>

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 42-43. Sayfa Cevapları

cevaplar

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 42-43. Sayfa Cevapları

2020-2021 Öğretim Senesi 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 1. Tema ERDEMLER Sayfa 42, 43 “1. Tema Sonu Değerlendirme Emek harcamaları” Etkinlik Cevapları

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 42. Sayfa Cevapları

(İlk dört suali metne nazaran cevaplayınız.)

1. Çocuk, kompozisyonunda neyi konu alıyor?

CEVAP: Sahip olmak istediği at çiftliği ile ilgili hayallerini konu alıyor.

2. Öğretmeni çocuğun yazdığı kompozisyon ile ilgili ne düşünüyor?

CEVAP: Öğretmen anlatılanları gerçekçi bulmuyor.

3. Öğretmenin yapmış olduğu davranışı nasıl ne şekilde değerlendiriyorsunuz? Siz çocuğun yerinde olsaydınız nasıl ne şekilde davranırdınız?

CEVAP: Öğretmenin davranışını yanlış buluyorum. Bir öğretmenin görevi öğrencilerine hedefe giden yolda rehberlik etmek ve onları desteklemektir. Çocuğun yerinde olsaydım aynı davranışı gösterirdim.

4. Okuduğunuz metnin anne fikri nedir?

CEVAP: İnsan hayallerinden başkalarının etkisiyle vazgeçemez.

 

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 43. Sayfa Cevapları

5. Aşağıdaki dizelerde hangi söz sanatlarının kullanıldığını uygun boşluğa yazınız.

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 43. Sayfa Cevapları

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde uçmak sözcüğü “Uçuç böceği birazcık havalanıp bir başka çiçeğe kadar uçtu.” cümlesindeki anlamıyla kullanılmıştır?

A) Bu geceki fırtınada tahta perde uçmuş.
B) Helikopter Ankara’dan Mardin’e kadar sorunsuz uçtu.
C) Babam iş için dün İstanbul’a uçtu.
D) Bacadaki baykuş sesimi duyunca uçtu.

CEVAP: D

7. Aşağıdaki cümle gruplarından hangisi kanıtlanabilirlik açısından öbürlerinden farklıdır?

A) Tarık Buğra, gazeteciliğe Nasreddin Hoca gazetesini çıkararak adım atmıştır.
B) Tarık Buğra, ilk piyeslerini ve “Yalnızların Romanı”nı askerliği esnasında yazmıştır.
C) Kurtuluş Savaşı’na bir kasabadan bakmış olduğu “Minik Ağa”da ifade sürükleyicidir.
D) Tarık Buğra’nın “Moskova Notları” isminde bir seyahat yazısı vardır.

CEVAP: C

8. Aşağıdakilerin hangisinde isim-fiil kullanılmıştır?

A) Mutfaktaki işlerini çabucak bitirmelisin.
B) Duvara çivi çakmak yasaktır bizim evde.
C) Bahçede koşan çocuklardan biri düştü.
D) Türkü söyleye söyleye odaya girdiler.

CEVAP: B

9. Aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsiye yer verilmiştir?

A) Vicdânım o gece dünyayı haviydi,
Gördüğüm şeylerin cümlesi maviydi.
B) Ulu balkanları duman bağlamış,
Gene mi gurbetten siyah haber var?
C) Seher vakti burada kimler ağlamış,
Çemenzâr üstünde taze çiğler var.
D) Gümüş akar, çiçek kokar ırmağı,
Defineler yatağıdır o eller!

CEVAP: A

Haber Kaynağı

YORUMLAR

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 28-29-30-31-32-33. Sayfa Cevapları

HIZLI YORUM YAP

MEBhaber.NET'e üye olun

Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.

MEBhaber.NET'e giriş yapın

Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.

küçükçekmece araç kiralama eyüp evden eve nakliyat