>

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

cevaplar

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 174-175. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 Öğretim Senesi 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 5. Tema ZAMAN VE MEKÂN Sayfa 174, 175 “5. Tema Sonu Değerlendirme Emekleri” Etkinlik Cevapları

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 174. Sayfa Cevapları

(İlk dört suali şiire nazaran cevaplayınız.)

1. Ozan, hangi ruh hâliyle bu şiiri yazmıştır? Açıklayınız.

CEVAP: Yılların geçmesine üzülerek yazmıştır.

2. Şiirin ikinci bölümünden anladıklarınızı açıklayınız.

CEVAP: Ozan yaşlandığı için saçları beyazlamış, yüzünde çizgiler olmuştur. Aynaların onu ihtiyar göstermesinden mutsuzdur.

3. Şiirin en fazla hangi bölümünü beğendiniz? Niçin?

CEVAP: Son bölümünü beğendim. Bu sebeple nihayet bölümde her insanın bigün öleceği ve ölümün yakınımızda olduğu anlatılmaktadır.

4. Şiirin anne duygusu nedir?

CEVAP: Zaman akıp gitmekte ve ömrümüzü de götürmektedir.

5. “Otuz Beş Yaş” şiirine bir bölüm de siz ekleyiniz.

Yitip gitti o ışık dolu mavi günler,
Kayboldu çiçeklerin bahar renkleri.
Zaman ne acayip, ne gizemli bir serseri!
Yalnızlık girdabında dönerek durur benzer biçimde,
Bekleyeceğim ömrümün nihayet bulmasını şimdi.

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 175. Sayfa Cevapları

6. “Vurmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Kriz, kitap dünyasını da vurdu.” anlamıyla kullanılmıştır?

A) Mahallenin evlatları kapıya vurup kaçıyordu.
B) Odaya kalınca perdelerin arasından güneş ışıkları vuruyordu.
C) Tahtaya yaralanan cila, evin havasını değiştirmişti.
D) Avrupa’da yaşanmış olan vakalar ekonomik yaşamı vurdu.

CEVAP: D

7. Aşağıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?

Beyni en süratli körelten şeyin aşırı tv seyretmek bulunduğunu biliyor muydunuz? Alman Beyin Antrenman Kurumu Başkanı Prof. Bern Fischer (Bern Fişer) diyor ki: “İki saat tv seyretmek suretiyle beynin uyarımdan yoksun bırakılmasının beyinde oluşturduğu tembelliği gidermek için yedi gün zihin egzersizi yapmak gerekir.”

A ) Örnekleme    B) Karşılaştırma    C) Tanık Gösterme    D) Benzetme

CEVAP: C

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 175. Sayfa Cevapları

8. Yukarıdaki tabloya nazaran aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Kadınlar, eğitime erkeklere nazaran daha çok vakit ayırmaktadırlar.
B) Kadınlar ve erkekler en çok zamanı uykuya ayırmaktadırlar.
C) Kadınlar, minimum vakti spor ve tabiat sporlarına ayırmaktadırlar.
D) Erkekler hanımefendilere nazaran hobiler ve oyunlara daha azca vakit ayırmaktadırlar.

CEVAP: D

9. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisinin yüklemi nesnesine nazaran ötekilerden farklıdır?

A) Hamuru bir saat dinlendirdi.
B) Yaz tatilinde Marmaris’e gittik.
C) Annesi erişince sofrayı kurardı.
D) Rüzgâr temalı bir şiir yazdım.

CEVAP: B

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 175. Sayfa Cevapları

10. Yukarıdaki tabloda edilgen fiillerin bulunmuş olduğu kutuları çıkarırsak nasıl ne şekilde bir biçim oluşur?

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 175. Sayfa

CEVAP: A

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat