>

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 Öğretim Senesi 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 3. Tema BİLİM VE TEKNOLOJİ Sayfa 112, 113 “3. Tema Sonu Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 112. Sayfa Cevapları

(İlk dört suali metne gore cevaplayınız.)

1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?

CEVAP: Güneş ve yel enerjisi elde etmenin fosil yakıtlardan enerji elde etmek kadar ekonomik olduğu yazmaktadır.

2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri niçin düşmüştür?

CEVAP: Teknolojik gelişmeler ve nihayet beş yılda meydana getirilen yatırımlar sonucunda güneş panelleri ve yel türbinlerinin kurulum maaliyeti düşmüştür.

3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce niçin önemlidir?

CEVAP: Bundan dolayı yenilenebilir enerji kaynakları hem çevreye ziyan vermez hem de kullanıldığında tükenmez. Bu nedenle ekonomik olması yaygınlaşması açısından fazla önemlidir.

4. Yukarıdaki metnin konusunu ve anne fikrini yazınız.

Konu: Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik kıymeti.

Ana Fikir: Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik olması önemlidir.

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 113. Sayfa Cevapları

5. Seksek çoğunuzun bilmiş olduğu keyifli bir oyun. Salyangoz seksek de sekseğe benziyor sadece kuralları seksekten birazcık değişik. Salyangoz seksek oynamak için evvel salyangozun sarmal kabuğuna benzeyen bir oyun alanı çizmeniz gerekiyor.

Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?

CEVAP: Karşılaştırma

6. Aşağıdaki cümleleri mana ilişkilerine gore değerlendiriniz. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)

• Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır. → Amaç – Sonuç

• Kış aylarında aşılması güç olduğundan Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş. → Neden – Sonuç

• Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak. → Koşul – Sonuç

7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?

A) Bel bağlamak      B) Belini doğrultmak     C) Belini bükmek      D) Belini kırmak

CEVAP: B

8. Ankara’daki “Deniz Dünyası” Türkiye’nin en büyük ikinci akvaryumu. Deniz Dünyası’nda; dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli deniz, göl ve nehirlerinden getirilen deniz canlıları bulunuyor. Rehber eşliğinde gezilebilen akvaryumun en alaka çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tünel. İnsanlar bu tünelde yürürken başlarının üstünden geçen balıkları seyredebiliyor. Akvaryum, pazartesi dış her gün 10.00-21.00 saatleri içinde ziyaret edilebiliyor.

Yukarıdaki paragrafa gore aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

A) Deniz Dünyası’nda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirilen deniz canlıları bulunur.
B) Akvaryumun en alaka çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tüneldir.
C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur.
D) Akvaryum, pazartesi dış her gün 10.00-21.00 saatleri içinde ziyaret edilebilir.

CEVAP: C

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?

A) Serçeler, her vakit görebildiğimiz sempatik kuşlardır.
B) Kullanılmayan eşyalar çöpe atılacak.
C) Gençler, toplumsal değerlere haiz çıkmalıdır.
D) Eski değerler değişimlerden korunmalıdır.

CEVAP: A

10. “Dönemin yeni hastalığı toplumsal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) dönemin yeni hastalığı      B) medya bağımlılığıdır
C) bağımlılığıdır                D) toplumsal medya bağımlılığıdır

CEVAP: D

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105-106-107-108-109. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat