İnsan derisi vücudubir örtü benzer biçimde kaplayarak dışarıdan gelen tehlikeli durumlara karşı vücudu korumak ve vücudu tam anlamıyla sarmak görevi bulunan katmandır. İnsanların dış görünüşünü bir anlamda ten katmanı ile tabii olarak belirlenmiş olmaktadır. Vücudun mühim katmanlarında birini gerçekleştiren ten üstünde meydana gelebilen ten ve zührevi hastalıkları ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıklar ortaya çıktığında kişilerin öz güvenlerinde mühim sıkıntılar meydana gelmekte ve kişiler dış görünüşlerinden dolayı strese düşmektedir. Bu nedenle tedavileri insanoğlu için hem fizyolojik hem de psikolojik durumların düzeltilmesi anlamında da büyük ehemmiyet taşır.
Günümüzde insanlarda meydana gelen hastalıklar ve gövde bütünlüğünü bozan durumlar çeşitlenmekte ve bu hastalıkların ne oldukları daha net bir halde ortaya konulmaktadır. Deri ve zührevi hastalıkları saçlardan başlayarak vücudun tamamında meydana gelen ayak tırnaklarına kadar vücudun bütün dış katmanlarında görülmekte olan hastalıklara denilir. Bu hastalıklar bütün yaş grubunda bulunan her türlü insanda görülebilecek ten bozulma ve hastalıkları ile ilgilenmektedir. Bununla birlikte ağız dahil kısmı ile yataklarda meydana gelen başka rahatsızlıklarla da ilgilenilmektedir. Zührevi Hastalıkları cinsel yolla bulaşan ve meydana gelen bütün hastalıkların tedavisi ile ilgilenir.
Deri ve Zührevi Hastalıkları Nelerdir?
İlk olarak akla gelen hastalık çeşidi dış katman olan derilerde temas ile alerjik ve bulaşıcı bir halde meydana gelmekte olan hastalıkların umumi adı kontakt dermatitolarak adlandırılır. Bu hastalıklar vücudun hoşlanmadığı ve alerjik tepki verdiği cisimlerle temas halinde ortaya çıkar. Bu durumda vücutta kızarıklık kaşıntı benzer biçimde tepkiler oluşur. Bu durumda vücudun tepki verdiği cisimle gore tedavi ayarı mümkündür. İkinci bölümde bulunan hastalık ise mantar hastalıklarıdır. 4 tür olarak bulunan mantarlar insan vücudunda ayak ve ellerde çoğunlukla görülür. Sedef hastalığı ise kızarıklık üstünde ak lekeler şeklinde ortaya çıkar.
Dirsek kalça ve dizlerde görülen ve kalıtsal olabilen bu hastalık her yaşta olabilir. Kuvvetli merhem kullanımı benzer biçimde bilinçsiz uygulamalar hastalığı daha da şiddetlendirir. Tedavisi önemsenerek uygulanmalıdır. İçi şu dolu kabarcıklar şeklinde ortaya çıkan kaşıntılı ve kızarıklık şeklinde ortaya çıkan hastalıklar ise egzama olarak bilinir. Saç ve kıl dökülmeleri ise adam ve hanımlarda genel anlamda genç yaşlarda görülebilen genetik faktörlerin yanında çevresel durumların da ortaya çıkarmış olduğu umumi bir rahatsızlıktır. Sivilceler ise çoğu zaman buluğluk döneminde meydana gelen ve vücudun yüz başta olmak suretiyle sırt ve kolda görülebilen al renkli iltihaplı minik noktalar şeklinde ortaya çıkan durumlardır. Deri ve Zuhrevi Hastalıkları bu şekilde sıralanabilir.
Deri ve Zührevi Hastalıklara Karşı Yapılması Gerekenler
Vücudun istenmeyen durumlara karşı tepki verildiği durumlar değişik bölgelerde ortay çıkmaktadır. Bu hastalıklara karşı dikkatli olunmalı ve önemsenmelidir. Deri ve Zuhrevi Hastalıkları da tanımın doğru konulması ve doğru tedavinin geç kalkınmadan uygulanması büyük ehemmiyet arz eder. Böylelikle tıbbi ve cerrahi müdahale tam anlamıyla mümkün olabilmektedir.