2 3
Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Antalya İlindeki Üniversitelerde Okuyan Öğrencilere Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Bursları Vermektedir. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Bursu 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Ödenmektedir. Her Hangi Resmi Yada {Özel} Bir Kurum Yada Kuruluştan Burs Alanlara Burs Verilmez.
2023-2024 Döneminde Lisansüstü (Yüksek Lisans Ve Doktora) Bursu Verilmeyecek.
Başvuruda Bulunacak Öğrencilerin Burs Müracaat Formu Ve Ekindeki Belgeleri Tercihen Vakıf Ofisine Teslim Etmeleri Yada Kargo İle Göndermeleri Rica Olunur.
İletişim Detayları: Arapsuyu Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı Mutluluk Apartmanı No: 29 Kat: 2 Daire 3 Konyaaltı Antalya
Telefon: 0 242 247 65 65
E-Posta: info@auv.org.tr
Burs Sonuçların Vakfın Resmi İnternet Sitesi Üstünden İlan Edilmektedir. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Başvurusu Resmi Site Üstünden Müracaat Formunun Doldurulup İstenilen Belgelerin Vakfa Teslim Edilmesiyle Yapılır.
Burs Süresi Miktarı
Yılda 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Ödenecek.
Müracaat Şartları
Antalya İlindeki Üniversitelerin Her Hangi Birinde Tahsil Gören
Maddi İmkanları Yetersiz Olanlar
Başarı Koşulları
Ön Lisans Ve Lisans
Birinci Sınıflar İçin:
Burs, Başvuranların Maddi İmkanlarının Eşit Yetersizlikte Olması Halinde Fakülte Yada Yüksekokula Giriş Puanı Sırasına Bakılırsa Daha Başarıya ulaşmış Olan Adaya Tahsis Edilir. Bunun İçin Her Talebe ÖSYM Netice Belgesi Onaylı Örneği İle Giriş Sırasını Gösterir Öğretim Kurumu Belgesini, İlgili Öteki Belgeler İle Beraber Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Burs Müracaat Formuna Ekler Ve Vakfın Duyurusunda Bildireceği Yere Teslim Eder.
Ara Sınıflar İçin:
Burs, Alt Yıl Yada Sömestr Düzgüsel Eğitim Programının Derslerinden Senelik Genel Ağırlıklı Not Averajı A) 100 Lük Sistem Üstünden Değerlendiren Fakülteler İçin 70 B) 4 Lük Sistem Üstünden Değerlendiren Fakülteler İçin 2,8 Olup Bir Üst Yıla Yada Yarıyıla Geçiş Hakkını Kazanan Adaya Tahsis Edilir. Öğrencinin Başarısız Ders Sayısı En Fazla 2 (İki ) Olabilir. Başarı Derecesi Yüksek Olan Adaya Öncelik Tanınır. Bunun İçin Her Ara {Sınıf} Talibi Bulunmuş olduğu Yıl Yada Yarı Yıl Derslerinden Almış olduğu Notları, Tüm Derslerin Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını Ve Kaydolduğu Üst Sınıfı Gösterir Öğretim Kurumu Belgesini Burs Müracaat Formuna Ekler Ve Vakfın Duyurusunda Bildireceği Yere Teslim Eder.
Lüzumlu Belgeler (Belgeler Müracaat Tarihinden En Azca 3 Ay Ilkin Alınmış Olmalıdır)
1. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir tane vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
2. Nüfus Müdürlüğünden yada e- devletten alınmış ‘Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’ (Ebeveyn adına alınmış, tüm aile fertlerinin gösterildiği belge)
3. Ailenin ikamet etmiş olduğu yerleşim yerini gösteren ‘Yerleşim Yeri Belgesi’ (E-devlet’ten alınabilir. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinde adres bilgisi yer alıyorsa, bu belgenin alınmasına gerek kalmamıştır.)
4. Gelir beyanı ile ilgili olarak:
a. Çalışan anne – babanın maaşlarını gösterir ücret bordrosu (Kamu kurumlarında çalışanlar e-devlet’ den alabilir),
b. Özgür çalışan anne-baba için gelir vergisi beyannamesinin/kurumlar vergisi beyannamesinin fotokopisi,
c. Emekliler için aylık maaşı gösterir belge (E-devlet’ten alınabilir. Emekli olmakla beraber etken çalışan anne-baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir.)
d. Çiftçilikle uğraşan anne-baba için Ziraat Odasından Gelir Durum Belgesi,
5. Rapora bağlı sakatlık durumu (kendisi ve 1. aşama aile fertleri),
6. Resmi görevde iken sakat kalan, şehit olan ve 2828 sayılı kanunun hükümlerine nazaran devlet himayesinde yada koruyucu bir aile himayesinde olanların resmi belgeleri,
7. Çalışmayan, geliri olmayan anne – baba için herhangi bir işte çalışmadıklarını, Toplumsal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olmadıklarını gösterir belge (e-devlet’ten alınabilir),
8. Talebe olan 18 yaşını aşkın bekar kardeşler için talebe belgesi,
9. Öğrencinin Başarı Durumunu Gösterir Belgeler:
a. Ön Lisans ve Lisans öğreniminin 1. sınıfına yeni başlamış olan talebe için; Yerleştiği yüksek öğretim kurumunu gösterir Yüksek Öğretim Kurumları Imtihanı Yerleştirme Neticeleri Belgesi (YKS) ve devam edeceği sınıfı gösteren onaylı Talebe Belgesi (E-devlet’ten alınabilir),
b. Yüksek Lisans öğreniminin 1. sınıfına yeni başlamış olan talebe için; lisans bitirme derecesini ve yüksek lisans öğrenimine kabul edildiğini gösterir yüksek öğretim kurumu belgesi,
c. Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimi alan ara {sınıf} talebesi için; bulunmuş olduğu yıl yada sömestr derslerinden almış olduğu notları, tüm derslerin genel not ortalamasını, {sınıf} içindeki başarı sıralamasını ve kaydolduğu üst sınıfı gösterir öğretim kurumu belgesi (Transkript)
Müracaat Tarihleri
2023-2024 Döneminde Burs Başvuruları 5 Eylül – 16 Ekim 2023 Tarihleri Içinde Yapılacak.
Burs Müracaat Formunu Doldurmak İçin Tıklayın
Burs Yönetmeliğini Okumak İçin Tıklayın.
Manisa Eğitime Katkı Derneği Burs Başvurusu 2023-2024 2023