şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 230-231-232. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 230-231-232. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 7. Tema KİŞİSEL GELİŞİM Sayfa 230, 231, 232 “Tema Değerlendirme Emekleri” Etkinlik Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 230. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne bakılırsa yanıtlayınız.

1. Dört tavuk ne yapmış?

CEVAP: Dört tavuk, bir kartal yuvasına gidip gizlice bir yumurta almış.

2. Kümesteki tavuklar ne düşünmüş?

CEVAP: Kümesteki tavuklar, gördükleri yumurtanın fazla büyük bir tavuğa ilişkin bulunduğunu düşünmüşler.

3. Yumurtayı sahiplenen anne tavuk, yavrusuna neler anlatmış?

CEVAP: Anne tavuk, yavrusuna nasıl ne şekilde beslenmesi icap ettiğini ve tehlikelerden nasıl ne şekilde korunması icap ettiğini anlatmış.

4. Kartalı gören yavrusuna, anne tavuk hangi öğütleri vermiş?

CEVAP: Anne tavuk; yavrusuna sen sakın ona özenme, sen bir tavuksun ve bir tavuk benzer biçimde yaşamalısın, demiş.

5. Metnin anne fikri nedir?

CEVAP: Kişi, kendisini inanılmış olduğu benzer biçimde görür ve o şekilde yaşar.

6. Metinde hangi ifade biçimleri kullanılmıştır?

CEVAP: Metinde öyküleyici ve betimleyici ifade biçimleri kullanılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 231. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki cümleleri, mana özellikleriyle eşleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 231. Sayfa

Ç. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

[ D ] 1. Tabela, levha ve levha niteliğindeki yazılarda geçen sözcükler büyük harfle adım atar.
[ D ] 2. Kitap, mecmua vb.nde başlıklardaki sözcüklerin bütün harfleri yada yalnızca ilk harfleri büyük yazılır.
[ Y ] 3. Soru eki “mi” gelenekselleşmiş olarak bitişik yazılır.
[ Y ] 4. “Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak” muavin fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcüğünde herhangi bir ses düşmesi yada türemesine uğramazsa bitişik yazılır.
[ D ] 5. Bağlaç olan “da, de” ayrı yazılır ve kendisinden önceki sözcüğün nihayet ünlüsüne ilgili olarak büyük meşhur uyumuna uyar.
[ D ] 6. Şiirde, tüm dizeler büyük harfle adım atar.
[ Y ] 7. İkilemeler bitişik yazılırken pekiştirmeler ayrı yazılır.
[ D ] 8. Kim tarafınca söylendiği malum özlü laflara “özdeyiş (vecize)” denir.

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime gereksiz kullanılmıştır?

A) Hava sıcaklığı eksi 25 dereceye kadar düştü.
B) Bazen his ve düşüncelerimizi hiç kimseye açıklayamayız.
C) İlkokuldan beri karşılıklı mektuplaştığım iki dostum var.
D) Odamda gördüğünüz her şeyi ben yaptım.

CEVAP: C

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 232. Sayfa Cevapları

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlamdan kaynaklı bir ifade bozukluğu yoktur?

A) İlk öğretmenliğe başladığım günü asla unutamam.
B) Boyacı, ücretini alamadığı için işi bıraktı.
C) Bu oda, doğum meydana getiren hanım hastalarımıza ayrılmıştır.
D) O denli soğuktu ki saçlarım diken diken oldu.

CEVAP: B

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mantık hatasından meydana gelen bir ifade bozukluğu vardır?

A) Tüm duyduklarımı ve duymadıklarımı sana anlatacağım.
B) Takımımız nihayet final maçına çıkarken fazla heyecanlıydı.
C) Yola çıkmadan evvel bütün hazırlıklarınızı yapınız.
D) Son suali cevaplaması yarışmayı kazanmamıza yol açtı.

CEVAP:A

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışlığı vardır?

A) Evet, hepimiz senin de takıma katılmanı kabul etti.
B) Ne yaptın, nerelere gittin, bizimle paylaşır mısın?
C) Of, bu kadar soğuk bir havada dışarı mı çıkılır?
D) Tek bir ağaçtan başka hiçbir şey yoktu koca meydanda…

CEVAP: D

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı eylem yoktur?

A) Sen olmasaydın ben bu işi tek başıma bitiremezdim.
B) Bir işe başlamadan o işin artılarını ve eksilerini düşünmek gerekir.
C) Biz gidene kadar onlar her şeyi halletmişti.
D) Arkadaşım, birçok mevzuda ailesinden yardım alıyordu.

CEVAP: B

E. Defterinize “Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazınızı imla ve noktalama açısından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Her insan bir seviyede aklını kullanır. Bir işte doğruya ulaşmak, başarıya ulaşmış olabilmek için mantıklı kararlar almalıdır. Bunun da yolu us ile çalışmaktır. Akıllı insanoğlu fikirlerini gözden geçirir ve sentezleyerek yeni fikirler üretir. Her akıldan daha üstün bir us kesinlikle vardır. Daha akıllı kişiler yalnız kendi fikirlerini değil, başka akılların fikirlerini de geliştirirler. Böylece daha çok fikri karşılaştırmış olurlar. Bakış açımızı geniş tutmak bizlere her vakit yarar sağlar.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız. Araştırmadan edindiğiniz detayları derslik panosunda sergilemek suretiyle yazınız.

CEVAP: Tüm yaşamını bilime adamış Amerikalı icat eden ve iş adamıdır. Dünyada en fazla patent alan kişilerden bir tanesidir. Yalnızca buluş üretmekle kalmayan Edison, bir girişimci olarak da başarıya ulaşmış olmuş, kendi şirketini kurarak buluşlarını ticarileştiren icat eden şeklinde nitelendirilmiştir.

Çocukluk çağlarında buluş yapmasına karşın Edison’un kabul görmüş ilk icadı 1868 senesinde bulmuş olduğu elektrikli rey kaydedicidir. Ancak icat eden bu icadını pazarlamayı başaramamıştır. 1877 senesinde geliştirdiği fonografla ün kazanmış, hatta o dönemlerde yaşamış olduğu kent olan Menlo Park’ın büyücüsü olarak anılmıştır. Aynı sene sesi kaydedip yineleyen gramofonu buluş etmiştir. Büyük alaka toplayan bu icadı yardımıyla dünya genelinde ün kazanmıştır. Ayrıca tekrar aynı sene içinde karbonlu mikrofonu bulmuş ve telefondaki ses standardını arttırmıştır.

Edison kısa süre içinde patlayan ve daha evvel bulunan ampulü geliştirmiş ve 1878 senesinde ilk uzun ömürlü akkor flamanlı ampulü bulmuştur.

2. Aydınlatma araçlarının geçmişten günümüze gelişimini araştırınız.

CEVAP: Eski çağlarda tek aydınlanma aracı Güneş’ti. Gece ise Ay ışığından yararlanılırdı. Zaman içinde ateş aydınlanma açısından yeniliklerin başlamasını sağlamış oldu. Çıra ve meşale aydınlanma için kullanılmaya başlandı. Yağların yandığı öğrenildikten sonrasında oyulmuş taşların içine hayvan yağları yakılarak kandiller bulunmuş oldu. Daha sonrasında gaz lambası ve mum benzer biçimde kaynaklar azca ışık vermesine karşın içinde bulundukları dönemin mühim gelişmelerdendi. Ancak bu aydınlanma araçları kullanışsızdı ve taşıması basit değildi. 1879’da Edison’un ampulü buluş etmesiyler çağdaş aydınlanma araçları kullanılmaya başlandı. Lambanın icadıyla beraber günümüzde led, floresan ve halojen lambalar kullanılmaktadır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat