şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 3. Tema DUYGULAR Sayfa 100, 101 102 “Tema Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 100. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne nazaran yanıtlayınız.

1. Yaşlı insanın, köpekleri kulübenin önünde tutmasının sebebi neymiş?

CEVAP: Yaşlı adam köpeklerin iyiliği ve kötülüğü simgelediklerini düşünüyormuş. Onların mücadelesini seyretmek için köpekleri kulübenin önünde tutuyormuş.

2. Bu metne en uygun başlık sizce ne olabilir?

CEVAP: “Siyah ve Beyazın Kavgası” olabilir.

3. Metinde anlatılmak istenen nedir?

CEVAP: Metinde insanoğlunun iyi ve fena taraflarından hangisini daha fazla kullanırsa o yönünün gelişeceği anlatılmaktadır.

4. Metinde hangi ifade biçiminden yararlanılmıştır?

CEVAP: Öyküleyici ifade biçiminden yararlanılmıştır.

5. Metinde kaçıncı kişili ifade yapılmıştır? Metinden vereceğiniz örneklerle açıklayınız.

CEVAP: Metinde üçüncü tekil kişili ifade yapılmıştır. Yazar duyduğu yada okumuş olduğu bir vakası anlatmıştır. Bu sebeple fiiller -miş’li geçmiş vakit ile yazılmıştır.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 101. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki cümle gruplarından noktalama yanlışlığı yapılanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 101. Sayfa Cevapları

Ç. Aşağıdaki cümleleri, bu cümlelerdeki söz sanatlarıyla eşleştiriniz.

söz sanatları7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 101. Sayfa Cevapları

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisi şart anlamı taşımaktadır?

A) Bana yardım edersen işimi daha acele bitiririm.
B) Başkalarını mutlu etmek için çalışanlar var.
C) Bahar geldiği için içimizi bir mutluluk kapladı.
D) Arkadaşlarım geldi diye heyecandan yerimde duramıyorum.

CEVAP: A

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylem, ötekilerden değişik bir şahıs ekiyle çekimlenmiştir?

A) Umudunuzu hiçbir vakit kaybetmeyin.
B) Başarılı olan insanları takdir etmesini bilmelisiniz.
C) Son yarışmada maalesef heyecanımıza yenik düştük.
D) Sizden özür dileyenleri bağışlamaya çaba etmelisiniz.

CEVAP: C

3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi kip ve şahıs eki almamıştır?

A) bakıyorum      B) yapınca      C) gülümseyin      D) anlattık

CEVAP: B

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 102. Sayfa Cevapları

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geniş dönemin olumsuzuyla çekimlenmiş bir eylem vardır?

A) İlkokul arkadaşlarımın adlarını bir türlü hatırlayamıyorum.
B) Engellerle karşılaşsak bile hedeflerimizden asla vazgeçmemeliyiz.
C) Başarılı insanoğlu hiçbir güçlük karşısında pes etmezler.
D) Yaptığınız iyilikleri ömrüm süresince asla unutmayacağım.

CEVAP: C

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili eylem “istikbal vakit, 2. tekil şahıs” ile çekimlenmiştir?

A) Tüm gün tek başıma oturacağım burada.
B) Sana kıymet veren insanları asla üzmeyeceksin.
C) Biraz daha çaba edersen hedeflerine ulaşırsın.
D) Yolculuk süresince hiçbirimizle konuşmamasına şaşırdım.

CEVAP: B

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde imla hatası vardır?

A) Birfazla problemi beraber emek vererek çözebildik.
B) Mutluluk da mutsuzluk da hayata nazar açımıza bağlı.
C) Bizim, seninle anlaşabilmemiz için bir ekip meseleleri aşmamız gerekir.
D) Bir mevzuyla ilgili hepimiz aynı şeyi söylerse ilerleme sağlanamaz.

CEVAP: C

7. ● Havalara uçmak
⑦ Bayram etmek
■ Etekleri zil çalmak
◆ Dört gözle beklemek

Yukarıdaki deyimler anlamlarına nazaran gruplandırıldığında hangi sembolle gösterilen deyim dışta kalır?

A) ●     B) ⑦      C) ■      D) ◆

CEVAP: D

E. Defterinize “Mağlubiyete uğrayınca ümitsizliğe kapılma, başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazınızı imla ve noktalama açısından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzeltiniz. Sınıf yada okul panosunda sergileyerek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Hayatta arasıra hedeflerimiz için çalıştığımızda başarı göstermiş bir netice alamayabiliriz. Bunun sonucunda ümitsizliğe kapılıp emek vermeyi bırakmamız doğru olmaz. Başarısızlığı bir deney olarak görmemiz gerekir. Her başarısızlık aslen başarıya erişme isteğimizi arttırmalıdır. Eğer derhal pes edersek uğrunda çalışacağımız hiçbir hedefimiz kalmaz. Başarılı olmak için evvel başarısızlığı tatmalıyız.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Arkadaşlarınızla bir grup oluşturarak Mehmet Âkif Ersoy’un yaşamı, tarihimizdeki kıymeti, eserleri, eserlerinde işlediği mevzular ile ilgili bir sunum hazırlayınız.

Hayatı: İstiklal marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy İstanbul’da doğan ve tekrar burada vefat etmiştir. Babası Arnavut anası ise Buharalı’dır. Mehmet Akif Arapça ve İslami mevzularda babası tarafınca bizzat eğitim almıştır. Aynı zamanda Türkçe, Arapça, ve Fransızca dillerindeki donanımıyla dikkat çekmiştir. Babasının vefatı ve evlerinin yanması şeklinde nedenlerden dolayı memuriyet veren bir yüksek okula başvurmak zorunda kalmıştır. Mülkiye Baytar Mektebini birinci olarak tamamlamıştır.

Edebi Görüşü: Mehmet Akif fikir yaşamının en belirgin unsuru olarak İslamcılık ve bu anlamda Batı ile toplumsal ve düşünsel açıdan yerli özelliklerini sakınan kuvvetli bir cemiyet yapısını öngörmüştür. Mehmet Akif lisan mevzusunda toplumsal kimliği ön plana çıkarmış ve bu sayede orijinal ve kendine özgü bir tarza ulaşmıştı.

Eserleri: Safahat, Süleymaniye Kürsüsünde, Hakkın Sesleri, Fatih Kürsüsünde, Asım, Gölgeler, Safahat, Hatıralar.

2. İstiklâl Marşı’mızın kabulüyle ilgili araştırma yapınız.

CEVAP:  Milli Savaşım sonucu bir milli (ulusal) marş yarışması gerektiğine karar verilir ve yarışma düzenlendi. Yarışmaya vatanımızın pek fazla yerinden his yüklü mısraların olduğu şiirler gelmeye başlamıştı sadece bunun bununla beraber ise Mehmet Akif bu yarışmaya katılmamış idi. Bu vaziyet Mehmet Akif’e sorulduğunda alınan cevap ise “Milli Marş kesinlikle para ile yazılmaz” cevabı alınmıştı. Bunun üstüne dostları arkadaşları bu yarışmaya katılmasını eğer kazanırsa bu yarışmadan kazanacağı parayı bir bölgelere bağışlamasını salık verdiler ve bu şekilde Mehmet Akif Ersoy yarışmaya katılmayı kabul etmiş oldu. Yazdığı İstiklal Marşı mecliste okundu ve büyük rey çoğunluğuyla kazanmıştır.


Etiket: 7 sinif türkce 100 101 102

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 93-94-95-96-97. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat