şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 7. Tema KİŞİSEL GELİŞİM Sayfa 223, 224, 225, 226, 227 “İletişim Becerilerimiz” Dinleme Metni Etkinlik Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 223. Sayfa Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim nedir? İletişim oluşturmak insan yaşamında niçin önemlidir? Tartışınız.

CEVAP: İletişim his, fikir ve data alışverişidir. İnsanlar kontakt yardımıyla data sahibi olurlar, birbirleriyle his ve düşüncelerini paylaşırlar. İletişim haberleşmek için fazla önemlidir. İnsanlar kontakt ile bildiklerini istikbal nesillere aktarırlar. Böylece toplumlar gelişme gösterir.

2. Geçmişten günümüze insanların hangi yollarla kontakt kurduklarını açıklayınız.

CEVAP: Geçmişten günümüze insanoğlu tamtam adında olan burmalı çalgı, mağara duvarlarına çizilen resimler, ateşin dumanıyla iletişim yöntemi, posta güvercinleri, devlet tarafınca görevlendirilen ulaklar, name, gazete, mecmua, telgraf, daktilo, ahizeli ve çevirmeli telefon, radyo ve tv ile haberleşmişlerdir.

1. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını evvel tahmin ediniz. Sonra sözcüklerin anlamını sözlükten bulup karşılarına yazınız.

Empati: Kendini his ve düşüncede bir başkasının yerine koyabilme.

Minimal: Minimum, asgari.

Risk: Zarara uğrama tehlikesi.

Faktör: Etmen, etken.

2. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki soruları metne nazaran yanıtlayınız.

1. Yazara nazaran bizlere kendimizi iyi hissettiren neymiş?

CEVAP: Duygu ve düşüncelerimizi paylaşabildiğimiz arkadaşlarımızın olması bizlere kendimizi iyi hissettirir.

2. İnsan nasıl ne şekilde bir varlıkmış?

CEVAP: İnsan fazla yönlü bir varlıkmış.

3. İletişimde hangi özelliklere haiz iletiler kabul görürmüş?

CEVAP: İçinde empati, gövde dili, sevgi, saygı benzer biçimde özellikleri barındıran her ileti kabul görürmüş.

4. İletişim bizim için ne kadar önemliymiş?

CEVAP: İletişim var olmak ve yaşamak için beslenmemiz kadar mühim ve tabii bir durumdur.

5. Günümüzde kullanılan en yaygın kontakt yolu neymiş?

CEVAP: Günümüzde kullanılan en yaygın kontakt yolu internettir.

6. Yazara nazaran kendimizi doğru anlatmanın yolu nasılmış?

CEVAP: Kendimizi doğru anlatmanın yolu duyguların bulaşıcı olduğu bilmek ve buna nazaran kontakt kurmaktır.

7. Deneyimlerimiz bizlere neler kazandırırmış?

CEVAP: Deneyimlerimiz öğrenme kanallarımızı açar, içimizdeki güzellikleri ortaya çıkarır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 224. Sayfa Cevapları

3. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Metnin konusunu ve anne fikrini aşağıya yazınız.

Metnin mevzusu: İletişimin önemi ve özellikleri

Metnin anne fikri: İletişimin müspet olması insan için yararlı ve önemlidir.

4. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle çevrenizdeki insanlarla kontakt kurarken nelere dikkat etmeniz icap ettiğini aşağıya yazınız.

CEVAP: İnsanlarla kontakt kurarken yüksek sesle konuşmamalı, açık ve yalın bir lisan kullanmaya itina göstermeliyiz. Birisi konuşurken başkalarıyla fısıldaşmamalı ve başka bir işle meşgul olmamalıyız. İnsanları dinlemeyi bilmeli, onların sözlerini saygıyla karşılamalı, onları dinlediğimizi gözlerimizle göstermeliyiz. İletişim esnasında bilgiçlik taslamamalı, içten olmaya itina göstermeliyiz. Az ve öz konuşmalı, gereksiz sözlerden kaçınmalıyız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 225. Sayfa Cevapları

5. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a. Aşağıdaki grafiği inceleyiniz.

b. Aşağıdaki soruları grafiğe nazaran yanıtlayınız.

1. Hanelerin internete erişim imkânının en düşük olduğu sene hangisidir?

CEVAP: 2008 yılıdır.

2. Hangi yıllarda 16-74 yaş grubu bireylerin bilgisayar kullanımı ve 16-74 yaş grubu bireylerin web kullanımı oranları birbirine en yakındır?

CEVAP: 2014 senesinde bu oranlar birbirine yakındır.

3. Hanelerin web erişim imkânı hangi yıllarda bireylerin web kullanımını geçmiştir?

CEVAP: 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında erişim imkanı kullanımı geçmiştir.

4. Grafiğe nazaran hanelerin web erişim imkânı ve bireylerin web kullanımı ile ilgili neler söylenebilir?

CEVAP: İnternet erişim imkanı ve web kullanımı devamlı artış göstermiştir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 226. Sayfa Cevapları

6. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

25 [ . ] 04 [ . ] 1970

Selim benzer biçimde günlük tutmaya başlamış olalım bakalım [ . ] Sonumuz hayırlı değil herhâlde onun benzer biçimde [ . ] Bu defteri bugün satın aldım [ . ] Artık Sevin olmadığına nazaran bu defter kaydetsin beni [ ; ] dert ortağım olsun [ . ] Kimseye söylemeden içimde kaldı [ ; ] kayboldu söylediğim düşüncelerin [ , ] duyguların aynası olsun [ . ] Kimse dinlemiyorsa beni ya da istediğim benzer biçimde dinlemiyorsa günlük tutmaktan başka deva kalmıyor [ . ] Canım insanoğlu [ ] Sonunda bana bunu da yaptınız [ . ]

7. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

Aşağıdaki cümleleri inceleyip yazımı yanlış olan sözcüklerin altını çiziniz. Cümleleri, imla yanlışının sebebi ile eşleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 226. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 227. Sayfa Cevapları

8. ETKİNLİK BÖLÜMÜ

a. Aşağıdaki görselden hareketle görüşlerinizi açıklayan ve giriş, gelişme, netice bölümlerinden oluşan bir {yazı} yazınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.

CEVAP: ERDEMLİ OLMAK

Duygularımız ve erdemlerimiz bizleri yaşama bağlayan kavramlardır. Yaşamın güzelliğini ayrım edebilmek ve insanları mutlu etmek için onlara gereksinim duyarız.

Sevgi ve saygı olmazsa olmaz iki duygumuzdur. Yaşama ve çevremizdekilere duyduğumuz sevgi yaşamı güzel kılar. Saygı ise insanoğlu içinde müspet bir kontakt ortamı oluşturur. Birbirimize duyduğumuz anlayış yardımıyla rahat bir ortam oluşturma şansımız olur. Huzurun kardeşi güvendir. İnsanları güvenilir icra eden onların dürüst olmalarıdır. Dürüstlük bizlere rehber olmalıdır. Hepimizi birbirimize bağlayan yardımlaşmadır. Merhamet sahibi insanoğlu muhtaç olana yardım ederler. İnsanı çalışmaya ve başarıya götürmüş olan ise normal olarak mesuliyet sahibi olmaktır. Bir kimse ne kadar başarıya ulaşmış olursa o denli alçak gönüllü olmalıdır. Bütün bunlar bizi erdem sahibi insanoğlu yapar.

Erdem sahibi insanoğlu yaşamın güzel yanlarını ortaya çıkarır. Bu şekilde kimseler güzel söz ve davranışlarıyla toplumda misal alınırlar. Erdemli olmaya ve çevremize misal olmaya çalışmalıyız.

b. Yazınızı anlama dayalı ifade bozuklukları bakımından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 216-217-218-219-220-221-222. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat