şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe 202-203-204-205-206-207. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe 202-203-204-205-206-207. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

2020-2021 Eğitim senesi 7. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202, 203, 204, 205, 206, 207 “İKİ TEKERLEKLİ ÖZGÜRLÜK” Metni Etkinlik Cevap Anahtarı

202. Sayfa

Sporun, insan sağlığı için (fizyolojik/psikolojik) önemi nedir? Açıklayınız.

Cevap: Spor insan sağlığı için fazla önemlidir.Sağlıklı kalmak bazı hastalıklardan korunmak, zinde kalmak, psikolojik olarak kendini iyi duymak için kesinlikle spor yapmak gerekir.

İlginizi çeken spor dalları nedir? Nedenleriyle beraber anlatınız.

Cevap: Futbol, basketbol şeklinde topla oynana oyunları seviyorum.Bana keyifli geliyor.Heyecanlı olmakla birlikte, fizyolojik aktivite olarak kendimi iyi hissediyorum.

204. Sayfa

1.Etkinlik

Aşağıda, metinde geçen bazı kelimeler verilmiştir. Bu kelimeleri anlamlarıyla eşleştirerek bulmacaya yerleştiriniz.

Cevap:

204. Sayfa

205. Sayfa

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazarın metnin başlığını “İki Tekerlekli Özgürlük” koymasının sebepleri neler olabilir?

Cevap: Bisikletin insanlara verdiği yarar ve iyi hissetme duygusundan dolayı.

2. Bisiklet kullanmak bazıları için sebep olmazsa olmaz yaz etkinliklerinin önderlik yapar?

Cevap: Bisiklet kullanmak insanoğlu için iyi bir spor olmasıyla birlikte çevre dostu bir ulaşım aracıdır.İnsanlar buna alışınca devamlı yapmak isterler.

3. Metinde geçen “… teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin çevreyle arkadaş ulaşım aracı unvanı hâlâ bisiklete ilişkin.” sözünü açıklayınız.

Cevap: Bisikletin çevreye hiçbir ziyanı yok.Teknoloji ilerlese bile yeni buluş edilen ürünler ya elektrik, yada fosil yakıtlarla çalmış olduğu için.

4. Yaşam alanlarımıza sahiplenmek ve ihtiyar dünyamızın yükünü hafifletmek için sizce neler yapılabilir?

Cevap: Daha çok bisiklet kullanmalı, toplu ulaşım araçlarını kullanmalı, ormanları korumalı, doğaya ziyan veren bütün ürünleri kullanmamalı.

5. Bisiklet haricinde çevreye arkadaş ulaşım araçları hangileridir?

Cevap: Kaykay, paten.

6. Bisiklet kullanımını hayat kültürü hâline dönüştürebilmiş olmanın emareleri neler olabilir?

Cevap: Daha temiz bir çevre, daha azca yoğun trafik, daha yeşil bir ortam, rahat ve mutlu insanoğlu.

7. Yaşadığınız şehirde yetkili bir şahıs olsaydınız bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için neler yapmak isterdiniz? Anlatınız.

Cevap: Belirli yerlerde bisiklet durakları olur ve insanoğlu bu bisikletler ile istediği yere gidip başka bisiklet durağına bisikleti bırakırdı.O durakta gereksinim duyan ise o bisikleti alıp o da gideceği yerdeki bisiklet durağına bırakırdı.Bisiklet ulaşım yolu yapardım.

3.Etkinlik

Aşağıdaki sözcük ve sözcük gruplarının sizde uyandırdığı his ve düşüncelerle ilgili bir konuşma yapınız.

• ruh sağlığı
• soluk kontrolü
• gövde sağlığı
• beslenme
egzersiz
• gelişim
• enerji
• direnç
• spor

Cevap: Spor yapmak insanların ruh sağlıklarını, gövde sağlıklarını korumada mühim bir rol oynamaktadır.Spor icra eden insanoğlu soluk kontrolünü daha iyi yapmaktadır.Spor halletmeye egzersizle adım atmak daha iyi olur.Tertipli ve dengeli beslenme spor yapanlar için oldukça önemlidir.Spor icra eden insanoğlu yapmayanlara oranla daha dinç ve enerjik olurlar.

