen mesajlar yönüyle karşılaştırınız.

Adını Göklere Yazdıran Çocuk

Bakış Açısı: Gözlemci Bakış Açısı

Verilmek İstenen Mesaj: Hayallerinizin peşinden koşarsanız başarabilirsiniz.

Uzaydaki Çöplerimizi Toplama Zamanı

Bakış Açısı: Hakim Bakış Açısı

Verilmek İstenen Mesaj: Uzayda yaratılan insan elinden meydana gelen çöplerin durumu.

142. Sayfa

5. Etkinlik

Aşağıdaki fiilleri yapısına nazaran inceleyerek uygun alanlara yazınız.

Cevap:

142. Sayfa

6. Etkinlik

Aşağıdaki grafikte Buğra’nın Türkçe dersinden dört haftada çözdüğü testlerin mevzulara nazaran dağılımı verilmiştir. Grafikten hareketle aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” koyunuz.

Buğra, birleşik fiillerle ilgili testi en çok birinci haftada çözmüştür. (D)
Buğra’nın çözdüğü paragraf testi sayısı her hafta birbirinden farklıdır. Buğra, yazım ve noktalamayla ilgili minimum testi ikinci haftada çözmüştür. (D)
Buğra, dört haftanın toplamında yazım ve noktalama ile ilgili on iki kontrol çözmüştür. (Y)
Buğra’nın birinci haftada çözdüğü birleşik fiiller testi, yazım ve noktalama testinin iki katından azdır. ( Y )
Buğra, paragraf testini en çok üçüncü haftada çözmüştür. (Y)

143. Sayfa

7. Etkinlik

“Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.” sözünden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda ifade biçimlerinden yararlanınız.

Cevap: İnsanların başarı göstermiş olması sadece çalışmak ile elde edilmiş olduğu gerçeği ufaklıklara ve gençlere esin kaynağı olmalıdır.Kimse oturmuş olduğu yerden başarı bekleyemez.Başarmak için evvel düş etmeli ve bu imgesel gerçekleştirmek için fazla çalışmak gerekir.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat