şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 8. Tema BİLİM VE TEKNOLOJİ Sayfa 263, 264, 265 “Tema Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 263. Sayfa Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne bakılırsa yanıtlayınız.

1. Mesaj gönderme makineleri ne vakit buluş edilmiş?

CEVAP: Mesaj gönderme makineleri 19. yüzyılda buluş edilmiş.

2. Mesaj gönderme makinelerinin icadından evvel insanların haber iletme şekilleri nelermiş?

CEVAP: Mesaj gönderme makinelerinin icadından evvel insanların haber iletme şekilleri, ulaklarla name gönderme ya da tamtam, duman, ateş ve yansıtıcı aynalarla işaret göndermeden ibaretmiş.

3. Elektriksiz telgraf sistemini ortaya atan kimmiş?

CEVAP: Elektriksiz telgraf sistemini ortaya atan Claude Chappe’ymiş.

4. Elektriksiz telgraf sisteminin çalışma yöntemi nasılmış?

CEVAP: Tepelerin üstüne kurulmuş kulelerden bir ağ oluşturulmuş. Her kulenin üstünde 49 değişik konuma ayarlanabilen iki uzun oka haiz makineler kurulmuş. Her konum, bir harfe ya da rakama karşılık geliyormuş.

5. Metnin anlatımında kullanılan düşünceyi geliştirme yolları hangileridir?

CEVAP: Metnin anlatımında karşılaştırma, sayısal verilerden yararlanma yollarına başvurulmuştur.

6. Metnin mevzusu nedir?

CEVAP: Telgrafın gelişimi

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 264. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki cümle gruplarından karşılaştırma anlamı taşıyanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 264. Sayfa

Ç. Aşağıdaki cümleleri, uygun noktalama işaretlerinin adlarını yazarak tamamlayınız.

1. Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için ………..nokta………….. konur.
2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için …………..virgül…………….. kullanılır.
3. Kendisiyle ilgili izahat verilecek cümlenin sonunda …………….iki nokta……………… kullanılır.
4. Dizeler taraf yana yazıldıklarında aralarına ……………eğik çizgi…………….. konur.
5. {Özel} olarak vurgulanmak istenen sözleri belirtmek için ……………..tırnak işareti…………… kullanılır.
6. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna ……………..üç nokta……………… konur.

D. Aşağıda yer edinen cümlelerdeki ifade bozukluklarını sebepleri ile eşleştiriniz.

anlatım bozuklukları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 265. Sayfa Cevapları

E. Aşağıdaki “yaşam öyküsü” cümlelerini “otobiyografi” cümlelerine çeviriniz.

• Kendi zamanından önceki ilim çalışmalarını dikkatle inceledi.
⇒ Kendi zamanından önceki ilim çalışmalarını dikkatle inceledim.

• Yalnız tıp alanında değil başka pek fazla alanda da eserler verdi.
⇒ Yalnız tıp alanında değil başka pek fazla alanda da eserler verdim.

F. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde vakit zarfı yoktur?

A) Çalışanların birçoğu öğle tatilinde evine gidiyor.
B) Sunucu, programın başlangıcında fazla uzun konuştu.
C) Çantamı sabahleyin arabanın bagajına koyar mısın?
D) Parkta oyun oynayan çocuklar fazla eğleniyorlardı.

CEVAP: D

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde {ek} eylem değişik bir görevde kullanılmıştır?

A) Şu anne kadar bu şekilde güzel bir film izlememiştim.
B) Sana verilen görevleri zamanında yerine getirmeliydin.
C) Çalışmak, başarının en sağlam ve güvenilir anahtarıdır.
D) İnterneti güvenilir bir halde kullanmak için neler yapılması icap ettiğini biliyormuş.

CEVAP: C

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde değişik bir mana ilişkisi vardır?

A) Bilimin ışığında ilerlersek bütün karanlıklar aydınlanır.
B) Hayatını havacılığa adamış olduğu için yaşamı havada geçmiştir.
C) Gökyüzünde siyah bulutlar göründüğünde yağmur yağmaya adım atar.
D) Sokak lambaları hava kararmaya başlarsa yanar.

CEVAP: B

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, kanıtlanabilirlik açısından öbürlerinden farklıdır?

A) Yeşil renkli meyveler başka meyvelere bakılırsa daha leziz oluyor.
B) Anlayışlı olduğunuzda dostluklarınızın uzun ömürlü bulunduğunu görmüş olacaksınız.
C) Yolcular, üç saat devam eden yolculuktan sonrasında gereksinim molası verilmesini istedi.
D) Kitap yapraklarına yeni insanoğlu tanımanın hoşnutluğuyla bakardık.

CEVAP: C

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili eylem, istek kipiyle çekimlenmiştir?

A) Boş boş oturmayı bırakıp birazcık çalışalım.
B) O, hiçbir vakit tek başına dışarıya çıkmaz.
C) Siz de tüm insanlara yarar sağlayacak bir buluş yapacaksınız.
D) Sonunda anladım her işin belirli bir planla yapılabileceğini.

CEVAP: A

G. Defterinize, “Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazınızı imla ve noktalama açısından inceleyip var ise yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Başarılı olmak için çalışmak gerekir. Ancak rastgele bir çalışma insana başarı getirmez. Çalışmanın planlı ve devamlı olması şarttır. Mesele; bir dersin sınavından iyi puan alabilmek için sınavdan önceki gün ders kitabının tamamını anlamaya çalışırsak hem gereksiz yorulur, hem de bir çok mevzuyu anlayamayız. Bunun yerine mevzuları günlere bölmeli ve anlayarak çalışmalıyız. Sadece derslerde değil, her mevzuda süreklilik önemlidir. Devamlı kitap okursak okuma hızımız artar; devamlı spor yaparsak gövde sağlığımızı koruruz. Başarı aynı işi tek seferde değil, planlı ve devamlı yapanın ulaşabildiği bir kavramdır.

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 257-258-259-260. Sayfa Cevapları Orijinal Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat