>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 6. Tema SANAT Sayfa 196, 197, 198 “Tema Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 196. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne gore yanıtlayınız.

1. Pandomim neymiş?

CEVAP: Pandomim, sözcükleri kullanmadan bir hikaye anlatma, bir ileti verme ya da bir karakteri canlandırma sanatıymış.

2. Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için ne yaparlarmış?

CEVAP: Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için yüz ifadelerini ve gövde hareketlerini kullanırlarmış.

3. Pandomim sanatçıları sahneye nasıl ne şekilde çıkarlarmış?

CEVAP: Pandomim sanatçıları sahneye çıkarken yüzlerine özel bir makyaj yapar ya da maske takarlarmış.

4. Pandomim gösterileri nerede yapılırmış?

CEVAP: Pandomim gösterileri tiyatro salonlarında yapılabileceği şeklinde sokakta da yapılabilirmiş.

5. Pandomim sanatının dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri kimlermiş?

CEVAP: Pandomim sanatının dünyadaki öncüsü Marcel Marceau’ymüş. Ülkemizdeki öncüsü ise Erdinç Dinçer’miş.

6. Metinde hangi ifade biçimi kullanılmış? Açıklayarak yazınız.

CEVAP: Metinde bir mevzuyla ilgili nesnel ve açıklayıcı bilgiler verilerek açıklayıcı ifade tekniği kullanılmıştır.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 197. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen geçiş ve bağlantı ifadelerinden uygun olanı yazarak tamamlayınız.

  • ………Son olarak……… şunu da belirtmek isterim ki bu olayın bütün sorumluluğu bana ilişkin.
  • Mutluluktan havalara uçuyor, …………başka bir deyişle………….. sevindiği her hâlinden belli oluyor.
  • Ulaşım problemi, …………..bilhassa……………. büyükşehirlerimizde daha çok.
  • Yarışmada birinci olamadım, …………oysaki………… fazla çalışmıştım.

Ç. Aşağıdaki cümle gruplarından noktalama yanlışlığı yapılanların başına “X” işareti koyunuz.

[ X ] 1. Geleneksel el sanatlarının içinde dokumacılık, bakırcılık, çinicilik; ahşap işçiliği, oymacılık sayılabilir.
[  ] 2. Karagöz oyunlarının ilk olarak ne vakit oynandığını biliyor musun?
[  ] 3. Eyvah, akşamki konserin biletlerini almayı unuttum!
[ X ] 4. Konuyla ilgili lüzumlu detayları http://tdk/org/tr adresinden öğrenebilirsin.
[  ] 5. Yunus Emre (1240?-1320) en mühim halk şairlerimizden birisidir.

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Usta sanatçımızın elindeki ney, âdeta dile gelmişti.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu cümledekine benzer bir söz sanatı vardır?

A) Müzik, ruhumuzu besleyen gıdadır.
B) Mimar Sinan’ın her eseri zamana alan okuyor.
C) Karlar etrafı ak bir karanlığa gömdü.
D) Sanatçılar, bir toplumun yolunu aydınlatan fenerlerdir.

CEVAP: B

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiillerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?

A) Kimseye ayrım ettirmeden masadan kalkmayı başarmış.
B) Biraz çaba edersen gitar çalmayı öğrenebilirsin.
C) Hak ettiğimizden fazlasında gözümüz olmadı hiçbir vakit.
D) Benim birazcık işim var, siz eve doğru gidi verin.

CEVAP: D

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 198. Sayfa Cevapları

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde vaziyet zarfı yoktur?

A) Çocuk, annesinin boynuna sımsıkı sarıldı.
B) İsterseniz tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
C) Sabahleyin sema masmavi, ufuk açıktı.
D) Yazarımız, Anadolu sevdasını orijinal bir üslupla anlatmış.

CEVAP: C

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ani çok zarf bulunmaktadır?

A) Birazdan tüm kuşlar aşağı iner.
B) Yaralı askerin yüzü solgun görünüyordu.
C) Dün akşam yukarı mahallede düğün vardı.
D) Müdür, çalışanlara fazla ağır sözler söylemiş oldu.

CEVAP: A

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime zarf değildir?

A) İnsanlar, müziği her dönemde fazla sevmişler.
B) Al kazağı, geçen hafta İstanbul’dan almıştım.
C) Bazı insanoğlu, hakikaten de fazla süratli konuşuyor.
D) Piyano çalmayı iki ayda nasıl ne şekilde öğrendin?

CEVAP: B

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?

A) İstersen kitapları 10’ar 10’ar ayırıp kolilere koyalım.
B) Koşucumuz bugünkü yarışa 12. sırada başlayacakmış.
C) Okul gezisine katılmak isteyen kırk altı öğrenci varmış.
D) Eve gelirken 2 kilogram domates ve 3 kilogram salatalık alır mısın?

CEVAP: A

E. Defterinize, Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin yaşam damarlarından biri kopmuş anlamına gelir.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazınızı imla ve noktalama açısından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Atatürk, sanata ve sanatçıya büyük ehemmiyet vermiştir. Bundan dolayı, sanat cemiyet ile dahil içedir. Toplumdan yansıyanlar sanatı oluşturur. Sanat, toplumu yönlendirme gücüne haiz bir kavramdır. Bir sanat eserinde toplumun his ve düşüncelerini bulabilmek mümkündür. Aynı şekilde bir sanat eseri toplumu etkileyerek ona ışık tutabilir. Doğru ve güzel bir sanat anlayışı toplumun kalkınmasında yarar sağlar. Sanatsız kalan bir ulus tüm bu faydalarda yoksundur. Duygu ve düşüncesini görsel ve işitsel yollarla ifade edebilen ve güzel duyu algısı yüksek milletlerin sanatta da ileri oldukları görülmektedir. Sanatsız kalan milletler ile bütün bunlardan yoksundur. Bu nedenle hayatla bağlantıları azalmıştır.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Çalışmanın önemiyle ilgili özlü sözler derleyiniz. Bunlardan birini açıklayan kısa bir metin yazınız.

  • Çalışmak; sıkıntıyı, kötülüğü ve yoksulluğu uzaklaştırır. Andre Maurois
  • Hiç kimse, hiçbir şey söylemeyen karıncadan, daha iyi nasihat veremez. Benjamin Franklin
  • Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır. Honore de Balzac
  • Çalışmak yaşamın en mühim sarayıdır, insanlık mutluluğa sadece bununla ulaşabilecektir. Lev Tolstoy

CEVAP: Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı, olmak şarttır. Honore de Balzac

Her insan yarın daha güzel bir yaşam yaşamak ister. Bu nedenle bugün fazla emek harcaması gerekmektedir. Sabırla ve azimle çalışan şahıs eninde sonunda çalışmasının karşılığını alır. Emek harcamadan hiçbir şey elde edilemez. Zaten emek harcamadan elde edilmiş şeylerin bir kıymeti olmaz. Bu nedenle insan bugün fazla ve verimli çalışmalıdır ki yarın bildikelrini kullanma imkanı bulsun.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat