Kişi, mülkiyetinde bulunan mal üstünde dilediği benzer biçimde tutum hakkına haiz olduğundan, evlatlarından birine bağışta bulunurken diğerlerinin onayını almak zorunda değildir. Bununla beraber, ebeveynin çocuklarına karşı başlıca görevlerinden biri de aralarında herhangi bir ayırım yapmaksızın onlara eşit muamelede bulunmaktır. Bu şekilde bir davranış, onların görevi olmasıyla birlikte çocuğun da hakkıdır. Evlatların kız-erkek, büyük-küçük olması sonucu değiştirmez.
Bir babanın mallarının tamamını yada bir kısmını, diğerlerinin rızası olmadan, kız olsun adam olsun evlatlarından bazılarına vererek aralarında fark yapması dinen uygun değildir. Ama her halükârda baba, evlatlar içinde ayırım yaparak hayatta iken mallarını bir oğluna devredip diğerlerini yoksun bırakırsa, bunda kendisine mal devredilen oğlunun bir sorumluluğu söz mevzusu olmaz. Bu oğlun, kendisine devredilen malları zorunlu olmamakla beraber yoksun bırakılan kardeşlerine mirastaki payları miktarınca vermesi uygun olur.
Kaynak: Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı
İnsanın hayatta iken, evlatları içinde fark yaparak birine yada bazılarına mal varlığının tamamını yada bir kısmını bağışlaması caiz midir? 2021
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.