şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 128-129-130. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 128-129-130. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 4. Tema MİLLÎ KÜLTÜRÜMÜZ Sayfa 128, 129, 130 “Tema Değerlendirme Emekleri” Etkinlik Cevapları

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 128. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne nazaran yanıtlayınız.

1. Şiirin anne duygusu nedir?

CEVAP: Vatanın önemi. Vatan her şeyden değerlidir.

2. Ozan, vatanı nelere benzetmiş?

CEVAP: Ozan vatanı; ekmeğe, suya ve soluduğu havaya benzetmiş.

3. Şiirde ses benzerlikleri var mıdır? Altlarını çizerek gösteriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 128. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki resimde tabelaları inceleyiniz. Tabelalardaki sözcüklerin kullanımı doğru mudur? sorusundan hareketle “Türkçesi Varken” başlıklı bir {yazı} yazınız.

CEVAP: TÜRKÇESİ VARKEN

Günümüzde mağazaların, marketlerin, dükkanların isimlerinde sıkça yabancı kelimeler görüyoruz. Halbuki bu bölgeler Türkçe konuşan insanlara hizmet etme amacındalar. Bu vaziyet insanların kendi dilinden uzaklaşmasına niçin oluyor. Türkçe fazla varlıklı bir dildir. Her durumu karşılayan bir sözcük vardır. Bu nedenle dilimizi konuşurken ve yazarken Türkçe kelimeler kullanmalıyız. Kültürümüzü kaybetmemek için bunu yapmak hepimizin görevidir.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 129. Sayfa Cevapları

Ç. Aşağıdaki metinleri, bu metinlerde kullanılan düşünceyi geliştirme yollarıyla eşleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 129. Sayfa Cevapları

D. Aşağıdaki cümle gruplarından “neden-sonuç” anlamı taşıyanların başına “N”, “amaç-sonuç” anlamı taşıyanların başına “A” yazınız.

[ A ] 1. Kültürümüzü başka milletlere tanıtmak için emekler yapıyorum.
[ N ] 2. Mehmet Âkif Ersoy, vefalı bir insan olduğundan dostları onu fazla severdi.
[ N ] 3. Anadolu, binlerce senelik bir geçmişe haiz olduğundan birçok tarihî eserle doludur.
[ A ] 4. Selimiye Camisi’ni görmek suretiyle Edirne’ye gidiyorum.

E. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarınızı işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde imla ya da noktalama yanlışlığı yoktur?

A) Ankaraya taşınacağımızdan dolayı hakkaten fazla mutluyum.
B) Okuduğunuz kitaplar içinde en beğendiğinizi anlatırmısınız?
C) Yaşamımızda ki güzelliklerin farkına varalım.
D) 1901’de doğan ozan, ortaokula Erzurum’da adım atmıştır.

CEVAP: D

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 130. Sayfa Cevapları

2. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisi kanıtlanabilirlik açısından öbürlerinden farklıdır?

A) Mimar Sinan’ın birçok eseri hâlâ sapasağlam ayakta duruyor.
B) Son kitabında ele almış olduğu mevzu oldukça enteresan ve münakaşaya açık.
C) Tarihî eserlerimizi korumak için emekler icra eden kurumlarımız var.
D) Kültürel miraslarımız içinde yemeklerimiz, türkülerimiz ve geleneksel sanatlarımız sayılabilir.

CEVAP: B

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli eylem, değişik bir kip eki almıştır?

A) Masallarda, kötüler kaybederken iyiler kazanır.
B) Anadolu birçok medeniyete konut sahipliği yapmış.
C) Tarihî eserlerimize her vakit haiz çıkmalıyız.
D) Binlerce insan bizim huzurumuz ve güvenliğimiz için çalışıyor.

CEVAP: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mana (vakit) kayması vardır?

A) Arkadaşlarımla buluşmak suretiyle evden çıktım.
B) Türkçe dersimiz iki dakika sonrasında sona erecek.
C) Her akşam, gün içinde yaptıklarını not defterine yazar.
D) Fatih Sultan Mehmet, 1453 senesinde İstanbul’u fethediyor.

CEVAP: D

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yargı beyan eden kelime {ek} eylem almıştır?

A) Babamlar, otomobil arızalandığı için köye bir saat geç varmışlar.
B) Her fırsatta kitap okumaya çalışıyorum.
C) Türkiye, her yönüyle benzeri olmayan bir ülkedir.
D) Yaşadığınız şehri tanıtan bir broşür hazırlamalısınız.

CEVAP: C

F. Defterinize “Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazınızı imla ve noktalama açısından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP:  Vatan, bir tek üstünde yaşadığımız yer değil, daha iyi olması için çalıştığımız yerdir. Vatanımızın kalkınması, güçlenmesi bizim çabamıza bağlıdır. Yaptığımız doğru işler, aldığımız sorumluluklar vatanın kalkınıp yükselmesini sağlar. Hepimiz daha iyi bir yerde yaşamayı isteriz. Bunun için yaşadığımız yeri güzelleştirmeyi bilmeliyiz. Bunun bilincinde olan her insan yurt aşkıyla durmadan çalışır, uğraşır. Sonunda da başarıya ulaşır ve yurt toprağı bu sevgiyle daha verimli hale gelir. Vatan için çalışmak ve vatanı yükseltmek hepimizin görevidir.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Çevre kirliliğinin sebepleri ile ilgili araştırma yapınız.

  • Süratli nüfus artışı,
  • Plansız kentleşme,
  • Plansız endüstrileşme,
  • Doğal kaynakların hoyratça kullanılması.

2. Çevreyi korumak için çalışan sivil cemiyet kuruluşlarını araştırınız. Bu kuruluşların adlarını, hangi amaçla kurulduklarını ve hangi emekleri gerçekleştirdiklerini öğreniniz.

TEMA (Türkiye Erozyonla Savaşım, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı): Kendiliğinden yetişen tabii ormanları korumak, ağaçlandırma emekleri yaparak topluma ağaç sevgisi aşılamak, ziraat alanları, melis ve meraları korumak, geliştirmek, amacı haricinde kullanılmasını önlemek, tabii varlıkların korunması ve doğru şekilde yönetilmesi için lüzumlu kanuni düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek, destek vermek benzer biçimde amaçlar doğrultusunda iş yapmaktadır.

ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı): Türkiye’de sıhhatli, ekonomik ve sürdürülebilir bir sona kazanım sistemi oluşmasını sağlamak ve ambalaj atıkları sona kazandırma sisteminin oluşmasında ve yönlendirilmesinde etkin rol oynamak ve katkıda bulunmak en mühim çalışmalarıdır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 122-123-124-125. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat