şişli eskort - izmir eskort

>

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 44-45-46. Sayfa Cevapları

cevaplar

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 44-45-46. Sayfa Cevapları

2020-2021 Öğretim Senesi 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 1. Birim ERDEMLER Sayfa 44, 45, 46 “Tema Değerlendirme Emekleri” Etkinlik Cevapları

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 44. Sayfa Cevapları

A. Aşağıdaki metni okuyun.

B. Aşağıdaki soruları metne nazaran yanıtlayınız.

1. Minik istavrit neleri merak edermiş?

CEVAP: Minik istavrit, denizlerin üstünü ve gökyüzünün neye benzediğini merak etmiş.

2. Yazar, minik istavrite hangi duygularla yardım etmiş olabilir?

CEVAP: Merhamet ve ümit duygusuyla yardım etmiş.

3. Metnin anne fikri nedir?

CEVAP: Her şey tamamen sona ermeden umudu kaybetmemek gerekir.

4. Yazarın yerinde siz olsaydınız nasıl ne şekilde davranırdınız?

CEVAP: Ben herhangi bir davranışta bulunmaz, balıkçının işine karışmazdım.

5. Metinde kaçıncı kişili ifade yapılmıştır? Metinden örnekler vererek açıklayınız.

CEVAP: Metinde birinci kişili ifade yapılmıştır. Yazar anlatırken “…eğilip aldım onu.” benzer biçimde cümleler kurmuştur.

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 45. Sayfa Cevapları

C. Aşağıdaki sözcükleri karşıt anlamlıları ile eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün karşıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları 45. Sayfa Cevapları

Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(D) 1. “Başarı için ilgili kişinin kendisine ve bilgisine güvenmesi yeterlidir.” cümlesi öznel anlatımlıdır.
(Y) 2. Öznenin iradesi haricinde kendiliğinden gerçekleşen “kızarmak, çimlenmek” benzer biçimde fiiller vaziyet fiilidir.
(D) 3. Tarihlerin yazımında gün, ay, sene arasına eğik çizgi konulabilir.
(D) 4. “Pek fazla, pek bir çok” sözcükleri ayrı yazılırken “birçok, birçoğu” sözcükleri bitişik yazılır.
(Y) 5. Bir yargının gerçekleşmesinin başka bir yargıya bağlandığı cümlelere “neden-sonuç cümlesi” denir.
(Y) 6. Deyimler ve atasözlerinin söyleyeni bellidir.

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül (,) değişik bir amaçla kullanılmıştır?

A) Açlık, susuzluk ve bitkinlik onu bu hâle getirdi.
B) Kadın, seyirciye yerine geçmesini söylemiş oldu.
C) Heyecanlı, duyarlı, çalışkan bir öğrenciymiş.
D) Rüzgârın uğultusu, yaprakları sararmış ağaçlar, sessizliğe bürünmüş sokaklar vardı.

CEVAP: B

2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin mevzusu öbürlerinden farklıdır?

A) Birlikten güç doğar.
B) Yalnız taş, duvar olmaz.
C) Ev alma, komşu kırmızı.
D) Bir elin nesi var, iki elin sesi var.

CEVAP: C

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 46. Sayfa Cevapları

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde örtülü bir mana yoktur?

A) Tüm mahalleli, onun sıkıntılarını çözmeye çalışıyordu.
B) Sokaktaki bazı çöp kutuları mavi renge boyanmış.
C) En yakın dostum bugün de okula gelmedi.
D) Proje görevimin bir kısmını bu akşam bitiririm.

CEVAP: A

4.★Dolaptaki meyveler bozulmuş.
● Babasının gelmesini dört gözle beklerdi.
■ Mutluluğun şarkısını söylüyordu nehirler.
▲Senelerdir asla bu kadar gülmemiştim.

Sembollerle gösterilen yukarıdaki cümle gruplarından hangilerindeki altı çizili fiiller iş (kılış) anlamı taşımaktadır?

A) ★ ve ▲      B) ● ve ▲      C) ■ ve ★      D) ● ve ■

CEVAP: D

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde oluş anlamı taşıyan bir eylem bulunmaktadır?

A) Zor durumda kalanlara tamamımız yardım etmeliyiz.
B) İşçiler, dinlenmek için parktaki banklara oturdu.
C) Birlikte devinim edersek sorunlarımızı daha rahat çözeriz.
D) Kardeşim, dolabın kapağını açık bıraktığı için peynir küflenmiş.

CEVAP: D

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili eylem vaziyet anlamı taşımaktadır?

A) Babaannem her geçen gün birazcık daha yaşlanıyordu.
B) Bütün kapalı kapıları sevginin gücü açar.
C) Öğretmenin anlattığı fıkraya sınıfça güldük.
D) Ne yağan yağmur ne kopan fırtınalar ayırabilir bizi.

CEVAP: C

E. Defterinize, “Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” sözünü açıklayan bir {yazı} yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

CEVAP: Bir işte mühim olan onu hayata geçirmeye devam etmektir. Mühim olan ne kadar ilerlediğimiz değil, ilerlemek için çaba harcamamızdır. Bir iş için devamlı emek harcayan şahıs elbet bigün başarıya ulaşacaktır.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Atatürk’ün anılarını araştırıp okuyun. Okuduğunuz anılardan edindiğiniz detayları not alınız.

CEVAP: Atatürk anılarını aktarırken gerçeklerin dışına çıkmaz, bir çok kez belgelere yer verir. Duygularını aktarırken de aynı şekilde davranır. Anılarda görülen bir başka mühim nokta ise ne kadar fena bir davranış yada küçümsemeyle karşılaşırsa karşılaşsın Mustafa Kemal’in hiç kimseye kin beslememesidir.

2. Atatürk’ün ulus sevgisi ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri ile ilgili bir konuşma hazırlayınız.

CEVAP: “Bir millet, bir cemiyet yalnız bir ilgili kişinin çabası ile adımcık bile atamaz.”

Bir toplumun ilerleme kaydedebilmesi için her insanın canla başla emek harcaması gerekmektedir. Eğer toplumda bir tek birkaç şahıs gerçek gelişmeye ulaşmayı hedefliyorsa o vakit bu hedefe ulaşmak mümkün değildir. Şundan dolayı toplumsal ilerleme sadece toplumun tamamının isteği ve azmiyle olur. Bu nedenle birlik ve beraberlik içinde ve fazla çok çalışmak gereklidir.


Etiket: 7 derslik türkçe 1 tema değerlendirme soruları cevapları

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Orijinal Yayınları 29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat