İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB),
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB),
tarafınca Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Tecim Bakanlığı yardımıyla düzenlenmektedir.
Yarışmanın Amaçları
Yarışmalar;
Metal ve Plastik ürünler sektörlerinde yenilikçi fikirleri desteklemek,
Ülkemiz ihracatçı firmalarının dünya piyasalarında rekabet enerjisini artıracak, katma kıymeti yüksek, örneksiz ve çağıl ürünlerin tasarlanmasına zemin hazırlamak,
Genç tasarımcılar ile sektörü buluşturmak,
Türkiye’ de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmek,
2023 İhracat stratejisine paralel emek harcama yürütmek,
amacıyla senede bir kez gerçekleştirilmektedir.
İlki 2005 senesinde düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları, 2023 senesinde on dokuzuncu kez gerçekleştirilecektir.
Kategoriler
Bilhassa son yıllarda devletimizde yaşanmış olan naturel afetler ve neticeleri da göz önünde bulundurularak 2023 senesinde 19. Kere düzenlenecek olan İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmalarında kategorilerimizin ortak teması “Afet ve Acil Durum” olarak belirlenmiştir.
Tema kapsamında önlenemeyen afetlere yönelik süratli müdahaleyi sağlayacak gerek ustalaşmış şahıs ve kurumların kullanımına uygun, gerekse afetzedeler tarafınca kullanılabilecek her türlü ürün, teçhizat yanı sıra naturel afetin derhal peşinden hızla kullanılabilecek/dağıtımı yapılabilecek, yaşam destek modülleri/sistemleri, yaşamı sürdürme amaçlı temel insani gereksinimleri karşılamak için ürünler/konseptler tasarlanması beklenmektedir. (Beslenme, barınma, korunma, hela ve hijyen ihtiyacını karşılamak için ürünler, küçüklere {özel} ürünler, evcil hayvanlara {özel} ürünler, koruma ve kurtarma ürünleri…)
Zelzele, sel, yangın ve benzeri pek oldukca afet durumunda, afetin kendisi kadar takip eden saatler de hayatta kalanlar ve mağdurlar için oldukça tehlikeli sonuç bir süre dilimidir. Kafi koruma ve barınma eksikliği, hayatta kalmak için temel insan gereksinimlerine erişememe, altyapı ve hizmetlerin yok olması ile birleştiğinde, afet sonrası yapılacak müdahalenin hızı, hayatta kalma yada ölüm arasındaki belirleyici unsur olacaktır. Bundan dolayı yarışma teması hem afet öncesinde ve esnasında kullanılabilecek ürünleri, hem de afet sonrasında gereksinim duyulabilecek ürünlerin tamamını kapsamaktadır.
Yarışmamız “Afet ve Acil Durum” temasında;
• Metalden Mamul Ürünler Kategorisi
• Plastikten Mamul Ürünler Kategorisi
olmak suretiyle toplam 2 ayrı kategoride katılıma açıktır.
Katılım Koşulları
Yarışmaya katılım parasızdır.
Yarışma iştirakı için ön koşul, T.C. vatandaşı olmak yada – T.C. vatandaşı olmayan kişiler için – T.C. üniversitelerinin B fıkrasında sözü edilen ilgili bölümlerinde talebe yada ilgili bölümlerinden mezun olmaktır.
Yarışmaya 35 yaşını doldurmamış, üniversitelerin endüstriyel tasarım kısmı, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi bölümlerine kayıtlı lisans öğrencileri ve mezunları ile bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora öğrencileri yada mezunları yada ETMK üyeleri başvurabilir. (Görsel kontakt tasarımı kısmı dahildir) (Yarışmaya başvurduğu tarihte otuz beş yaşını doldurmuş ve otuz altı yaşından gün alan kişiler müracaat yapamayacaktır.)
Yarışmaya grup olarak katılmak mümkündür. Grup katılımında, grup temsilcisi olarak bir katılımcının belirlenmesi gereklidir.
Yarışmanın grup kategorisinde, grup üyelerinden minimum bir kişinin B maddesindeki şartları sağlaması gerekmektedir. Ek olarak öteki grup üyelerinin, üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümleri yada güzel sanatlar, mimarlık ve mühendislik fakültesi bölümleri lisans mezunu yada talebesi yada bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora talebesi yada mezunu; yada ETMK üyesi olması gerekmektedir.
2021 ve 2022 yıllarında düzenlenen İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmamızda dereceye girerek birincilik, ödülü kazanan tasarımcılar 2023 yılı yarışmalarına katılamazlar. Aksi bir durumun tespiti halinde, ilgili projeler ve yarışmacılar yarışmadan diskalifiye edilir.
İMMİB Genel Sekreterliğimiz bünyesindeki Birliklerce düzenlenen yarışmalarda dereceye girerek ödül kazanan tasarımcıların, aynı yıl içinde Genel Sekreterliğimiz bünyesindeki öteki birliklerin düzenlemiş olduğu yarışmalarda da dereceye girmesi durumunda yarışmacılara yalnızca en yüksek para ödülüne ilişkin ödeme yapılacaktır.
Katılımcılar her bir kategoride bireysel yada grup üyesi en fazla 1 proje ile katılabilirler. (Bir katılımcı en fazla 2 kategoride 1’er eserle, doğrusu toplamda 2 eserle katılabilir)
Katılımcılar aynı proje ile birden fazla kategoride katılım gösteremezler.
Grup katılımları en fazla 4 kişiden oluşabilir.
Öğrenciler Üniversitelerinde geliştirdikleri projeleri ile yarışmaya katılabilirler. Öğretim elemanları ile beraber geliştirilen projelerde grup katılım gösterilmesi gerekmektedir.
Yarışmaya katılan her projede özgünlük, daha ilkin üretilmemiş olması, 01 Ocak 2023 tarihinden ilkin düzenlenen başka bir yarışmada ödül almamış olması ve İMMİB’ in geçmiş yıllarda düzenlemiş olduğu endüstriyel tasarım yarışmalarında yer almamış olması şartları aranmaktadır.
Yarışmaya gönderilen eserin örneksiz bir emek harcama olmaması, aksine bir iddia olması ve üçüncü kişilerin tasarım üstünde hak iddia etmesi durumunda mesuliyet yarışmacıya aittir.
İMMİB çalışanı yarışmaya hiçbir kategoride katılamaz. Seçici kurul asil üyeleri ve yarışma raportörleri ile bu kişilerin birinci dereceden yakınları seçici kurul üyesinin görevli bulunmuş olduğu kategoride yarışmaya katılamaz. Seçici Kurul üyelerinin çalmış olduğu kurum, şirket yada çalmış olduğu firmadan bir şahıs yada ortaklık içinde olduğu bir şirket yada şahıs seçici kurul üyesinin görevli bulunmuş olduğu kategoride yarışmaya katılamaz.
Yukarıda sayılan maddeler kapsamında aksi bir durumun tespiti halinde, ilgili projeler ve yarışmacılar yarışmadan diskalifiye edilir. Ödül kazandıysa İMMİB Genel Sekreterliğince ödülü geri alınır.
Katılım Formatı
Üye Kayıt:
Yarışma katılımcılarının, tasarım.immib.org.tr adresinde yer edinen “BAŞVURU VE ÜYELİK” menüsünü seçerek üyelik formunu doldurup kaydetmesi gerekmektedir. Kaydın tamamlanmasının peşinden katılımcıya aktivasyon için e-posta gönderilecektir. Katılımcı gelen e-posta içindeki linki tıklayarak hesabını etken hale getirebilir.
Üye olan katılımcı “Kullanıcı Adı” ve “Şifresi” ile sisteme giriş yaparak üyelik profilini tekrardan düzenleyebilir. Bu aşamadan sonrasında yarışmaya katılmak için üyelik profilinin en altında bulunan “İMMİB ENDÜSTRİYEL TASARIM YARIŞMALARINA KATILACAĞIM” seçeneğini işaretlemek gerekmektedir.
Mühim: Yoğunluk sebebi ile iştirakçilerin projelerini yüklemeye başlamadan minimum yedi gün ilkin üyelik kayıtlarını gerçekleştirmeleri ve üyeliklerini etken hale getirmeleri önemle tavsiye edilmektedir. Aksi durumda kayıt ve proje yükleme ile ilgili çıkabilecek problemlerden Genel Sekreterliğimiz görevli değildir. Başvurular yalnızca sistem üstünden kabul edilecektir.
Belge Yükleme:
Iştirakçilerin üye kayıtlarını gerçekleştirdikten sonrasında oluşturdukları üyelik hesabına giriş yaparak projelerini yüklemeleri gerekmektedir. Kullanıcı üyelik kaydını gerçekleştirdikten sonrasında “İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmalarına Katılacağım” seçeneğini işaretlediğinde karşısına;
Talebe yada Mezuniyet Belgesi
yükleme alanı çıkmaktadır.
Açıklamalar
Talebe/Mezuniyet Belgesi: Katılımcının üniversitelerin ilgili bölümlerde eğitimini sürdürdüğünü yada mezun olduklarını kanıtlayan talebe belgesi. (jpeg formatında)(kimlik kartları kabul edilmeyecektir)
Fotoğraf: Katılımcıya ilişkin vesikalık digital fotoğraf jpeg formatında, A5 boyutlarında (dikey – 14,8 x 10,5 santimetre) ve 200(pix/inch) çözünürlüğünde katılımcının adı ve soyadı ile kaydedilmelidir.
Proje Yükleme:
2. adımda istenen belgeler eksiksiz şekilde tamamlandıktan sonrasında proje yükleme butonu etken hale gelir. Proje yükleme butonuna tıklandığında sistem ara yüzü takip edilerek proje detayları girilir ve proje görselleri yüklenir.
Doldurulması istenen metin alanları sırasıyla aşağıdaki gibidir.
Proje Adı (Tasarım isminin Türkçe olması önerilmektedir.)
Tasarlanma Amacı (380 karakter Türkçe-380 karakter İngilizce)
Bu bölümde tasarımın amacı, çözdüğü sorun, getirmiş olduğu yenilik ve hedef kitlesi hakkında özetlemek gerekirse informasyon verilir. Proje raporunun özeti niteliğindedir.
Ön Görülen Malzemeler (170 karakter Türkçe-İngilizce)
Tasarımın öngörüldüğü malzemelere ilişkin detaylı bilgiler ve özetlemek gerekirse seçilme sebebi.
Ön Görülen Üretim Tekniği (170 karakter Türkçe-İngilizce)
Tasarım için öngörülen üretim tekniği ve tahmini maliyet bilgisi
Proje Raporu (2000 karakter Türkçe-380 Karakter İngilizce)
Projeyi Türkçe ve İngilizce yazılı olarak özetleyen, önerinin hangi noktada yenilik, katma kıymet yarattığını ve ürünün malzemesi ile üretim yöntemini detaylı açıklayan en fazla 2000 karakterden oluşan raporlardır.
Proje Görselleri: Projenin, en fazla 4 tane sunum paftasında anlatılması gerekmektedir.
Sunum paftalarında yer alması ihtiyaç duyulan asgari hususlar aşağıdaki gibidir.
Ürünün genel görünüşü, ebatlarına ilişkin informasyon (Teknik fotoğraf, kesit, perspektif, patlamış perspektif).
Ürünün hangi problemi( var ise önerilmiş olduğu yeniliği) ne şekilde ele almış olduğu ve ne şekilde çözdüğünü ve sunmuş olduğu katkıyı detaylı anlatması gerekmektedir.
Ürün detaylı kullanım senaristliği
Ürünün yeniden kullanımı(öngörülüyor ise), kurulumu, paketlenmesi, depolanması, taşınması vb. mevzularda açıklamalar.
Mevcud bir ürün tasarlanmış ise ne şeklinde bir yenilik getirildiğinin açıklanması.
Sunum Paftalarına ilişkin beklenen teknik şartlar
A3 boyutlarında (29,7cm x 42cm- yatay kullanım,),
jpeg formatında,
200(pix/inch) çözünürlükte,
En fazla 3 mb büyüklüğünde olmalıdır.
Kimlik,isim bilgisi içermemelidir.
Değişik boyut yada formatta meydana getirilen yüklemeler sistem tarafınca kabul edilmemektedir.
NOT: Proje Görsel Boyutu : 3307 X 2339 olmalıdır.
Proje Videosu (En fazla 50mb büyüklüğünde, avi, mpeg formatında)
Projeyi özetleyen film yada animasyonlar isteğe bağlı olarak yüklenebilir. Yüklenen videolar değerlendirmeye pozitif tesir etmektedir. Sisteme yüklenemeyen videoları ilgili pafta detayları ile beraber funda.oktay@immib.org.tr adresine iletebilirsiniz.
Uyarı: Bağlantı ve yükleme hataları sebebi ile ilgili alanlara yazılan yazılar silinebilmektedir. Bu sebeple tedbiren girilmesi istenen metinler ilk olarak word belgesinde hazırlanıp hemen sonra ilgili alanlara yapıştırılması önerilmektedir. Karakter sayılarına boşluklar dahildir. Metinler yapıştırıldıktan sonrasında kesinlikle ilgili alan denetim edilmelidir, karakter sayısını geçtiğinde fazla karakterler silinmektedir.
Grup Iştirakı Hakkında
Grup iştirakı için tüm grup üyeleri sisteme ayrı ayrı üye olmak zorundadır. Grup projesini grup temsilcisi olarak seçilen şahıs sisteme yükleyebilir. Proje Yükleme aşamasında bireysel katılım ve grup katılım olarak iki ayrı seçenek sunulmaktadır. Grup Temsilcisi grup iştirakı seçerek, grup üyelerini mail adresleri vasıtası ile gruba çağrı eder, grup üyeleri internet sayfasındaki kendi hesapları üstünden proje ekleme menüsünden grup davetleri kabul edebilirler. (Grup davetleri mail adreslerine değil, yarışma internet sayfası üstündeki üyelik hesaplarına gelmektedir)
Ikazlar
Katılımcı tüm proje yüklemelerini yaparken yarışma şartnamesini ve verdiği bilgilerin doğruluğunu kabul ederek başvurusunu gerçekleştirebilir.
Grup katılımlarında projeyi yalnız grup lideri olarak katılımcılar içinde belirlenen bir şahıs yükleyebilecektir. Öteki üyeler projeyi hesaplarına giriş yaparak görüntüleyebilecektir. Grup liderinin öteki üyeleri mail adresi aracılığı ile projeyi yüklemeden ilkin projeye katılmaya çağrı etmesi gerekmektedir.
Katılımcılar için, sistem tarafınca her bir başvuruya {özel} bir rumuz üretilecektir ve proje çizimlerine sistem tarafınca eklenecektir.
Yüklenen proje görsellerinde ve metinlerde yarışmacının kimliğini belirtecek bir ibare yada işaret bulunmamalıdır.
Proje yüklenmesinin tamamlanması için sağ altta bulunan “Kaydet” tuşuna basılması gerekmektedir.
Proje yüklemelerinin son saatlere bırakılmaması, başvuruların sisteme doğru şekilde kaydolması için ehemmiyet arz etmektedir. Projeler yüklendikten sonrasında yüklenen paftaların açılıp açılmadığı denetim edilmelidir. Proje yüklemeleri 17:30’dan sonrasında kabul edilmeyecektir.
Projeye ilişkin maket yada prototip var ise hemen sonra teslim alınmak suretiyle Genel Sekreterliğimiz Yarışma Sekreteryasına en geç Kasım 2023 tarihinde ulaşacak şekilde teslim edilebilir.
Seçici Kurullar
Seçici kurullar, iki ayrı kategori için ayrı ayrı oluşturulur ve ilgili kategori için değerlendirme yapar. Seçici Kurullarımız her bir kategori başına minimum beş kişiden oluşmakta ve yarıdan fazlası tasarımcı olmaktadır.
Seçici Kurul Değerlendirme Toplantıları iki aşamalı gerçekleştirilecektir. Birinci aşamada projeler seçici kurul tarafınca kapalı toplantı ile değerlendirilecek olup, ilgili kategorilerde oylamalarda en yüksek puanı alan ilk dört proje değerlendirmenin ikinci aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. İkinci aşamaya kalan projelere ilişkin prototipler harcamaları İMMİB tarafınca karşılanarak üretilecektir. Prototip yapımının yanı sıra, gereksinim duyulması halinde yarışmacılar, birinci aşamada hazırladıkları müracaat evraklarına ek olarak projelerine ilişkin kısa animasyon /kısa film emek vermesi hazırlayabilirler.
İkinci Aşama Seçici Kurul toplantısı her kategoride ilk 4 proje sahibinin fiziki iştirakı ile gerçekleştirilecektir. Her bir yarışmacının projelerini anlatmak ve sunumlarını jüriye yapmak suretiyle on dakikası olacaktır. Tüm yarışmacılar sunumlarını gerçekleştirdikten sonrasında seçici kurul final değerlendirme yaparak dereceye giren tasarımcıları belirler.
*İMMİB, mecburi hallerde, seçici kurul üyeliklerinde değişim yapma hakkını saklı meblağ. Yapılacak değişimler tasarim.immib.org.tr adresinde yayınlanacaktır.
Değerlendirme Ölçütleri
Seçici Kurul değerlendirmesinde dikkate alınacak hususlar aşağıdaki gibidir;
Tema: Tasarım önerisinin ilgili temaya uygun olması
İnovasyon: Tasarım önerisinin yenilikçi, kullanımı kolay ve örneksiz olması.
İhracat Potansiyeli: Tasarım önerisinin ihracat potansiyelini taşıyor olması, internasyonal pazarda satılabilir olması
Güzel duyu: Tasarım önerisinin güzel duyu ve ergonomik açıdan kafi olması: görsel bütünlük, çekicilik, duygulara hitap.
İşlevsellik: Tasarım önerisinin öngördüğü işlevleri teknik olarak sağlayabilmesi ve kullanıcısının gereksinimlerini karşılaması(ergonomi, kullanım kolaylığı, ürün dili).
Gerçekleştirilebilirlik: Tasarım önerisinin üretime uygun olması ve tasarımın işlevine uygun araç-gereç seçimi. (gerçekçi maliyet ve üretim yöntemi detayları beklenmektedir)
Güvenlik: Tasarım önerisinin kullanıcı güvenliğini tehlikeye sokmaması.
Sürdürülebilirlik: Tasarım önerisinin; çevreye duyarlı olması, kullanıcı gereksinimlerine yönelik olması, su, araç-gereç ve enerjiyi etkin kullanımı(üretim ve kullanım esnasında).
Teknik Yeterlilik: Tasarım önerisinin şartnamede belirtilen müracaat formatına uygun olması.
Eserlerin özgünlüğüne ilişkin değerlendirme hakkı Seçici Kurula aittir.
Öteki Hususlar
İMMİB, lüzumlu görülen hallerde, katılımcılardan müracaat esnasında alınan belgelerin asıllarını isteyebilecektir.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB), yarışmaya katılan katılımcılara ilişkin informasyon, fotoğraf ve görselleri projeleriyle beraber uygun bulmuş olduğu formatta yayınlama, arşivleme, 3 boyutlu prototipini yaptırma ve sergileme hakkını sınırsız haiz olacaktır.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesindeki Birliklere üye firmalar uygun buldukları projeleri satın alabilir. Bundan dolayı İMMİB üyesi firmaların ödül alan projeler üstünde yarışma sonuçlarının açıklanmasından itibaren 1 yıl süreli bir ön alım hakkı olacaktır.
Yarışmaya gönderilen tasarımların örneksiz olmamasından doğacak tüm hukuki sorumluluklar, yarışmacıya aittir.
Katılımcılar iş bu şartnamenin belirlediği koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Tasarım Hakları
Ödül kazanan projeler dahil yarışmaya katılan tüm projelerin tasarım hakları proje sahibi tasarımcılara aittir.
27 Haziran 1995 tarihinde yürürlüğe giren 554 sayılı , “Endüstriyel Tasarımların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ye bakılırsa yarışmaya katılan tüm yarışmacılar, yarışmaya katıldıkları “yeni ve ayırt edici niteliğe haiz” tasarımlarının korunması için, Türk Patent Enstitüsü’ne başvurma ve tasarımlarına “Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi” almaya hak sahibidirler. İsteyen yarışmacılar, Türk Patent Enstitüsü Hipodrom Caddesi No:115 (06330) Yenimahalle / ANKARA adresine başvurabilir.
Yarışma Sekretaryası ve İletişim Detayları
Yarışma ile ilgili tüm iletişimlerde aşağıdaki kontakt detayları kullanılacaktır.
İMMİB – İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Çobançeşme Mevkii, Endüstri Cad. Dış Tecim Kompleksi
A Blok Kat:2 Metaller Sektörü Şubesi
Yenibosna Bahçelievler – 34197
İSTANBUL
Tel: 0212 4540883
Faks: 0212 4540001
Tasarım Yarışmaları Sorumlusu: Funda OKTAY
e-posta: funda.oktay@immib.org.tr
www.tasarim.immib.org.tr
İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2023Ödülleri
Her bir kategoride birincilik ödülü kazanan yarışmacılar (grup iştirakı durumunda grup temsilcisi olarak bir şahıs) para ödülü ile ödüllendirilecektir.
* Para ödülleri derecelerin kamuoyuna açıklanışından itibaren 2 ay içinde taraflara ödenecektir.
**Grup iştirakı durumunda para ödülü grup üyeleri içinde eşit bölünecektir.
***Ödül ödemeleri gelir vergisinden muaftır.
Internasyonal Yarışmalara ve Fuarlara/Tasarım Haftalarına Katılım Ödülü
Yarışmamızda dereceye giren tasarımcıların 16 Haziran 2024 evveliyatına kadar ödüllü projeleri ile katıldıkları “Internasyonal Tasarım Ödüllerinin” katılım harcamaları, ödeme belgelerinin Birliğimize ibrazına istinaden 500 Euro’ya kadar desteklenecektir. Yarışmanın kazanılması durumunda Ödül Töreni’ne katılım için 1000 Euro’ya kadar konaklama, ulaşım ve vize harcamaları Birliğimizce karşılanacaktır. Detaylar informasyon için yarışma sekreteryasına başvurulması gerekmektedir.
Birinci olan yarışmacılar İMMİB tarafınca uygun görülmesi durumunda yarışma temasına uygun ilgili etkinliklere(internasyonal fuar, tasarım haftaları, vb.), harcamaları İMMİB tarafınca karşılanmak suretiyle götürülebilecektir.
Yurtdışı Eğitim Bursu Ödülü
Yarışmada yalnız birinci olan tasarımcıların yurt dışı eğitim kurumlarından kabul almaları durumunda eğitimlerinin bir yılı aşağıdaki koşullar çerçevesinde desteklenecektir.
31927 sayılı “İhracat Destekleri Hakkında Karar” a istinaden ortaklaşa iş kuruluşları tarafınca düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren senelik en fazla altmış kişinin yurt dışındaki eğitim giderleri ile aylık 20.000₺’yi aşmamak kaydıyla oluşacak yaşam giderlerine ilişkin ortaklaşa iş müesseselerinin gerçekleştirecekleri harcamaların tamamı 1 yıl süre ile desteklenir. Üniversitelerin Endüstriyel Tasarım/Moda Tasarımı ile ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olan tasarımcıların yurt dışı eğitim ve yaşam giderleri desteklenecektir.
Tasarım Tescili Ödülü
Her bir kategoride dereceye giren tasarımcıların ödül kazandıkları projelerinin tescil, yararlı model yada patent harcamaları, ilgili ödeme belgelerinin Birliğimize ibrazına istinaden 2.000₺’ye kadar desteklenecektir. Detaylar informasyon için yarışma sekreteryasına başvurulması gerekmektedir.