4.Etkinlik

a) Aşağıda verilen rota örneğini ve rotaya ilişkin tabloyu inceleyiniz.

4.Etkinlik

206. Sayfa

b. İncelediğiniz örnekten hareketle günlük hayatta kullandığınız bir rotayı yazınız. Rotanızda yer edinen uğrak yerlerini ve bu bölgeler arasındaki tahmini mesafeyi tabloya yerleştiriniz.

Cevap: Sabah 08:30’da bisikletimle evden çıktım.500 metre sonrasında bakkala uğradım.350 metre sonrasında manava uğradım.Manavdan sağa dönerek 750 metre daha gittim ve eczaneden ilaçlarımı aldım.Daha sonrasında 1200 metre daha gittim ve babamın iş yerine geldim.

206. Sayfa

5.Etkinlik

Aşağıda “İki Tekerlekli Özgürlük” metninden bir bölüm verilmiştir. Verilen bölümde yer edinen yalın zamanlı fiilleri bulup {ek} eylem yardımıyla birleşik zamanlı fiillere çeviriniz.

Cevap:

İKİ TEKERLEKLİ ÖZGÜRLÜK
Bisiklet kullanmak, bazılarımız için favori yaz etkinliklerinin başlangıcında geliyor. Bol bolca yüzmeli tatilleri saymıyoruz doğal; hoş bazılarımız tatilde de bisikletsiz yapamayanlardanız fakat mevzumuz bu kez şehirde bisiklet tadı. Belki Avrupa kentleri şeklinde bisiklet şehirlerimiz yok fakat devletimizde de her geçen gün daha fazla insan iki teker üstünde yola çıkmaya başladı. Bisikleti fasıla sıra takıldığımız bir hobi olmaktan çıkarıp bir ulaşım aracı olarak benimsemeye başlıyoruz yavaş yavaş. Yaşadığımız şehirlerdeki bisiklet parkurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bisiklet festivallerimizin sayısı da öyleki. Dileğimiz bu çevre ve sıhhat dostu aracı günlük hayatımızın vazgeçilmezi hâline getirebileceğimiz günleri de görmek. Hem sevdiğimiz kentlerin yükü hafifler bir ihtimal hem de onlarla beraber ikimiz de birazcık olsun soluk almış oluruz deyip sizi bir başlangıç rehberi niteliğindeki mini dosyamızla kafa başa bırakıyoruz… Şimdiden pedalınıza güç!

207. Sayfa

6.Etkinlik

Aşağıdaki tamamlanmamış cümleleri, karşılarında verilen mana özelliklerini ifade edecek şekilde {ek} fiillerle tamamlayınız.

Cevap:

Yeğenimi görmeye gitmişmiş.- Küçümseme
Ecem ile beraber ders çalışacaktır- Gerçekleşmemiş niyet
Akşam eve erken gelmişse- Olasılık
Her sabah yürüyüş yapardı.- Terk edilmiş alışkanlık

7.Etkinlik

Aşağıdaki haber metnini inceleyiniz. Siz de herhangi bir spor etkinliği ile ilgili haber metni oluşturarak verilen boşluğa yazınız.

Cevap: TFF’nin organizasyonu ile meydana gelen “Türkiye Futbolcularını Arıyor” yarışmaları ile 5 ila 7 yaş arası 123 yetenekli çocuk futbol okullarına girmeyi hak etti.

Gelecek Derse Hazırlık

Kendinizi tanıtan ve yeteneklerinizin ortaya çıkması için neler yapmanız icap ettiğini özetleyen bir sunu hazırlayınız.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe 198-199. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat