İçerik ara!
Kamuda çalışan hanımefendi memurların doğum yaptıktan sonrasında analık izninin bitimi ile birlikte süt izni hakları bulunmaktadır.657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (D) fıkrasında, “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden başlayarak ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler içinde ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, hanım memurun tercihi esastır.” hükmü yer verilmiştir
Süt izninine ilişkin merak edilenleri aşağıda başlıklar halinde özetlemek gerekirse açıklayalım.
Memur süt izni talebini nasıl ne şekilde ne şekilde yapar ?
Memur, doğum sonrası analık izni süresi bitiminden başlayarak yarım gün izin hakkından mı yoksa süt izninden mi yararlanmak istediğini çalmış olduğu kurumuna dilekçe ile bildirecektir.
Doğum icra eden hanımefendi memurun süt izni süresi ne kadardır?
Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden başlayarak ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.Çoğul doğumlarda da süt izni süresi aynıdır.
Doğum Yapan Memur Süt iznini nasıl ne şekilde ne şekilde kullanır?
a) Süt izninden bir tek hanım memur (işgören) (işgören) yararlanır.
b) Süt izninin hangi saatler içinde ve günde kaç kez kullanılacağı memur (işgören) (işgören) tarafınca belirlenir.
c) Memur, süt izninden ve 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (F) fıkrasında yer edinen yarım gün izin hakkından aynı anda yararlanamaz.
ç) Süt izninin, memurun çocuğunu emzirmesi için günlük olarak kullanımı gereksinim duyulan bir izin hakkı olması sebebiyle bu izin birleştirilerek sonraki günlerde kullanılamaz.
d) Süt iznini kullanmakta iken çocuğun ölümü halinde memur (işgören) (işgören) bu iznin kalan süresini kullanamaz.
Hastalık İzni Alan Memur Memuriyet Mahalli Dışı… 2020